CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Klaus Iohannis si Festivalul National ”Resetarea Romaniei”

9 comentarii / 4198 vizualizări / 7 mai 2020

Extrase din discursurile oficiale ale președintelui României, Klaus Werner Iohannis:

28 ianuarie 2015

”După cum știţi, reforma instituţiilor politice este una dintre priorităţile mandatului meu și primul pas în reforma a clasei politice.Timp de 25 de ani am parcurs o etapă care a însemnat crearea instituţiilor democratice, încheierea tranziţiei, o acumulare de experienţă, dar și un set de experimente în materie, reușite sau nu. Cred că este momentul să trecem la o nouă etapă a democraţiei românești. Din punctul meu de vedere, această nouă etapă a democraţiei românești ar trebui însemne o RESETARE a sistemului și o creștere a încrederii cetăţenilor în instituţiile democratice”.

28 august 2019

”România are nevoie de o schimbare autentică și profundă, pentru a reseta statul, pentru a repara ce s-a stricat în acești ani și pentru a pregăti o nouă guvernare care de data aceasta să lupte pentru români. Votul din 26 mai îmi dă legitimitatea de a mă opune explicit propunerilor pe care PSD le face, așa cum am făcut-o în repetate rânduri. Mă voi opune în continuare încercărilor PSD de a deraia România de pe direcția corectă. Da, avem nevoie de o majoritate politică largă, pro-europeană, cu care să relansăm România, care să asigure o bună guvernare și să susțină lupta anticorupție. Avem nevoie de o RESETARE a statului în ansamblu”.

4 septembrie 2019

”Românii își doresc o altă guvernare și o vor avea, o guvernare responsabilă, pentru ca împreună să facem România funcțională. Se impune, așadar, RESETAREA statului, pentru că direcția în care a dus PSD țara în ultimii ani este una pur și simplu greșită. Este o direcție greșită și românii o consideră greșită. S-a văzut acest lucru extrem de clar la referendumul din 26 mai”.

4 martie 2020

”Am spus-o și o repet, avem nevoie de o RESETARE, pentru ca ceea ce începem să construim să dureze. În cele câteva luni de guvernare a PNL, românii au început să vadă șansa de a construi durabil pentru România. Disperarea cu care PSD continuă să se agațe de mecanismele puterii și insistă să blocheze orice inițiativă de reformă nu poate însemna decât un singur lucru, că lucrurile au început să se întoarcă, încet, dar sigur, către normalitate”.

16 aprilie 2020

”Nimeni dintre cei care, în această perioadă dificilă, au făcut nereguli nu trebuie să stea liniștit, crezând că va scăpa de brațul legii. Această criză ne-a dat lecții dureroase, care trebuie însușite, despre nevoia de a întări statul, despre nevoia stringentă de a restructura serviciile publice pentru a elimina clientelismul și de a susține zonele care alcătuiesc fundamentul unui stat funcțional, aflat realmente în slujba cetățeanului. Pentru a putea progresa și a recupera din pagubele grave produse de epidemie, RESETAREA României este acum mai necesară și mai urgentă decât oricând”.

7 mai 2020

”Sunt, pe de o parte, românii care respectă restricțiile salvând vieți, sunt specialiștii care lucrează neîntrerupt pentru a stopa pandemia și sunt guvernanții, care au luat măsuri corecte și care acum pregătesc un program mai amplu de relansare a economiei românești. Această parte a societății este cea orientată spre depășirea crizei, spre RESETAREA și dezvoltarea României. Astăzi, PSD vrea să îi apere pe infractori, pe cei care sfidează regulile și încalcă legea, cu sprijinul acelorași sateliți.
Modul conjunctural al PSD de a legifera și maniera discreționară de a se comporta ca majoritate parlamentară au condus, de fapt, la ani pierduți pentru România și pentru români. Iată de ce RESETAREA României nu se va putea realiza câtă vreme PSD continuă să controleze majoritatea parlamentară. RESETAREA României înseamnă o construcție în jurul a ceea ce funcționează, în jurul românilor onești, a profesioniștilor care au performat în aceste luni de criză, a celor care au rezistat presiunilor politice și și-au făcut datoria bine”.

Concluzia seacă ce se desprinde de aici: Klaus Werner Iohannis a început Festivalul Național ”RESETAREA României” la cîteva zile după de a descins în premieră la Palatul Cotroceni, după alegerile din 2015.

După primul anunț, RESETAREA a înghețat pînă la următorul an electoral prezidențial, 2019, cînd a fost scoasă electoral de la naftalină în perspectiva noilor.
Și din nou acum, în 2020, cînd e iar an electoral. Ceva mai des decît altădată, pentru că și situația e mai gravă. Nu e un an electoral prezidențial, e drept. Dar partidul președintelui se duce în cap pînă spre statutul de pigmeu politic.

Președintele e pe culmile disperării, l-a ciuruit pandemia.

Dacă nu face ceva, se duce de-a berbeleacul, într-o formă sau alta, cu tot cu partid.
Soluția e una singură, desigur.
RESETAREA României.
Și tradiționalul ”Jos PSD!” (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

  1. Cel mai prost lider al Romaniei de la fanarioti incoace ! Dezastru absolut pentru Dacia ! Un barbar in fruntea tarii! Un luteran dubios(unde sant ortodocsii ?) ! Un globalist(sorosist) !

    • În 2014 astfel de afirmații ar fi fost jignitoare.

      Tare greu părea să ne pricopsim cu un securist retardat și infractor mai degenerat moral decât Traian Băsescu. :)

  2. Nu va face impresia ca avem de-a face cu un ordinator, virusat pe alocuri, din primele generatii.?.Eu nu ma mir ca e rau, sau ticalos, ori ca e infractor dovedit si recunoscut care vrea si baga nevinovati la puscarie…am mai vazut filmul asta, zece ani cu Basescu te pregatesc pentru multe…lipsa lui de umanitate infioara….cu fiecare aparitie, devine tot mai hodorogit, tot mai rau, mai scrasnit…dar, pe aceleasi teme….nici cu un caine de lupta nu-l poti compara, jignesti cainele, ala are sentimente, dureri, empatii…Faptul ca un asemenea individ conduce Romania nu e nicio surpriza, de vreo sapte decenii tzara pare blestemata, problema foarte grava e ca institutiile internationale, facute sa lupte cu dictatura, sa previna dictatul, etc, au devenit caduce, toate sunt infestate cu indivizi ca el…si mai grav, romanii, in nostalgia dupa tatucul suprem, il suporta

  3. Vai de capul lui! Daca ar fi avut ceva in cap, nu l-ar fi pus sistemul presedinte. Ganditi-va la asta. Si la ceea ce a zis Constantinescu: m-a invins sistemul. Doar ca el, baiat destept, a plecat, nu a mai vrut sa fie calarit.

  4. Numai Iohannis nu poate fi RESETAT. De nici o Sekuritate. Di rahat nu poti face niciodata bici…

  5. Fiind profesor, priveste lucrurile in mod diferit; vorba reclamei….

    • Ce profesor a fost Iohannis? Un retardat care a citit lecții la fel cum citește acum prompterul, promovat cu pile politicepe post de inspector.școlar.

      Adică escrocul este la bază un impostor. :))))))))))

  6. Treaba cu resetarea e mai serioasa decat pare. Vad ca multi comentatori de aici se refera la Iohannis, nu la problema numita „resetarea” institutiilor statului. Aceasta resetare, restructurare sau remaniere este vitala, nu numai pentru Iohannis ci pentru noi toti, pentru viitorul tarii tarii. Iar resetarea inseamna reducere masiva de personal bugetar, din servicii si MAI, in principal, precum si diminuarea privilegiilor. Institurtiile sunt anchilozate, umplute de imbecili si tute angajate din neam in neam, care sfideaza restul populatiei. Iohannis trebuie sa actioneze intr-un fel, prin intermediul pionilor din guvern. Altminteri, ma tem ca nici macar nu-si va termina mandatul, sa nu zic ca poate pati ceva chiar mai rau. Il paste un pericol mai mare, daca isi pierde sustinatorii de clasa USR, practic, PNL i se va intoarce drept in freza. Rezultatele luptei cu covidul nu-l ajuta, ele inca nu se cunosc prea bine, desi par dintre cele mai proaste. In curand nu vor mai putea fi nici ascunse si nici motivate cu indisciplina populatiei. Atunci cand pleci la lupta impotriva covid cu MAI in frunte, nu e de mirare ca o iesi pe locul doi. Cu taburile si cu imnul din masina politiei nu ajungi nicaieri. Nu mai vorbesc de esecurile din spitale sau de cacialmaua cu sistemul medical militar. Sau de „vizitele” de lucru ale sefilor., „fa-te ca lucrezi”. Va amintiti de Basescu cu 14 vizite la podul de la Maracineni, nu? E infortator cum am ramas la mentalitatea populista si proletcultista din anii ’50.

    • Numai criza cea mare va aduce reseterarea. :)))) Cât timp merge șmenul, Securitatea va fura pe rupte. Când nu-i, Halpert cântă la buză.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998