CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

La CSM gluma se ingroasa. Ce ne facem, doamna Reding?

0 comentarii / 1410 vizualizări / 12 martie 2013

Dupa uriasul scandal din interiorul asociatiilor magistratilor din Romania, la capatul caruia le-a fost retrasa increderea lui Cristian Danilet si Alinei Ghica, un nou soc electric loveste institutia. Generat tot din interiorul regimului Basescu. Magistratul Adrian Neacsu reclama faptul ca, din aceasta directie, a basistilor, s-au exercitat presiuni politice asupra sa. Si asupra altor membri CSM. Oare doamna Reding, foarte vocala pana de curand in a acuza in mod nedrept USL pentru ca ar incerca sa restranga libertatile Justitiei, va reactiona? Are o oportunitate. E obligata sa dea explicatii in fata Parlamentului European.
Sa facem o succinta recapitulare. In urma cu cateva luni, aveam un Consiliu Superior al Magistraturii care, aparent, mergea ca uns. Functiona ca o masina a regimului Traian Basescu, programata sa execute orice comanda. Undeva, la mare distanta, ne aflam noi, reprezentantii USL si o parte din media, care semnalam, fara niciun efect, faptul ca Justitia, incorsetata si dirijata politic, o ia razna. Si ca trebuie facut ceva pentru ca Justitia sa-si redobandeasca libertatea. Iar ceea ce se cuvenea a fi schimbat era chiar modul de functionare al CSM.
Apoi, evenimentele au inceput sa se deruleze intr-o viteza ametitoare. Scapand cu desavarsire atat controlului regimului Basescu, cat si controlului CSM. A avut loc un proces siluit de alegeri interne in CSM, care a revoltat pana la paroxism asociatiile de magistrati. A izbucnit revolta. Acestea s-au intrunit si judecatorii din toata tara, cu o larga majoritate, au decis retragerea increderii acordata lui Cristian Danilet si Alinei Ghica. Si, practic, trimiterea lor la plimbare. Dar acesta a fost doar inceputul.
A urmat uluitoarea istorie a SMS-urilor. Dezvaluirea facuta. Implacabila. Prin modul in care s-a produs, ne-a infatisat Consiliul Superior al Magistraturii, in care reprezentantii acestei importante institutii, care ar trebui sa funcioneze libera si nedirijata de nimeni, erau presati prin SMS-uri de doamna Oana Haineala, prin care primeau indicatii in ce fel sa voteze. Intr-un limbaj de jargon. Mai mult chiar, as putea spune, de tip mafiot. Aceste SMS-uri sunt proba pentru o ancheta DNA care se lasa inutil asteptata. Sau pentru o ancheta a Inspectiei Judiciare, pe care nimeni nu are curajul sa o initieze.
Iar balamucul a culminat zilele trecute si mai ales ieri prin declaratiile incendiare ale domnului Adrian Neacsu, pana foarte de curand magistrat CSM. Acesta a relatat si a probat faptul ca, in mod ilegal, a fost perchezitionat si controlat electronic. Si ca au fost exercitate, din directia regimului Traian Basescu, presiuni politice si asupra colegilor sai, pentru a lua anumite deicizii in interesul locatarului de la Cotroceni.
Acum suntem pusi in fata unei realitati socante, care vine din interiorul puterii judecatoresti. Avem probe indubitabile ca, intr-adevar, asa cum reclamau reprezentantii USL si cum semnala presa, aupra institutiei au fost exercitate presiuni pentru ca aceasta sa devina aservita politic. Iar presiunile veneau dintr-o singura directie. A regimului Basescu. Se aude, stimata doamna Reding? (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: Blog Sorin Rosca Stanescu

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998