CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Johannis – un mutunache in vitrina PNL

0 comentarii / 1773 vizualizări / 22 februarie 2013

Probabil una dintre cele mai mari calcealmale politice post-decembriste, aducerea primarului de Sibiu în PNL și-a devoalat, azi, dedesubturile, odată cu derularea congresului extraordinar al partidului și cu adoptarea noului statut.

Concret, marele transfer, cum a fost denumită operațiunea Johannis în PNL, este doar o chestiune strict de imagine, în condițiile în care pentru el a fost înființată o funcție pompoasă în aparență, cea de vicepreședinte, dar pe care Crin Antonescu a avut grijă să o emasculeze discret, pînă mai jos de nivelul liderului de onoare prezent la anumite partide.
Astfel, prim-vicepreședintele PNL, noua funcție înființată în partid, nu are decît rolul declarat de a înlocui președintele în cazul absenței acestuia, în rest neexistînd nici măcar o singură altă sarcină suplimentară pentru acesta. Spre comparație, înainte de desființare a funcției, vechea formulă de organizare a PNL prevedea, la art.73, că ”Prim vicepreședintele partidului îndeplinește
responsabilități privind coordonarea activităților organizatorice și cele ale comisiilor de specialitate constituite în cadrul Delegației Permanente”.

Dacă despre respectiva funcție de primvice s-a spus la timpul potrivit că ar fi cam decorativă, atunci despre ea, în forma actuală, ce s-ar mai putea spune?
Pînă și vicepreședintele SUA, considerat a avea una dintre cele mai decorative funcții din lume, în așteprarea vreunei demisii ori a vreunui asasinat la adresa titluarului de la Casa Albă, tot are în sarcină conducerea Senatului american, tocmai pentru a nu fi chiar un element marginal.
În ceea ce îl privește, Klaus Johannis poate pleca sîmbătă, după congres, liniștit la Sibiu, pentru a reveni la următorul congres; neavînd decît drept de vot în Biroul Permanent, alături de alte cîteva zeci de liberali, absența sa nu ar fi remarcată de absolut nimeni. Noul vîrf de lance al politicii liberale nu e altceva decît un simplu muțunache, în vitrina PNL. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998