CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Klaus Iohannis și-a pus ceară în urechi

1 comentariu / 1414 vizualizări / 26 iunie 2021

Nu numai că și-a pus ceară în urechi. Și-a pus și coada între picioare. Și s-a dus la Consiliul European. Probabil pentru a sărbători cu colegii domniei sale noua lege votată cu două mâini de prietenul său Cioloș, prin care, de acum încolo, bărbații sunt încurajați să nască copii și se instituționalizează pruncuciderea. Dar cel mai tare este că a plecat din România făcându-se că plouă. Prefăcându-se că nu a auzit palma răsunătoare aplicată autorităților de către Comisia de la Veneția. Legat de Avocatul Poporului.
În perioada în care președintele Klaus Iohannis defila în Piața Victoriei în geacă roșie, braț la baț cu demonstranții #Rezist, Comisia de la Veneția, ca și toate celelalte organisme ale UE sau legate de UE, contau al naibii de mult. Ca de altfel și necesitatea de a bate în cuie o lege prin care numai și numai Parlamentul să poate schimba normele din Justiție. Și în niciun caz Guvernul, prin ordonanță de urgență. Astăzi, toate astea au fost uitate. Și nu mai sunt auzite. Președintele României și-a turnat ceară în urechi.
Comisia de la Veneția atenționează autoritățile statului român împotriva unui abuz nemaiîntâlnit în forma în care a fost săvârșit, legat de demiterea abuzivă pe criterii pur politice a Avocatului Poporului. Că acesta se numește Renate Weber sau oricum altcumva e prea puțin important. Esențial este că rapoartele sale de activitate au fost aruncate la coșul de gunoi pe repede înainte fără niciun fel de analiză, fără niciun fel de dezbatere, fără niciun fel de argumente, pentru că așa a vrut majoritatea parlamentară condusă de PNL, partidul său de suflet. Și, după cum se știe, în această instituție nu e ca la televiziune sau la radio. Conducătorul nu poate fi demis prin respingerea unui raport de activitate. El nu poate fi scos din funcție înaintea expirării mandatului, decât în condițiile în care se dovedește cu probe că a încălcat atât Constituția, cât și legi ale statului. Deci cumulativ. Nu există asemenea probe. Nu există asemenea acuzații concrete. Nu există vreun argument legal în baza căruia să fi fost demis Avocatul Poporului. Și totuși evenimentul s-a petrecut. Decizia politică a înfrânt Constituția României. Motiv pentru care Comisia de la Veneția s-a sesizat. Și a atras atenția asupra unui grav abuz politic comis în România. De către majoritatea parlamentară. Fără doar și poate, cu binecuvântarea președintelui. Peste câteva zile se va pronunța încă și mai tranșant Curtea Constituțională. În felul acesta, demiterea Avocatului Poporului devine nulă de drept. Dar nu și se fapt. De ce? Pentru că, să vezi grozăvie: deși sesizați din timp, președinții celor două Camere ale Parlamentului, Ludovic Orban și, respectiv, Anca Dragu, s-au făcut că plouă, au ascuns sesizarea scrisă a Curții de la Veneția, au mers înainte și au procedat la numirea unei alte persoane în funcția de Avocat al Poporului. Extrasă dintre domnii care beneficiază de pensii speciale. Din momentul în care se pronunță definitiv și irevocabil Curtea Constituțională a României, această țară, păstorită de Klaus Iohannis, va avea nu unul, ci doi Avocați ai Poporului. Și, din motive legale, niciunul dintre ei nu-și va putea exercita atribuțiile. Doi Avocați ai Poporului simultan înseamă niciunul. O instituție fundamentală a statului este trasă pe linie moartă.
Partea interesantă, șocantă și, pentru mine cel puțin, scandaloasă, este că o atenționare severă a Comisiei de la Veneția, care ar fi trebuit să fie făcută publică imediat, a fost ținută la sertar. Despre existența ei au știut din primul moment președinții celor două Camere, de vreme ce au primit-o, șefii celor două Comisiii juridice ale Parlamentului și, desigur președintele Klaus Iohannis. Toți au tăcut mâlc. Toți s-au făcut că plouă. De ce? Pentru a putea să creeze „pe șestache” această situație unică în istoria României. Doi Avocați ai Poporului simultan, care fac cât niciunul. Este un motiv suficient de puternic pentru demiterea imediată de către majoritatea parlamentară – care majoritate ? – a președintelui Klaus Iohannis pentru înaltă trădare. Pentru că este o înaltă trădare să dai în felul acesta de pământ cu o instituție fundamentală a statului. Singura instituție care poate ataca ordonanțele de urgență pe care Cîțu tocmai a anunțat că le va produce în serie, unele dintre ele vizând chiar modificarea de către Guvern a legilor Justiție, interzise prin referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis și validat de populație. E foarte convenabil să suspenzi posibilitatea Avocatului Poporului de a reacționa fix atunci când te pregătești să încalci atât referendumul, cât și Constituția României.
Și, cum spuneam, fix în aceste momente, în loc să-și pun cenușă în cap și să caute soluții pentru a salva cât de cât imaginea de stat nedemocratic a României, Klaus Iohannis salută la Consiliul Europei recenta lege votată cu două mâini și de partenerii domniei sale din coaliție, cei din jurul lui Dacian Cioloș, privind dreptul de acum încolo inalienabil al unui bărbat de a da naștere unor copii. Și această lege este mai amplă. Ea garantează în întreaga Europă avorturile. Indiferent de legile naționale. Indiferent de preceptele religioase. După cum se știe, avorturile sunt libere în România. Dar de ce trebuie ele și garantate? La pachet urmează, tot în Parlamentul European, încă o lege. O lege care să le interzică femeilor consumul de alcool în timpul sarcinii. În urma unei recomandări OMS. Pe motiv că este pusă în pericol sănătatea viitorului copil. Când cele două acte normative vor fi cuplate – și asta s-ar putea întâmpla curând – pruncuciderea va fi practic bătută în cuie la nivelul Uniunii Europene. Nu numai că avorturile sunt permise, nu numai că ele vor fi garantate ca un drept fundamental al femeii, dar ele vor deveni și obligatorii în condițiile în care femeile, vânate fiind, vor fi prinse că au consumat un pahar de vin. Poate că domnul Klaus Iohannis se sfătuiește cu omologii săi să instituie în acest scop, al pruncuciderii, și un nou Parchet European. Care să vâneze femeile și să se asigure că ele pot avorta chiar și atunci când nu vor.
Cred că suntem pe cale să ne transformăm, mai mult chiar decât alte state din Uniunea Europeană, în Sodoma și Gomora, dacă luăm în calcul și nemernicia legată de Avocatul Poporului, și nemerniciile care au condus la demiterea abuzivă a conducerilor televiziunii și radioului public și la numirea, tot abuzivă, prin înfrângerea unei decizii a Curții Constituționale, a unor noi conduceri. Nici acolo nu se mai știe cine dirijează trenurile. E haos total! (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Colonia haosului bine facut, marca klaun si a(l)coolitii, protejatii sai. Romanii sunt in vacanta.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998