CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9771 RON DOWN | 1 USD = 4.6069 RON DOWN | 1 GBP = 5.8086 RON DOWN

Kelemen Hunor: A plagia înseamnă a fura intelectual

4 comentarii / 1929 vizualizări / 17 ianuarie 2023

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat azi că a plagia este furt intelectual şi a adăugat că problema legată de plagiat la teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, trebuie gestionată de acesta, nu de PNL, de Guvern sau de Parlament.

„Plagiatul, dacă se dovedeşte, dacă există o decizie definitivă, este furt intelectual, indiferent cine a făcut şi indiferent dacă este vorba de 4%. Aici nu trebuie să te joci cu procentele, aş vrea să existe o singură măsură, nu dubla măsură când noi cântărim acest lucru. Eu am mai spus că nu comentez mai mult de atât fiindcă suntem colegi. Asta nu înseamnă că nu am un punct de vedere foarte clar despre această chestiune, cu toate că nu am citit lucrarea lui Lucian Bode”, a afirmat acesta la Prima News.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Altul care vorbește ca proasta-n târg fără să înțeleagă despre ce e vorba. El n-a citit nimic dar are un punct de vedere.

 2. Stimate domnule Anonim, agresivitatea comentariului dumneavoastra este cu mult depasita de lipsa capacitatii dumneavoastra de intelegere ale temei in discutie ceeace va califica drept un analfabet functional, adica desi puteti citi un text nu-i intelegeti continutul.
  Comentariul dlui Hunor se refera la un principiu – furtul trebuie considerat furt, indiferent de cuantum – care ar trebui sa se afle mai presus de orice discutie si de orice interpretare, in contextul in care, iata, in Romania s-a ajuns la bagatelizarea furtului prin acceptarea acestuia in anumite cantitati/procente.
  Lasand la o parte dimensiunea spirituala a gestului/furtului in sine (decalogul, sau cele zece porunci, este un fundament al invataturii religioase atat in religia iudaista cat si in cea crestina, a se vedea Exodul si Deuteronomul) despre care pare sa nu aveti stiinta, ar fi recomandabil si bine-primit ca inainte de a va exhiba agresivitatea sa faceti efortul de a intelege ceea ce cititi. Ajuta foarte mult.

  • Cititorule. Fix cele mai mari pramatii din țara asta au pornit lupta împotriva plagiatului începând cu Băsescu și continuând cu mulți alți cretini de teapa lui.

   Dacă ești prea prost să înțelegi cum funcționează lumea și că nimeni care conteaza din țara asta nu dă doi bani pe educație și principii măcar ține-ti opiniile pentru tine însuți și nu delecta întregul internet cu elucubrațiile tale ce se vor de un fin intelectualism.

 3. Scuze pentru greseala de redactare: in mod evident, formularea corecta este „lipsa capacitatii dumneavoastra de intelegere a temei…” si nicidecum „ale temei”, asa cum din greseala am redactat postarea initiala.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998