CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9745 RON UP | 1 USD = 4.7430 RON UP | 1 GBP = 5.7323 RON DOWN

La moartea lui Răzvan Theodorescu: Nu s-a rușinat niciodată că a fost ”omul lui Iliescu”

5 comentarii / 2999 vizualizări / 6 februarie 2023

”Am aflat cu imensă durere despre dispariția Academicianului Răzvan Theodorescu. L-am cunoscut de când era student, așadar, nu greșesc dacă spun că ne știam de o viață. Viața lui a fost încercată: și-a hrănit vocația de profesor și de cercetător când ușile universității i-au fost închise, iar mai târziu, a devenit nu doar unul dintre cei mai buni istorici ai artei și civilizației României ultimului secol, dar și un profesor extraordinar, un rector formidabil, un Președinte cu viziune al Radioteleviziunii Române, un ministru al Culturii care a dat excelență acestei funcții, un academician a cărui operă va fi imposibil de egalat, și un Vicepreședinte al Academiei Române care a știut să modernizeze această instituție” scrie Ion Iliescu pe blogul propriu, la moartea academicianului.

”Însă printre toate aceste roluri publice, Răzvan Theodorescu a rămas un om liber. Și tocmai această libertate a făcut ca prietenia dintre noi să fie una adevărată. Sunt puține prietenii adevărate astăzi, tot așa cum sunt puțini oameni autentici, așa cum a fost „profesorul națiunii”, Răzvan. Îi mulțumesc că, într-o țară în care a fi „omul lui Iliescu” a fost, mai ales în ultimii ani, eticheta unui stigmat, Răzvan Theodorescu nu s-a dezis niciodată de această legătură, ba dimpotrivă, a afirmat-o cu onoare și a transformat-o în ceea ce el numea, generos, ca fiind un titlu de noblețe. A făcut România mai culturală într-o societate insensibilă la valorile culturii, și poate aceasta a fost printre cele mai grele misiuni pe care și le-a asumat lucid, nu doar altruist. Transmit condoleanțele mele familiei, iar Ilincăi, fiicei sale, îi doresc putere și alinare; pierderea ei este și pierderea României, una care speram să întârzie oricât de mult” mai scrie fostul președinte. (B.I.)

foto: stirile ProTv

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. -ce spune csg?
  (banuim ca csg,chiar contele,
  e m.shora
  si va varsa fluvii de lacrimi de crocodil)

 2. Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul chinuit! Se stinge o lume,,,

 3. Un lingău mai puțin, care nu transmitea mitingurile opoziției din 1990 fiindcă era ceață… Și acum hai cu înjurăturile, să vă faceți planul…

  • pârţule mirositor a prostie

 4. Esti un dobitoc,omul ala era mai destept decat toata Romania asta pina de slugi si ligai la un loc.O sa traiesti in tara in care vei muri dintr-o reteta a doctorilor facuti la privat ,daca vei apela la justitie vei muri cu mult timp inainte sa afli sentinta iar salvarea va veni dupa ce vei fi deja la cimitir.Boule,Razvan Teodorescu era unul dintre ultimii oameni destepti pe care ii mai avea Romania.Vor ramane prostii si cretinii sa o stapaneasca.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998