CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Justitia romana: ”Dosare incropite cu pistol la cingatoare si catuse atirnate la geam”

4 comentarii / 3107 vizualizări / 18 iunie 2019

Cînd un judecător român, președinte de tribunal județean, ajunge să facă asemenea afirmații, undeva, pe un panou, ar trebui să se aprindă un imens bec roșu de alertă maximă.

Adriana Stoicescu, președintele Tribunalului Timiș, pe Facebook, despre semnarea Acordului Politic Naţional între PNL, USR, PMP şi Pro România, la invitația președintelui Iohannis:

”Privită mult timp cu un cuviincios respect de oamenii simpli, pentru politicienii de toate culorile justiţia nu a fost altceva decât o sursă de sloganuri, menite să atragă poporul la vot. Nimeni nu a făcut rabat de la a se folosi de justiție pentru a-și asigura electoratul de «bunele» sale intenții. De la lupta cu greaua moștenire a comunismului, trecând pe la implementarea democrației românești de tip struțo-cămilă, culminând cu lupta anticorupție, toate partidele au visat să dețină controlul judecătorilor. Nu pentru că își doreau cu adevărat o justiție independentă și nici pentru că le păsa, ci pentru că, la un moment dat, și-au dat seama că așa ar putea scăpa elegant de adversarii politici. Transformarea dosarului penal în armă electorală a fost cea mai cruntă palmă dată justiției, la care am achiesat tăcuți.

”Justitia din Romania, batjocorita sub ochii marilor puteri”

Sub oblăduirea marilor puteri, care nu au înțeles sau nu au vrut să înțeleagă ce se întâmplă, am contribuit la batjocorirea ideii de dreptate. Aruncarea în derizoriu a regulilor, sacrificarea legii în favoarea drepturilor infractorilor, permanenta ridiculizare a oamenilor legii, culminând cu apatia care ne cuprinde deja când aflăm că a mai fost unul ucis, vor «dinamita» în curând ultima urmă de respect față de justiție. Niciun pact pe care îl încheiați, preocupați și îngrijorați pentru independența noastră, dar atât de zâmbitori, nu va reuși să șteargă urmele abuzurilor comise în numele unei pseudo dreptăți. Niciun pact nu va spăla rușinea dosarelor încropite cu pistolul la cingătoare și cătușele atârnate la geam, de supărare că o nevastă oacheșă nu a cedat avansurilor amoroase. Niciun pact nu va alunga impresia de țară bananieră în care orice este posibil, în numele unei cruciade împotriva fărădelegii altora, nicicând a noastră sau a celor din barca noastră. Nicio strângere de mână între aliații de azi, adversarii de ieri, nu va anula condamnările judecătorilor pentru soluții pronunțate, care nu au fost pe placul unor vremelnice căpetenii și nici nu va face uitat plânsul tăcut al unui judecător european, umilit și transformat în țintă de foștii săi studenți”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Justitia romana a fost batjocorita sub ochii si cu complicitatea lui Basescu si ai lui Iohannis. Acestia sunt primii responsabili de abuzurile comise asupra justitiei. Nici ambasadele straine nu sunt straine de aceste abuzuri, din contra.

  `Niciun pact nu va alunga impresia de țară bananieră în care orice este posibil, în numele unei cruciade împotriva fărădelegii altora, nicicând a noastră sau a celor din barca noastră.`

  • Iti doresc sa ai parte de o justitie neaosa, fara abuzurile comise de „ambasadele straine”

   • Eu iti doresc sa fi sanatos la cap.

   • Tocmai, s-a reformat justiția din România fix o muie. Singura noutate o reprezintă abuzurile securiste.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998