CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Klaus, fii barbat: lasa subterfugiile si candideaza pe lista PNL

3 comentarii / 2851 vizualizări / 19 octombrie 2020

O întrebare legitimă: de ce președintele Klaus Iohannis a ales să fie cel mai mare agent electoral al PNL în campania pentru locale și, în continuare în cea pentru parlamentare, dar nu a avut curajul gestului radical, mai exact candidatura sa pe lista partidului? Să zicem la Senat, în București, unde liberalii stau ceva mai prost.
Măcar știam o socoteală și era totul cinstit și pe față.

Pentru sceptici, reamintim că acest drept al președintelui a fost bătut în cuie de o decizie a CCR din 2004, care a stabilit, în contextul în care președintele Ion Iliescu voia să candideze la Senat pe lista PSD, că: ”dreptul de a fi ales este interzis judecătorilor Curţii Constituţionale, avocaţilor poporului, magistraţilor, membrilor activi ai armatei, poliţiştilor şi altor categorii de funcţionari publici stabilite prin lege organică, care nu pot face parte din partide politice. Curtea constată că Preşedintele României nu este prevăzut între categoriile de cetăţeni, stabilite limitativ de cele două texte constituţionale, cărora le este interzis dreptul fundamental de a fi ales, deşi, pe durata mandatului, nu poate fi membru al unui partid, conform dispoziţiilor art. 84 alin. (1) din Constituţie, republicată.În virtutea principiului că excepţiile sunt de strictă interpretare, Curtea nu poate considera că situaţia prevăzută de art. 84 alin. (1) din Constituţie care stabileşte o incompatibilitate politică temporară pentru Preşedintele României, ar putea, în lipsa unei prevederi constituţionale, să aibă consecinţa interzicerii dreptului de a fi ales pentru Preşedintele României, în condiţiile în care acesta nu devine membru al unui partid politic”.
De altfel, problema va reveni pe tapet în 2024, cînd alegerile prezidențiale se vor suprapune din nou cu cele parlamentare, iar Klaus Iohannis va candida pentru parlament – cel mai probabil – pe lista PNL din poziția de președinte al țării.

Deci, domnule președinte, fiți bărbat și băgați-vă pe listă!!..(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Iohanna e cu LGBTQ-ul. Nici ea nu ştie ce e: azi bărbat, mâine femeie…

  2. Dar cine este acea klauss?

    • Un securist criminal.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998