CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Kovesi – un procuror general cu multe explicatii de dat

0 comentarii / 1685 vizualizări / 26 iulie 2012

Procurorul general Laura Codrut Kovesi se afla aproape de finalul mandatului sau. La acest moment, atat in favoarea acesteia, cand si in favoarea sefului DNA, Daniel Morar, se duce o intreaga campanie de promovare. Cei doi au devenit un fel de arhangheli neprihaniti in lupta cu coruptia politica.
Se incearca a se da uitarii o serie de controverse care au aparut in activitatea celor doi, desi in cazul Codrutei Kovesi este vorba de adevarata bombe de presa, de neregularitati pentru care intr-un stat normal niciun procuror nu ar fi ramas in functie. Un fapt dat la acest moment uitarii, in mod evident interesat, este modul in care a fost dovedit faptul ca procurorul general trimitea documente din dosare catre presa. Astfel, in 2011 a fost descoperit un mail al acesteia, prin care stenograme din dosarul Vantu erau trimise jurnalistului Mircea Marian, de la Evenimentul zilei. Mai mult, nu doar ca procurorul general trimitea astfel de documente, dar conform a ceea ce scria in mail, era vorba de documente deja “periate”, numai bune de livrat presei intr-un astfel de moment. Evident, Kovesi a negat ca mailul i-ar fi apartinut, dar coincidenta cu care a aparut in presa respectivul material a ridicat serioase semne de intrebare cu privire la onestitatea procurorului general.
In aceste zile, Codruta Kovesi este chemata sa explice in fata Consiliului National de Etica acuzele de plagiat care i-au fost aduse in lunile trecute, iar emotiile procurorului general trebuie sa fie unele foarte mari.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998