CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Klaus Iohannis și dictatorii putiniști ”elastici”

5 comentarii / 3291 vizualizări / 18 aprilie 2023

Se pare că din perspectiva diplomației românești (parafrazîndu-l pe Gandhi, ar fi bine să existe așa ceva) dictatorii putiniști sunt elastici: ieri erau răi, azi sunt buni și viceversa. Altfel nu se explică niște vizite care azi, făcute de Iohannis, sunt onorante, iar ieri, făcute de alți oficiali români, erau ”cuie bătute în talpa politicii noastre externe”.

Scurt remember.

2015. Anul următor invaziei ruse în Ucraina. Premierul Victor Ponta vizitează Azerbaidjanul. Președinte e nedemocratul Ilham Aliev.

Președintele PNL, Alina Gorghiu, declară că prezența lui Ponta la Baku, la deschiderea Jocurile Europene, „trece de nivelul de imprudență, de indecență politică”, iar acesta „simte nevoia să compromită România și imaginea României la nivel extern”.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe: „Prezența premierului Victor Ponta la Baku, alături de lideri politici controversați, ridică semne de întrebare cu privire la preocupările guvernării într-o perioadă atât de agitată politic, dar și la agenda de politică externă a șefului Guvernului român. PNL atrage atenția asupra preferințelor pe care le manifestă Ponta pentru compania unor conducători de stat controversați, unii dintre ei recunoscuți ca fiind promotori ai unor practici anti-democratice. Cât va mai fi premier, Victor Ponta are obligația de reprezenta corect România, de a menține și promova etica, valorile și standardele europene”.

Cătălin Predoiu: ”Excursia lui Ponta la Baku este încă un cui pe care îl bate în talpa politicii noastre externe. Ponta sabotează pur şi simplu România. Secondat de un ministru de externe, care ieri intoxica ambasadele europene cu scrisori politicianiste, Ponta demonstrează ca şi-a pierdut complet controlul”.

Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache: ”Prezenţa premierului Victor Ponta la ceremonie este o greşeală, eu am refuzat să merg”.

2023. Anul următor invaziei ruse în Ucraina. Președintele Klaus Iohannis vizitează Azerbaidjanul. Președinte e nedemocratul Ilham Aliev.

”Sunt onorat să mă aflu astăzi la Baku, în prima mea vizită în Republica Azerbaidjan și, totodată, în Caucazul de Sud, o regiune de importanță strategică pentru România și pentru UE. Îi mulțumesc domnului Președinte Aliyev pentru invitație și pentru ospitalitate. Azerbaidjan este primul stat din regiunea Caucazului de Sud cu care România a ridicat relațiile bilaterale la nivel de Parteneriat Strategic, încă din 2009. Țara noastră, România, este, de altfel, primul stat membru al UE care a încheiat un astfel de Parteneriat cu Azerbaidjan” a declarat Iohannis în conferința comună cu Aliev.

PNL mucles.

2023. Anul următor invaziei ruse în Ucraina. Președintele Klaus Iohannis vizitează Brazilia, condusă de coruptul condamnat la pușcărie Luiz Inácio Lula da Silva, proaspăt revenit din China dictatorului Jinping și un mare apropiat al dictatorului Vladimir Putin.

Vizita președintelui român are loc în paralel cu cea a lui Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei invadatoare. ”Principalele obiective ale vizitelor oficiale ale Președintelui României în America Latină vizează: aprofundarea dialogului politico-diplomatic pe teme de interes comun; prezentarea pozițiilor și evaluărilor României, ca stat membru al Uniunii Europene și al NATO, vecin direct al Ucrainei, privind războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei și contracararea efectelor acestuia” zice președinția română într-un comunicat oficial.
Probabil că Lavrov ar putea ajuta direct la ”evaluarea războiului ilegal al Rusiei”, dacă tot e și el la Lula. Casa Albă tocmai l-a criticat dur pe preşedintele Braziliei, care a acuzat Statele Unite că încurajează războiul din Ucraina.

PNL mucles. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. In relațiile externe nu sunt prieteni sau dușmani ci doar interese!

  2. Klaun este in vizita particulara pe banii prostilor. Excursiile lui nu au nimic de a face cu colonia sau cu orientarea politica a tarilor respectie.

  3. Românii au crezut că un neamț va aduce vreo noutate în politica românească. Fâââââssssssss. Nici nemții nu mai sunt ce-au fost odată! Dacă or fi fost vreodată ceva sau doar mitul e de capul lor.
    Mai există și posibilitatea ca românii să transforme orice etnic într-un veritabil român. Ghinion pentru neamț.

  4. Un impostor care a stat mult prea mult la Cotroceni… sper să fie ULTIMUL președinte al României.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998