CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Kelemen Hunor, mesaj neasteptat: Occidentul e in criza de valori, a intors spatele crestinismului

2 comentarii / 2598 vizualizări / 24 septembrie 2021

Ponderatul, chiar rezervatul lider al UDMR, Kelemen Hunor, surprinde, la Budapesta, cu un atac tăios la adresa valorilor occidentale, despre care afirmă că se află în criză și că vina ar aparține îndepărtării de creștinism. O poziție pliată pe cele ale premierului ungar Viktor Orban și care ar putea prefigura noi tensiuni politice la București, în viitorul apropiat. Cu atît mai mult cu cît UDMR va propune, după recentul congres, o serie de măsuri sociale care ar putea lăsa în ofsaid formațiuni precum PNL ori USRPLUS, a căror agendă pare destul de paralelă cu cea a cetățeanului, în ultimii doi ani. (B.T.I.)

Occidentul global se confruntă cu o criză de valori, iar pentru rezolvare este nevoie de clarificarea valorilor de bază, de o viziune clară, de o bază solidă, de politici familiale care „să reconstruiască ţesutul necesar creşterii copiilor”, de politicieni curajoşi, a spus preşedintele UDMR Hunor Kelemen, viceprim-ministru a României ieri, la cel de-al 4-lea Summit Demografic de la Budapesta, citat de agenția Hirado.hu.

Potrivit lui Hunor Kelemen, motivul pentru care Occidentul se află în criză nu este acela că nu există mâncare suficientă, că nu există îmbrăcăminte suficientă sau că oamenii nu au un acoperiş deasupra capului – deşi mult persoane duc lipsuri serioase -, ci pentru că tradiţiei – celei greco-romane, celei evreieşti, celei creştine – nu îi poţi întoarce spatele fără a fi pedepsit pentru asta.

“Istoria şi cultura nu pot fi şterse fără a fi pedepsit pentru asta, individul nu poate fi mai important decât o întreagă comunitate, o problemă demografică nu poate fi rezolvată corect şi pe termen lung (…) prin completarea din surse externe a forţei de muncă”, a adăugat preşedintele UDMR.

Despre România, politicianul maghiar a spus: ţara se confruntă “cu provocări demografice îngrijorătoare”: patru milioane de cetăţeni născuţi pe teritoriul României locuiesc în străinătate –fără a lua în calcul lucrătorii sezonieri şi studenţii. În ultimii 31 de ani, în fiecare an, ţara a pierdut populaţia unui oraş de dimensiunea Târgu Mureş. Iar în plus faţă de emigraţia serioasă, în ţară se nasc din ce în ce mai puţini copii.

În căutare de forţă de muncă ieftină, capitalul se îndreaptă spre est, iar din societăţile est-europene, forţa de muncă calificată se îndreaptă spre vest, în speranţa unor locuri de muncă mai bine plătite; acest lucru înseamnă familii destrămate, copii lăsaţi în urmă şi o lipsă serioasă de personal calificat, a explicat Hunor Kelemen, adăugând că, pe termen lung, această tendinţă duce la probleme ale sistemului social şi al celui de pensii, respectiv la depopularea mai multor regiuni.

Preşedintele UDMR a subliniat că, în România, coaliţia de guvernare este conştientă de faptul că trebuie să acţioneze “pe mai multe fronturi”, iar primul lucru pe care trebuie să îl facă este să aducă îmbunătăţiri calităţii vieţii.

Ca exemplu, a menţionat că a fost lansat program naţional de investiţii Anghel Saligny care se întinde pe şase ani şi care înseamnă 10 miliarde de euro dedicaţi construcţiilor de drumuri, de reţele de apă, canalizare şi gaze naturale, astfel încât să nu mai existe nicio comunitate şi nici aşezare să nu aibă o infrastructură de bază.

Hunor Kelemen a mai adăugat: coaliţia de guvernare regândeşte sistemul de sprijin al familiilor, deoarece este nevoie de noi politici de sprijin care să ajute familiile tinere, să încurajeze tinerii să aibă copii şi să cumpere locuinţe; se doreşte, totodată, continuarea programului de construire a unor creşe noi.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Unii Sunt…
    În sec. XXI

    • Hunor are un discurs pesedist, socialist. Românii se mulțumesc și cu bărbi de țap, numai să le crape caprele vecinilor.
      Deși ești în sec. XXI, te-ai născut înaintea timpului tău. Idiocracy ideal abia se instalează!!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998