CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

L-a razgindit Dragnea pe Isarescu?

0 comentarii / 2525 vizualizări / 8 mai 2018

Mișcări misterioase în jurul BNR: după ce guvernatorul Mugur Isărescu a declarat ieri cît se poate de limpede că nu are de gînd să mai candideze pentru un mandat la conducerea băncii, anul viitor, liderul PSD și-a anunțat, brusc, disponibilitatea de a-l susține, totuși, pentru post. Urmarea e că azi dimineață, BNR a transmis un soi de dezmințire foarte trasă de păr, care ridică multe semne de întrebare.

Ieri, în cadrul unui briefing de presă de după şedinţa de politică monetară a conducerii BNR, guvernatorul Isărescu a fost întrebat de jurnaliști dacă va mai continua la BNR după expirarea actualului mandat, în mai anul viitor.

Răspunsul lui a fost fără echivoc:

„Nu mai pot, am 70 de ani!”.
Isărescu a completat: ”Această întrebare nu este, acum, de actualitate. De actualitate este credibilitatea Băncii Naţionale, ca instituţie”.
La scurtă vreme, tot ieri, Liviu Dragnea a declarat că el l-ar susține pentru încă un mandat: „De ce nu ar rămâne domnul Isărescu?”, amintind că l-a susținut și în trecut și că nu are de ce să-și schimbe opinia.

Adevărata bombă a căzut azi-dimineață, cînd purtătorul de cuvînt al BNR, Adrian Vasilescu, un foarte mare apropiat al guvernatorului, a întors-o ca la Ploiești, într-o declarație dată postului public de radio despre anunțul de ieri al șefului său:

”Nu pot să comentez decât aşa cum s-a desfăşurat convorbirea. Pentru că am rămas şi eu surprins cu câtă fermitate a dat un site ştirea bombă că guvernatorul îşi va înceta activitatea anul viitor. A fost o întrebare: ”Veţi mai continua anul viitor?” Şi guvernatorul a spus: anul viitor voi împlini 70 de ani. Mai pot să continui? A fost o întrebare de fapt. Şi la această întrebare ”dacă mai pot să continui?” a apărut o ştire fermă şi pot să vă spun şi o nostimadă. Au fost mulţi jurnalişti în sală şi unul singur a văzut un răspuns categoric. Au început să sune telefoanele din redacţii şi să le reproşeze jurnaliştilor care erau în sala BNR că de ce ei nu au prins ştirea? Deşi cei mulţi au înţeles bine ce au fost acolo”.

Numai că afirmațiile lui Vasilescu, din păcate, conțin inexactități crase, existînd înregistrări video în care Isărescu poate fi urmărit spunînd exact ce am reprodus mai sus și nu ce pretinde purtătorul său de cuvînt.
Și nu ”un site” și ”un singur jurnalist” au înțeles aiurea, conform lui Vasilescu, ci toată presa, care a dat ieri știrea ca atare, în mod corect.
Să-l fi băgat la idei pe Isărescu declarația de ieri a lui Dragnea de și-a trimis portavocea cu o declarație jenantă de dezmințire? Posibil. Mai ales că renunțarea lui Isărescu la șefia BNR i-ar putea deschide drum către o candidatură prezidențială, anul viitor. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998