CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9472 RON DOWN | 1 USD = 4.6322 RON DOWN | 1 GBP = 5.8254 RON DOWN

Kovesi, sentinta definitiva. Si irevocabila

0 comentarii / 1285 vizualizări / 7 aprilie 2011

Laura Codruta Kovesi, Procurorul General al Romaniei, a fost prinsa incalcand in mod flagrant legea. Oferind, spre publicare, probe sau asa-zise probe din dosarul penal intocmit impotriva lui Sorin Ovidiu Vantu. Si, mai mult chiar, facand politie politica.

Nu s-a putut si nu se poate apara. A pierdut. Definitiv. Si irevocabil. Chiar daca scaunul ei de sef al tuturor procurorilor din Romania inca nu se clatina. Dar si raspunsul la intrebarea de ce nu se clatina acest scaun este la fel de relevant ca si fapta in sine a doamnei Laura Codruta Kovesi.
Legea e lege. E lege si pentru procurorul general. Un procuror nu are voie sa divulge nimanui, si sub niciun motiv, nicio informatie din dosarul de urmarire penala. Iar dupa ce a fost intocmit rechizitoriul, in continuare procurorul nu are voie sa divulge nimic. Asta in ceea ce il priveste pe procurorul de caz. Procurorul de caz nu are voie nici macar sa prezinte detaliile dosarului, la care lucreaza, sefilor sai ierarhici. Laura Codruta Kovesi, in conditii de legalitate, nu avea acces la dosarul instrumentat impotriva lui Sorin Ovidiu Vantu. Dar a avut. Si nu numai ca a avut, dar a si distribuit informatia mai departe. Cui? Unui asa-zis jurnalist, Mircea Marian, pe atunci sef la Evenimentul Zilei, care era in mod vadit si evident pus in slujba puterii. Rasplatit ulterior cu o emisiune la televiziunea publica. Laura Codruta Kovesi, prevalandu-se de calitatea de procuror general, a accesat un dosar pe care nu avea dreptul sa-l acceseze, l-a periat nitel, asta cum singura recunoaste in mesajul transmis pseudojurnalistului sau, daca vreti, ziaristului in solda Palatului Cotroceni, si i l-a livrat lui Mircea Marian. Nu a fost vorba doar de rechizitoriu. Acest Mircea Marian, pe atunci la Evenimentul Zilei, a publicat file din dosar care, aparent, nu au nicio legatura cu cauza penala. Erau convorbiri ale lui Sorin Ovidiu Vantu cu diversi redactori sau conducatori de la Realitatea TV. Cum, necum, se aflasera la dosar. (Sorin Rosca Stanescu)

Mai multe pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *