CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Kelemen Hunor: Romania e un model cum sa bagi pumnul in gura minoritatilor

3 comentarii / 2680 vizualizări / 5 octombrie 2017

Cu trei luni înaintea intrării în anul Centenarului, relațiile cu minoritățile sunt tot mai încordate: președintele UDMR, Kelemen Hunor, acuză fățiș România că bagă pumnul în gura minorităților.

O colaborare foarte echilibrată între UDMR şi coaliţia PSD-ALDE va fi dificilă în continuare, declară la RFI preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor. Reacţia sa vine după ce plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri proiectul de lege propus de UDMR privind reducerea pragului de reprezentare de la 20% la 10% pentru folosirea limbii materne în relaţia cu administraţia publică.

România este un model cum să bagi pumnul în gura minorităţilor, susţine liderul UDMR: „Să pui pumnul în gură, să nu accepţi nici măcar discuţia înseamnă că ai lucruri sau intenţii ascunse (…). Majoritatea nu doreşte să dialogheze cu minoritatea, doreşte să pună pumnul în gură şi să spună că lucrurile sunt frumoase, sunt bune, România e un model. E o afirmaţie fără conţinut. Nu este un model. Este un model cum să bagi pumnul în gura minorităţilor”.

Întrebat dacă prin asemenea declaraţii nu riscă să sporească tensiunile dintre români şi maghiari, Kelemen Hunor a răspuns: „Nu. Eu cred că trebuie să vorbim sincer. Ce ar trebui să spun, că e bine aşa, că ăsta este modelul, asta este calea de urmat, ce ar trebui să spun?”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. Să avem legi precum în S.U.A., Germania, Grecia, Franța etc.: O SINGURĂ ȚARĂ, O SINGURĂ LIMBĂ OFICIALĂ.

 2. Esti un nerusinat !
  Traiesti din banii romanilor pe care ii ponegresti peste tot in interesul tau de gasca nomada …exact ca si stramosii tai veniti pe cai mici din sudul Uralilor in sec .9….

 3. Mai nou acelasi individ spune ca nu e nici o asemanare intre Catalunya si „Tinutul Secuiesc” …
  Are dreptate pt ca :
  1. Secuii NU sunt maghiari;
  2. Cei din provincia Catalunya sunt acolo de la inceputul istoriei lor…maghiarii sunt un popor nomad ( 7 triburi) venite din sudul Uralilor in sec.9 en in Europa …migratori salbateci in care Vaticanul a vazut oportunitateaa perfecta in cruciada sa impotriva crestinilor ortodocsi din zona noastra geografica… asa ca i-a crestinat le-a schimbat numele si i-a trimis in numele crucii sa subjuge si pe ortodocsi…valahi( romani) crestinati de sf.Andrei de secole bune… Asa ca dle medic veterinar mai usor cu ” pumnul in gura” …
  Voi astia asa zisi civilizati ar trebui sa multumiti armatei romane care v-a scapat in 1919 de comunistii lui Bela Kun …si v-a permis sa va creati primul stat modern maghiar condus de amiralul de Balaton Horthy…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998