CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Kovesi da iama in rechinii europeni ai marii coruptii: doi primari amarasteni din Croatia

4 comentarii / 2554 vizualizări / 25 mai 2022

Procurorii Parchetului European (EPPO) din Zagreb au pus sub acuzare, azi, 10 cetățeni croați, inclusiv primarii din Nova Gradiška și Velika Gorica, acuzați de corupție activă și pasivă și de abuz în serviciu. „Toate cele patru cazuri sunt legate de proiecte de construcții în valoare totală de 22,6 milioane de euro, iar prejudiciul adus bugetului UE a fost în mare parte prevenit datorită eficacității anchetatorilor”, potrivit unui comunicat al Parchetului European, condus de Laura Codruța Kovesi, citat de G4media.ro.

Mai aflăm din comunicat că primarii din Nova Gradiška și Velika Gorica ar fi luat mită cîteva mii de euro pentru niscaiva contracte publice. Nova Gradiška e o localitate cu cca.14.000 de locuitori, cît orașul Otopeni, iar Velika Gorica, nițel mai mare decît Voluntari, are cca.63.000.

În concluzie, Europa e pe mîini bune, iar marii rechini ai corupției să tremure de frică: Laura Kovesi a început curățenia. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Au prevenit o fraudă. Au dovedit o mită de 14.000€. Cred că următoarele anchete vor fi despre hoții de buzunare.

  • Nee, Urmatoarea ancheta va fi despre hotii de flori din parc!

 2. nu ati inteles:
  „eppo” functioneaza sub „dreptul comun” angol-american,
  se merge pe ideea de „precedent judiciar”
  (adica se lipsesc ALTE NUME pe cazuri deja „judecate”).

 3. […] locul unor mari rechini – eventual din afacerile de pandemie – Kovesi se lăuda cu arestarea unor primari amărîți de mici localități croate.Mai grav, avem și episodul încă neclarificat al posibilei implicări […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998