CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

L-a ciuruit pe Vasilescu

0 comentarii / 1623 vizualizări / 8 februarie 2011

Inainte de a-i lua la ciuruit pe altii, domnul Traian Basescu a functionat ca un terminator in raport cu un cetatean obisnuit. Care nici macar nu-i era adversar politic. Si nici rival in afaceri. Valentin Vasilescu, in 1998, era un simplu pilot de aviatie care isi incepea o cariera administrativa. Devenise, prin meritele sale personale, comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni. Si a avut marea nesansa de a se intersecta cu ministrul Transporturilor, Traian Basescu.

Acesta trebuia sa ascunda, cu orice pret, faptul ca afacerea Tigareta II era de fapt nu o contrabanda cu tutun, ci o contrabanda cu armament. Asa s-a trezit Valentin Vasilescu victima a statului roman. Arestat 100 de zile, anchetat multi ani, cu cariera profesionala distrusa. Ramas fara slujba. Un om adus la sapa de lemn.
Impreuna cu doi complici, cu sau fara stiinta procurorilor, Traian Basescu a facut ascunsa o proba esentiala a cazului Tigareta II. Si anume aprobarea data de seful Statului Major General pentru aterizarea navei care, pe langa tigari, continea incarcatura esentiala. Arme care trebuiau sa ajunga, in baza unor acte ilegale si a unor proceduri ilegale, in zone supuse embargoului. O actiune extrem de riscanta pentru interesele statului roman, pusa la cale de cativa contrabandisti, unii dintre ei cu functii de raspundere la nivelul Guvernului. In absenta probei subtilizate, care pana la urma, dupa multi ani, a iesit la iveala, Valentin Vasilescu era bun de legat. Pentru ca daca nu de la MApN venise aprobarea, atunci rezulta logic ca aprobarea fusese data de comandantul adjunct al aeroportului, care era de serviciu in momentul respectiv.
Abia in 2009, dupa atatia ani de haituiala, procurorii constata in scris ca Valentin Vasilescu era nevinovat. Si ii trimit acasa un petic de hartie, pe care scrie NUP. Nu am auzit ca cineva sa-i ceara scuze lui Valentin Vasilescu. Nu am auzit ca cineva sa fie anchetat. Nu am vazut pus in opera rolul justitiar al intaiului om in stat, care ar trebui sa regrete, in mod public, raul pe care statul l-a produs unui cetatean. Asta in eventualitatea in care domnul Traian Basescu nu merge atat de departe cu onoarea, incat sa se caiasca pentru rolul pe care el insusi l-a jucat in urma cu 13 ani.
Valentin Vasilescu, nu fata de el insusi, ci fata de alti cetateni care s-ar putea gasi in situatii asemanatoare, in prezent si in viitor, ar trebui sa-i actioneze pe cei vinovati in judecata. Si sa-i urmareasca pana in panzele albe. Pana cand se va face dreptate. Dar este oare suficient? Nu cumva si societatea civila si partidele politice si presa au un rol in acest sens? Daca nu suntem solidari cu cetatenii napastuiti de abuzurile statului, atunci ce sansa vom avea in viitor de a eradica raul, care de multe ori este facut, culmea, chiar in numele Justitiei? (Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998