CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9731 RON DOWN | 1 USD = 4.5843 RON DOWN | 1 GBP = 5.8128 RON DOWN

Justiție mioritică: procuroarea Adina Florea a ”tras” de dosarul Kovesi pînă s-a pensionat

2 comentarii / 2357 vizualizări / 29 noiembrie 2022

În ianuarie 2021, ÎCCJ a dispus ca SIIJ, mai precis Adina Florea, are termen limită 1 aprilie pentru a finaliza anchetarea penală a Laurei Kovesi pentru fapte pe care le-ar fi săvârşit din funcţia de procuror şef al DNA, în legătură cu aducerea în ţară a lui Nicolae Popa, fostul director al Fondului Naţional de Investiţii.

Acuzațiile erau grave: abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă dosarul fiind deschis în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă.

Nu s-a întîmplat nimic, ancheta a rămas înghețată.

În ianuarie 2022, judecătorii ÎCCJ decid din nou că SIIJ, care tergiversa de peste trei ani ancheta deschisă în decembrie 2018, trebuie să ia o decizie până la 1 aprilie 2022: fie o trimite pe Kovesi în judecată, fie o scoate de sub urmărire penală şi clasează dosarul nr. 1172/P/2018.
Adina Florea nu a finalizat dosarul Kovesi, în schimb a ajuns în CSM ca inspector în cadrul Inspecţiei Judiciare.

Luna trecută, Laura Kovesi anunța într-un interviu că nici până acum dosarul deschis de Adina Florea nu a fost finalizat, în pofida a trei hotărâri definite ale ÎCCJ care cereau asta.

„Nu am primit soluția. Sunt 3 hotărâri definitive ale ÎCCJ. În 2 dintre ele s-a și stabilit termen de soluționare a dosarului, n-au fost respectate. E surprinzător că procurorii din PÎCCJ nu respectă hotărârile ÎCCJ. Și nu una. Nu știu unde s-au mutat (dosarele după desființarea SIIJ, n.red.), nu m-a informat nimeni. Pot să vă spun că de mai mult de 3 ani de zile nu s-a întâmplat nimic în acest dosar”, a spus Kovesi la Spotmedia.

Azi, aflăm că procurorul Adina Florea s-a pensionat la 56 de ani, pe semnătura președintelui Klaus Iohannis.
Cu dosarul Kovesi mai așteptăm. Măcar pînă la prescrierea faptelor, probabil. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. ADINA FLOREA ERA INTR-O RELATIE NEPRINCIPIALA CU PROCURORUL DELIORGA DE LA CONSTANTA. AU PUS LA CALE O SMECHERIE IN DOI, UN SANTAJ ADICA…SI SI-AU ATINS TINTELE…A CREZUT VREODATA CA ADINA FLOREA VA FACE CEVA DREPT SAU CORECT? VIATA EI PERSONALA OGLINDESTE MICIMEA EI…UN OM MIC NU POATE FACE LUCRURI MARI…JUSTITIA E PLINA DE TARAIE BRAU CA ALDE ADINA…NU O LASA DRACU SA LUCREZE! SANTAJAU ATAT

  2. Adina Florea a castigat concursul organizat de d-nul Tudorel Toader. S-a uitat faptul ca a fost boicotata timp de 2 ani si jumatate pentru a nu fi investita in funcie la SIIJ. S-a uitat faptul ca in CSM absentau premeditat procurorii de ”vază”, in frunte cu Ionut Matei, in mod intentionat, ca sa nu fie cvorum. S-a uitat cate discutii si comentarii erau la tv, la LUJU, pe acest subiect. Nimeni nu i-a sanctionat pe cei absenti, au primit in continuare salariile enorme. Pana la urmă, dupa vreo 2 ani de șicane, Adina Florea s-a retras. Putea sa lupte, dar a renunțat. Kovesi profită, face pe niznaica, dar ea ar trebui sa aibă cel puțin 100 de dosare pentru atrocitățile comise, ba chiar sa fie la pușcărie.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998