CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Klaus iese la bataie: Dragnea nu va conduce guvernul. Plus conditii dure pentru viitorul premier

4 comentarii / 3614 vizualizări / 13 decembrie 2016

Miroase a praf de pușcă în aer după ieșirea de azi a președintelui. Klaus Iohannis a anunțat că mîine va convoca discuții cu partidele la Cotroceni și că rămîn în picioare criteriile de integritate anunțate înainte de alegeri. El a menționat că acestea nu depind de nicio lege, cu referire la interdicția impusă de legea funcționării guvernului persoanelor condamnate de a accede în cabinet.

În traducere, Liviu Dragnea nu are nicio șansă să conducă guvernul, în condițiile condamnării sale penale. Pentru a întări spusele sale, Iohannis a declarat că legea în cauză reprezintă pentru el ”o chestiune secundară”, ceea ce înseamnă că nu l-ar fi desemnat pe Dragnea nici dacă nu exista legea în cauză.

Mai mult de atît, însă, Iohannis a anunțat că viitorul premier va trebui să îndeplinească mai multe condiții pentru a fi desemnat și că vor exista nu una, ci mai multe rînduri de discuții cu respectivul politician, mai înainte de a obține nominalizarea, pentru a avea o bună imagine asupra a ce va propune cel desemnat și guvernul pe care respectiva persoană va dori să-l creioneze” .
Întrebat dacă acest lucru înseamnă refuzul nedesemnării unui premier ”necorespunzător”, Iohannis a confirmat, zîmbind: ”Persoana va fi desemnată de mine”.
El nu a exclus, totodată, nici ca Dacian Cioloș să rămînă în fruntea unui guvern de dreapta, în funcție de discuțiile de la Cotroceni: ”Asta o să îmi spună partidele mîine”.
Președintele a mai spus, totodată, că nu se teme de un eventual demers de suspendare.
”Dar eu cred că toată lumea se va calma și va ateriza cu picioarele pe pămînt” a conchis președintele. (B.T.I.)

P.S. Interesant de remarcat decizia președintelui de a chema partidele la consultări înaintea finalizării repartiției de mandate în condițiile în care Constituția spune că existența unui partid cu peste 50% din mandate presupune o consultare exclusivă cu acesta. Consultări cu toată lumea ar putea trimite cu gîndul, însă, la un guvern cu toată lumea.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Prosti aia care se duc la intalnirea cu ficusul! CCR a spus clar: presedintele este un arbitru si trebuie sa propuna persoana promovata de catre cei care au majoritatea, in cazul nostru PSD+ALDE. Sper ca nu trebuie sa moara nimeni ca sa poata cineva sa numeasca pe cine vrea el…

 2. Un infatuat.E drept, si Dragnea ar trebui sa faca un pas inapoi fiindca este vulnerabil…

 3. Dar sa fii hot cu acte in regula, nu masluite, este un semn de integritate !?
  H O T am zis !
  Ce or zice amaritii aia pe care-i poarta prin tribunale ca sa elibereze apartamentele din casele furate ??
  Poate vin la Bucuresti sa-i strigam teutonului la poarta ceea ce merita !
  Pedagogul uita ca aici e la Bucuresti si nu in Margineme, unde ii tineau teutonii lui pe romanii din Sibiu, ca erau natiune inferioara si nu puteau spurca aerul colonistilor cu opincile lor !
  Asadar, la Bucuresti !
  Si aici, nu numai ca nu tremuram de frica lui dar, chiar, ne amuzam !
  Iar amuzmentul poate lua diferita stari de agregare !

 4. Lovityra pentru talamb va fi , dupa validarea mandatelor, ca PSD sa vina cu o propunere de premier, care sa nu fie Liviu Dragnea. Acesta nu a spus ca el este cel care va fi premier, Au fost voci razlete din partid; sau mai bine zis asa este obiceiul, ca presedintele de partid sa fie premier. Asa ca eu cred ca s-a aruncat buzduganul degeaba. Hotul de case (mai mult de 4%), va fi lasat in off-side.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998