CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

K 1 la TV: Amantul lui Firea si mucii din freza lui Boureanu

0 comentarii / 2246 vizualizări / 1 iunie 2010

Criza politico-economică și nervozitatea în creștere transformă, tot mai mult, micile ecrane în veritabile arene de K 1 verbal, dovadă fiind și incredibilul incident petrecut aseară, la Antena 3, în emisiunea în care Gabriela Vrînceanu Firea l-a avut ca invitat pe deputatul Cristian Boureanu.

O emisiune care a bătut toate recordurile de limbaj de mahala și a arătat, totodată, cît de joase sunt standardele moral-educative ale noului val din politică, reprezentat de tînărul deputat PDL Cristian Boureanu, cel care se îndreaptă încet și sigur spre titlul de cel mai scandalagiu politician de la Vadim Tudor încoace. Ne vom rezuma să prezentăm, în cele ce urmează, transcrierea exactă a unor porțiuni din emisiunea amintită, comentariile fiind de prisos:

Gabriela Vrânceanu Firea: Domnule Cristian Boureanu, am o întrebare pentru dumneavoastră…
Cristian Boureanu: Nu. Nu vreau să răspund la întrebările dumneavoastră.
Gabriela Vrânceanu Firea: Păi atunci de ce aţi venit? Vă rog frumos să vă ridicaţi să plecaţi.
Cristian Boureanu: Păi domnul Ludovic Orban v-a răspuns la vreo întrebare?
Gabriela Vrânceanu Firea: Mi-a răspuns la toate întrebările.
Cristian Boureanu: La ce întrebare a răspuns? Eu am văzut că a ţinut un discurs politic.
Gabriela Vrânceanu Firea: Domnule Cristian Boureanu, dar ce-aţi mâncat? Aţi mâncat ceva stricat înainte de emisiune?
Cristian Boureanu: Nu ştiu. Am mâncat ceva la dumneavoastră aici. Am găsit aici pe masă ce mâncaţi dumneavoastră în fiecare seară aici.
Gabriela Vrânceanu Firea: Ceva de pe jos? Ceva de la toaletă? Dar chiar nu vă e jenă?
Cristian Boureanu: Păi mă întrebaţi aşa urât? Să ştiţi că eu nu plec din emisiune. Stau şi vă zâmbesc, vă întreb dacă dumneavoastră l-aţi întrebat vreodată pe domnul Călin Popescu Tăriceanu ce-a făcut cu banii de investiţii, cu 3 miliarde…
Gabriela Vrânceanu Firea: Domnule Cristian Boureanu, dumneavoastră v-aţi luat temperatura? Poate aveţi febră?
Cristian Boureanu: Nu. Nu am febră, mă simt bine şi relaxat. Mă uit şi vă pun nişte întrebări şi văd cum vă deranjează.
Gabriela Vrânceanu Firea: Dumneavoastră îmi puneţi mie întrebări? În ce calitate?
Cristian Boureanu: Păi dumneavoastră sunteţi părtinitoare.
Gabriela Vrânceanu Firea: Asta-i concluzia dumneavoastră.
Cristian Boureanu: Aveţi curajul să daţi pe timp să vedeţi cât a vorbit fiecare?
Gabriela Vrânceanu Firea: Avem curajul să vedeţi cât aţi ţipat dumneavoastră pe timp.
Cristian Boureanu: Eu n-am ţipat.
Gabriela Vrânceanu Firea: Şi cine v-a spus că sunteţi băiatul cu muci în freză a avut dreptate.
Cristian Boureanu: Acum mă jigniţi? Cumva amantul dumneavoastră?
Gabriela Vrânceanu Firea: Amantul meu? Dar amanta dumneavoastră, firmele dumneavoastră? Mi se pare incredibil…
Cristian Boureanu: Eu am fost foarte drăguţ şi nu am venit cu chestiuni personale. Mă atacaţi la persoană. Păi vorbim de contracte pe banii statului? Păi dumneavoastră ar trebui să nu mai aveţi nicio reclamă niciodată.
Ludovic Orban: Vă reamintesc că nu sunteţi moderator.
Gabriela Vrânceanu Firea: Răspundeţi la o întrebare sau nu?
Cristian Boureanu: Incredibil! V-aţi permis să mă jigniţi de trei ori la persoană.
Gabriela Vrânceanu Firea: Şi dumneavoastră îmi spuneţi de amant? Păi domnul Călin Popescu Tăriceanu e amantul meu?
Cristian Boureanu: De unde ştiţi că vorbeam de dânsul?
Gabriela Vrânceanu Firea: Păi domnul Călin Popescu Tăriceanu a spus că sunteţi băiatul cu muci în freză. V-a spus altceva?
Cristian Boureanu: Eu am vrut să vorbesc despre ce a făcut PNL şi de ce n-are România bani în buget.
Gabriela Vrânceanu Firea: Şi aţi vorbit cinci minute. Aţi ţipat la domnul Ludovic Orban.
Cristian Boureanu: N-am vorbit deloc.
Gabriela Vrânceanu Firea: Deci noi ne-am imaginat doar.
Cristian Boureanu: Doamnă scumpă, să mă jigniţi în direct la o emisiune e strigător la cer.
Gabriela Vrânceanu Firea: Este a doua oară când faceţi aşa ceva. Aţi mai făcut-o la RTV, v-aţi făcut de râs, acum v-aţi făcut de râs şi la Antena 3. „Distinsă doamnă”, după ce-mi spuneţi de amant? Nu v-ar fi ruşine să vă fie! Ar trebui să vă înroşiţi.
Cristian Boureanu: Păi după ce dumneavoastră mă întrebaţi dacă am mâncat ceva stricat la dumneavoastră la toaletă? Sunteţi o doamnă?
Gabriela Vrânceanu Firea: Ar trebui să vă înroşiţi, să vă ridicaţi şi să plecaţi.
Cristian Boureanu: Îmi pare rău, nu vă plec din emisiune. Eventual să nu mă invitaţi. Că s-a întâmplat să nu mă fi invitat trei ani.
Gabriela Vrânceanu Firea: N-aveţi decât să staţi acolo pe scaun cât vreţi.(…)

Cristian Boureanu: Eu am văzut că doamna Udrea a declarat altceva. Numai că dumneavoastră minţiţi cu sânge rece la Antena 3, în fiecare seară.
Gabriela Vrânceanu Firea: Asta am învăţat de la dumneavoastră.
Cristian Boureanu: Nu. Minţiţi cu sânge rece în fiecare seară la Antena 3 şi vă spun că trunchiaţi declaraţia. (…)

Cristian Boureanu: Mie mi-e ruşine de ce a ajuns mass-media în România.(…)
Gabriela Vrânceanu Firea: Domnul Cristian Boureanu spunea că n-a făcut afaceri cu statul. Cu SC Topănel SRL a făcut afaceri cu statul, profile de plastic pentru săli de sport.
Cristian Boureanu: Îmi pare rău, doamnă scumpă. Noi vindem nişte profile. E un material care se prelucrează de trei ori până să ajungă acolo.
Gabriela Vrânceanu Firea: Da, aţi ajuns milionar muncind din greu.
Cristian Boureanu: Pe dumneavoastră vă dau şi în judecată. Nu sunt milionar…
Gabriela Vrânceanu Firea: Nu. Sunteţi deja de mine.
Cristian Boureanu: De dumneavoastră? De ce? Minţiţi cu o neruşinare cruntă pe un post public. Să vă fie ruşine! Şi dumneavoastră să vă fie ruşine pentru campaniile pe care le duceţi.
Gabriela Vrânceanu Firea: Dumneavoastră sunteţi plătit de contribuabil, eu nu.
Cristian Boureanu: Dumneavoastră sunteţi plătită din bani furaţi.
Gabriela Vrânceanu Firea: Încă un proces. V-aţi ales cu trei, patru procese.

Comunicat de presa: Antena 3 îl dă în judecată pe Boureanu
Antena 3 aduce la cunoştinţa publicului faptul că îl acţionează în justiţie pe domnul Cristian Boureanu, în urma comportamentului său inacceptabil de la la emisiunea Ştirea Zilei, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea, în seara zilei de 31 mai 2010.

Precizăm că Domnul Cristian Boureanu nu a fost invitat personal la Ştirea Zilei, ci a fost trimis de către Biroul de presă al PDL. Producătorul emisiunii invitase miniştri sau secretari de stat din ministerele economice sau alţi lideri marcanţi ai PDL, cu notorietate, care au dovedit bun simţ şi măsură, de-a lungul timpului, chiar şi atunci când au primit critici din partea opoziţiei sau a societăţii civile.

Atacurile repetate la adresa invitatului din partea PNL, Ludovic Orban, nerespectarea formatului emisiunii şi, de asemenea, nerespectarea ordinii la afirmarea punctului de vedere, precum şi apelul Domnului Ludovic Orban la moderatoarea Gabriela Vrânceanu Firea de a prelua frâiele emisiunii, care degenerase, au determinat-o pe aceasta să-i capteze atenţia domnului Boureanu, adresându-i o întrebare în legătură cu delimitarea activităţii de politician faţă de cea de om de afaceri, mai ales când afacerile sunt făcute cu statul, după cum afirmase secretarul general al PDL, Doamna Elena Udrea.

Din momentul în care moderatoarea l-a întrebat pe Domnul Boureanu dacă va renunţa la afaceri, în favoarea politicii, discuţia a degenerat, transformându-se într-un adevărat conflict deschis.

Domnul deputat Boureanu a acuzat-o pe moderatoare că ar fi „amanta domnului Tăriceanu” şi că este „plătită din bani furaţi”, printre alte jigniri, agresări verbale, monopolizarea întregului spaţiu de emisie etc.

În consecinţă, Antena 3 îşi exprimă solidaritatea cu realizatoarea emisiunii Ştirea Zilei acţionându-l în justiţie pe domnul Cristian Boureanu. Suma care va fi solicitată drept despăgubire va fi donată unui cămin de copii, cu grave dificultăţi de supravieţuire.

Politicienii sunt plătiţi din bani publici, deci şi ai angajaţilor Antena 3 şi ai Intact Media Group, prin urmare niciunei întrebări a unui jurnalist nu trebuie să i se răspundă cu un limbaj suburban, prin proferarea unor minciuni sfruntate la adresa celui care întreabă, doar pentru a împroşca cu noroi instituţia noastră de presă şi angajaţii noştri.
Intact Media Group mai precizează că nu poate tolera un comportament imatur, fără argumente profesioniste, atacuri la persoană, intimidări, agresiuni, calomnii şi insulte la adresa moderatorilor sau a oricăror altor angajaţi ai instituţiei.

În nicio ţară democratică din lume, politicienii nu îşi ies din minţi, atacând şi jignind moderatorul, atunci când sunt întrebaţi despre afacerile lor, mai ales dacă au avut sau au contracte care implică banul public.

Antena 3 face apel şi la alte instituţii de presă să se solidarizeze cu realizatoarea emisiunii Ştirea Zilei, având în vedere că, ceea ce i s-a întâmplat ei aseară, se poate repeta şi cu alţi moderatori-realizatori. Din câte a relatat presa, oricum atât Domnul Boureanu cât şi alţi membri ai PDL sunt recidivişti în a ataca grosolan la persoană atât moderatori, în special jurnaliste, cât şi oameni politici, de preferinţă tinere politiciene, pe care doresc să le discrediteze, în ideea „calomniază, calomniază, că tot rămâne ceva” – care a devenit un stil de lucru, pentru mulţi dintre reprezentanţii PDL.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998