CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9477 RON UP | 1 USD = 4.6725 RON UP | 1 GBP = 5.8325 RON DOWN

Klaus Iohannis și somnul rațiunii. Efecte perverse

1 comentariu / 906 vizualizări / 6 noiembrie 2021

Sunt trei lucruri imposibile constituțional sau logic. Trei lucruri pe care, dacă le provoacă, președintele Klaus Iohannis demonstrează că produce monștri ca efect al somnului rațiunii. Efecte de-a dreptul perverse. Nominalizarea lui Cîțu ca premier desemnat. Nominalizarea lui Ciucă. Și coabitare PNL-PSD pe șapte ani.
Nominalizarea lui Cîțu, dacă s-ar produce, ar conduce la o încălcare flagrantă și sancționabilă atât a Constituției, cât și a unei decizii relativ recente a Curții Constituționale, care a sancționat renominalizarea lui Ludovic Orban, după ce acesta fusese demis prin moțiune de cenzură. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt clare.
Redesemnarea lui Ciucă în poziția de candidat de premier este de asemenea neconstituțională. Pentru că, în conformitate cu Legea Fundamentală, o persoană desemnată pentru această poziție are la dispoziție un termen limitat la doar zece zile pentru a forma o majoritate. Acest termen, în cazul lui Ciucă, a expirat. Și nu mai poate fi reînnoit decât dacă Ciucă se dă de trei ori peste cap și se transformă într-o altă persoană.
Dacă este adevărat că tot președintele Klaus Iohannis este cel care a născocit ideea unei combinații PSD-PNL pe șapte ani, adică o îndelungată căsătorie între „ciuma roșie” și „ciuma galbenă”, atunci pot afirma cu certitudine că locatarul de la Cotroceni a început să vad portocaliu. Este o imposibilitate logică. Și cu atât mai mult o imposibilitate politică. Există zeci de argumente care demonstrează că o asemenea idee nu este decât un monstru pervers, născut din somnul rațiunii cuiva. Și asta chiar dacă Marcel Ciolacu a început și el să halucineze, caracterizându-l pe Florin Cîțu drept un om serios și de cuvânt. Păi atunci de ce l-a dat jos?
Sunt extrem de interesat să aflu dacă, într-adevăr, președintele României este cel care vehiculează asemenea aberații. Și, sincer să fiu, mi-aș dori din suflet să aflu că nu el își arogă paternitatea panglicilor la care m-am referit mai sus. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. @ Tradițiile liberale spun că „vaccinarea” este felul cum amantele politicienilor ar putea obține funcții importante, iar pentru protajarea „intereselor liberale” restricționarea activităților sociale este considerată chiar și decizie politică, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *