CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Justitia si alegerile, prioritatile guvernului coronavirus. Sanatatea, locul 12 din 16

2 comentarii / 3315 vizualizări / 13 martie 2020

”Acest guvern a lucrat foarte bine de când a început criza generată de coronavirus. Am luat împreună măsurile cele mai potrivite, la timpul potrivit, și rezultatele se văd. Avem relativ puține cazuri de infecție cu coronavirus în România și ne dorim să gestionăm criza eficient și în continuare(…)
Mă aștept, de la toate partidele, de la toți politicienii responsabili din Parlamentul României să fie parte a acestui efort comun de rezolvare a situației, de finalizare a acestei crize politice, în așa fel încât să putem să ne concentrăm sută la sută pe combaterea infecțiilor cu coronavirus”. (Klaus Iohannis – declarație la desemnarea noului guvern Ludovic Orban)

Conform programului de guvernare trimis azi de Ludovic Orban Parlamentului României, primele două locuri pe lista politicilor sectoriale sunt ocupate de Justiție și de Ordine Publică, în timp ce Sănătatea e aruncată pe locul 12 din 16.

În Preambulul Programului de guvernare scrie negru pe alb care sunt marile obiective ale noului cabinet, gestionarea epidemiei de coronavirus nefigurînd printre ele:

”Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui Program de Guvernare cu obiective pe termen scurt, care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.
Obiectivele propuse urmăresc în principal:
– Organizarea și desfășurarea corectă a alegerilor politice programate în 2020, continuarea dezbaterilor publice privind legile Justiției pentru corectarea lor în acord cu recomandările instituțiilor europene;
– Refacerea capacității administrative și a încrederii cetățenilor în instituțiile statului prin reașezarea structurilor de guvernare centrală și locală pe principiile eficienței instituționale și meritocrației administrative;
– Tranziția de la modelul economic bazat pe creșterea consumului, fără asigurarea investițiilor necesare sustenabilității cheltuielilor publice, la un model economic care să stimuleze dezvoltarea economică bazată pe investiții și pe creșterea competitivității și productivității, având ca obiectiv prioritar diminuarea dezechilibrelor economice.
Din această perspectivă, Partidul Național Liberal va continua, în perioada următoare, să adopte măsuri de corectare a derapajelor înregistrate în guvernarea Partidului  Social Democrat și pentru reorientarea politicilor publice către o abordare durabilă în care creșterea economică să creeze bunăstare”. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. A spus Franklin că pandemia trece, e o răceală.

    Dacă rămâne fără justiție pe care nu o poate controla total fără majoritate parlamentară, mafia securistă riscă pierderi crâncene, de libertate și averi.

    Ce sens ar mai avea viața?

  2. Mai, asta le spune romanilor ca, daca-i votat. le va taia tot ce le-a dat PSD-ul, ca-s „derapaje”….isi face un program din asta…Apoi, apararea si securitatea nationala pe locul 15?! Pai, ce-am facut, le dam banii de la sanatate, dar, ii lasam in coada?! Sau, interpretarea e ca, daca tot au bani, sa se descurce de capul lor, guvernul nu- i deranjeaza?! Despre sanatate nu nicio surpriza, oricum, la cata sanatate va controla statul dupa lacusta Polisano, nici nu mai e nevoie sa fie mentionata…Cam stiam chestiile astea, asa cum stiam ca PSD-ul va vota chiar si o martoaga moarta de vreo sapte ani…in loc sa-i faca pomenirea, ei, nostalgici dupa lozincile #, sunt loviti, periodic, de damblaua „interesului national”…asta e minunata lor strategie de partid – ii lasam pe astia sa-i beleasca pe romani si venim, noi cu acadeaua, dar nici prea multa, ca dau astia in diabet si programele Casei nu mai acopera…Mi-e scarba!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998