CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON DOWN | 1 USD = 4.5984 RON DOWN | 1 GBP = 5.8083 RON DOWN

Kelemen Hunor: Iohannis a pierdut voturile maghiarilor

4 comentarii / 3860 vizualizări / 9 octombrie 2019

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat în emisiunea ”Gîndurile lui Cristoiu” că actualul președinte a dezamăgit sever minoritatea maghiară din România și a pierdut voturile acesteia, conform cercetărilor sociologice ale formațiunii sale. Totodată, liderul UDMR îi aduce o acuzație gravă președintelui, afirmînd că acesta nu are o politică externă, iar România a ajuns izolată pe malul Mării Negre.

”Noi am văzut în 2014 şi am făcut şi măsurători post electorale, facem după fiecare alegeri, cam 82-83% dintre maghiarii care au ieşit la vot l-au votat pe Klaus Iohannis, am făcut un sondaj acum după alegerile europarlamentare, este undeva la 40%, cam jumătate a pierdut. Nu a făcut niciun gest către comunitatea maghiară în această perioadă(…) E singurul preşedinte care nu a dat nici măcar un mesaj pe 15 martie. Nu e un capăt de lume, dar oamenii reţin acest lucru. Şi a atacat foarte multe legi la Curtea Constituţională, legea învăţământului, Codul administrativ. Dacă vă uitaţi la sesizarea instituţiei prezidenţiale, că nu vreau să spun că preşedintele a scris acea sesizare la Curtea Constituţională, veţi găsi vreo opt pagini, care vorbeşte în acea sesizare de 40 de pagini, în opt pagini despre chestiunea folosirii limbii materne în administraţia locală. Nu s-a interesat, nu a făcut niciun gest, deci este o constatare” a spus Kelemen.

De ce lipsim noi din Balcanii de Vest?

”El s-a autocaracterizat ca şi un pompier atomic, eu am spus că preşedintele nu trebuie să fie un pompier. Pompierii sunt pompieri, se ocupă de incendii, preşedintele trebuie să fie un lider care ştie în ce direcţie vrea să conducă ţara şi conduce ţara, dă şi un model fiindcă nu toate atribuţiile constituţionale pot fi exercitate de la o zi la alta, dar dacă tu reprezinţi un model pentru societate, ai o viziune, schimbi mentalitatea societăţii. Eu, de exemplu, nu ştiu care este politica externă a României, dacă dumneavoastră ştiţi ar fi bine să vorbim, de ce suntem noi ca şi călăreţul singuratic pe marginea Mării Negre, de ce lipsim noi din Balcanii de Vest?(s.n.) De ce nu suntem în colaborarea din centrul şi estul Europei? Aici eu văd o lipsă de implicare a preşedintelui” a conchis liderul UDMR

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Kelemen, singurul care a facut ceva pentru voi e ala care zace in puscarie, dar copii maghiari din Tg. Mures, dati afara din clase de DNA condusa de kovesi, au unde sa invete !!!
    Voi ce spuneti, merita Liviu Dragnea asa cevem FARA A FI VINOVAT !!!
    Abia astept sa puneti si voi umarul la eliberarea lui si revenirea pe scena politica !

    • Asa este! Daca e sa-l scoata cineva pe Dragnea de la mititica, apoi numai maghiarii, cu calitatile lor indiscutabile de patrioti, o pot face.

  2. Foarte insidios Hunor Kelemen! Dar la partea cu politica externa exagereaza. Omu’ n-a inteles ca vacantele in strainatatea ale presedintelui Iohannis reprezentau politica externa a Romaniei. In Tenerife, presedintele facea politica externa la un homar si-un cartof prajit.

  3. Votul la prezidentiale este un vot direct, iar Kelemen Hunor nu dispune de voturile maghiarilor. In realitate muklti maghiari, poate undeva la 40% vor vota Iohannis chiar si in primul tur de scrutin, iar rezultatul lui Kelemen insusi (in jur de 3%) ne va demonstra aceasta. Cat despre al doilea tur de scrutiny, nu are rost sa mai discutam, maghiarii care se vor prezenta la vot vor vota masiv Iohannis cu aricare alt candidat roman.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998