CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Judecător de top: Azi s-a votat reîntoarcerea protocoalelor secrete în justiție

12 comentarii / 3162 vizualizări / 11 octombrie 2022

”Comisia comuna pentru modificarea legilor justiției a votat pe data de 11 octombrie 2022 reintroducerea protocoalelor si actelor secrete în justiție, readucând justiția în perioada totalitară, pe care am experimentat-o şi în ultimii ani, când justiția s-a făcut pe acte şi protocoale secrete” scrie pe Facebook judecătoarea Dana Gîrbovan.

”Concret, amendamentele propuse de UNJR, AMR si AJADO, ca toate actele extrajudiciare ce privesc sau afectează justiția sa fie publice, exact cum e prevăzut în actuala Lege 303/2004, au fost respinse de către comisie, cu 18 abțineri!!
Protocoalele secrete încheiate de SRI cu PICCJ, ICCJ, IJ, CSM au avut efecte de o gravitate de neimaginat nu doar asupra dreptului cetățenilor la un proces echitabil, ci şi un efect devastator asupra încrederii cetățenilor în justiție, dar si asupra încrederii între magistrați, între judecători şi procurori, între aceștia şi instituțiile ce ii reprezentau sau conduceau. Falia aceasta şi criza de încredere nu este încă vindecată.
În acest context, legile din 2018 au inclus garanții importante în relația justiție – servicii de informații, între acestea fiind garantarea liberului acces al cetățenilor la toate informațiile privind justiția, la toate protocoalele de colaborare si la toate actele administrative extrajudiciare emise sau încheiate de către sau între autoritățile publice care privesc sau afectează desfășurarea procedurilor judiciare, fără excepție.
Noua formulare din lege – ce limitează caracterul de informații de interes public doar la actele în care instanțele de judecată şi parchetele sunt părţi!!! – golește de conținut aceasta garanție(…)
Dacă textul va trece şi de Plenul Senatului în forma adoptată de comisie, vom cere Preşedintelui țării, Preşedintelui ICCJ, Avocatului Poporului şi Președinților celor două Camere ale Parlamentului sesizarea Curţii Constituţionale cu aceasta problemă ce aduce o gravă atingere independenţei justiției.
De asemenea, vom sesiza TOATE organismele internationale, deoarece nu vom permite ca, sub pretextul conformării unor recomandări externe, justiția din Romania sa fie iar influențată de serviciile de informații sau acte ce nu sunt publice” anunță magistrata. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. si un protocol ministerul justitiei ministerul public Posta Romana
  pentru a nu mai stampila cu data plecarii/sosirii corespondenta cu antet „pentru justitie”……
  -in mod imediat ar urma protocoale cu ministerul de interne -ministerul sanatatii,
  „dictatura medicala” in instante…..

 2. @ Pe vremea lu’ Badea Cîrțan nu erau atâtea inteligențe la justiție, ?

 3. & Dacă „inteligența e secretă” cine confirmă că e „inteligență’, ? Se înceară revenirea la criteriul ,,se vede pe fața lor că sunt inteligenți” ,

 4. „vom cere Preşedintelui țării, Preşedintelui ICCJ,”
  -doamnei Presedinte, Corbu
  cea care debita acum 2 ani:
  „cetatenii sa respecte auto-izolarea DISPUSA!”
  (o fi vre-un super-presedinte si acolo….)

  • „judecator de top”
   -topul judecatorilor se face pe treptele Curtii de apel Bucuresti,
   dupa ce le dau ghes grefierii……
   (doamna Garbovan,cea care nu vrea sa spuna nr. membrilor-asociati,simpatizanti,pe care se poate conta din org. dumisale,era apropa sa fie in carutza(pat) cu Dushmanul…….a fost dorită ministru al Justiției SI DE Liviu Dragnea…..)

   • Ai să mori cu Dragnea în gat.

    • nu ai inteles:
     -doamna dana e alunecoasa,
     e „gender fluid” in …..abordari politice.
     (functia de ministru al justitiei e functie POLITICA,
     dana ravnea-cica si dragnea o ….dorea,cum scrie citatul;
     o fi de la sri sau de la sie,
     nu stim pe la cluj cum e)

 5. Aspiratiile umanitatii au fost dintotdeauna in a se organiza, pe bazele egalitatii, fraternitatii, accesului echitabil la resursele de baza, in cadrul unor comunitati bazate pe autodeterminare si cristalizata in aprtenenta la natiune.
  Otravurile care subjuga spiritul : lacomia, ura, despotismul, lipsa compasiunii pt. semenul nostru coplesit de lipsuri, au creat monstrii. O patura de imbuibati si au pus in cap ca ei pot decide mai presus de legile divine. Asa s a ajuns la aceasta decadere a umanitatii.
  Semnalele trase de doamna Garbovan (din cel mai elevat for al organizarii sociale – justitia), devoaleaza inca o data lupta care se da. Nadajduim ca anticorpii care se nasc astfel in social, vor fi puternici si vor pune la coltul infamiei fortele care isi apara privilegile si subjuga pana la sclavie pe semenii lor.

  • Dacă nu, ce faci, candidezi cu rahatisme?

   • Ai intrat in tura Bula? Vad ca esti pe 2.
    Ca de obicei nu esti la subiect.
    Ia lopata si fa te util.

    • Ai inceput sa mori de creier, legumo?

 6. distinsa d.na judecator vrea aces si la alte informatii???suntem tara unicat in lume!!!!!!au job in romania si atat
  populatia romaniei,Romania, pentru ei nu exista

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998