CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Lansarea candidatilor USL – o demonstratie de forta fara precedent

0 comentarii / 1571 vizualizări / 18 octombrie 2012

Uniunea Social Liberală şi-a lansat, miercuri seară, în prezenţa a aproape 80.000 de susţinători, într-o „demonstraţie de forţă”, candidaţii pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.Liderii USL – preşedintele PNL, Crin Antonescu, preşedintele PSD, Victor Ponta, şi preşedintele PC, Daniel Constantin, – au transmis mesaje de mobilizare zecilor de mii de participanţi la manifestarea de pe Arena Naţională, dar şi celorlalţi români, afirmând că USL este capabilă să asume conducerea României, ca ţară cu drepturi depline în Europa.

„România şi-a câştigat libertatea cu sângele românilor. România nu a primit comandă de la nimeni. România are drept de vot în Europa şi nu doar drept de a asculta”, a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

El a subliniat că Uniunea Social Liberală este suficient de puternică pentru a conduce România spre bine. „Vrem să facem şi facem o demonstraţie de forţă pentru că cine vrea să conducă o ţară ca România trebuie să fie puternic şi noi demonstrăm că suntem puternici, pentru că cine vrea să conducă o ţară ca România trebuie să ţină cont de aşteptările oamenilor, de nevoile oamenilor, de libertăţile oamenilor. (…) Vrem să facem şi facem o demonstraţie de forţă care nu vrea să intimideze pe nimeni, dar vrea să încurajeze toţi românii. (…) Da, USL este suficient de puternică spre a conduce România spre bine. (…) USL este cu poporul român”, a spus Crin Antonescu.

El a adăugat că social-democraţii şi liberalii, care vor „conduce România în numele poporului român şi pentru poporul român”, vor fi partenerii şi nu slugile instituţiilor europene.
„România nu a primit nimic de pomană în toată istoria ei. (…) Românii sunt mult mai prost plătiţi decât muncesc în ţara lor, milioanele de români care muncesc în UE muncesc cinstit şi au crescut economiile acelor ţări şi nu vreau să uitaţi niciodată că firme mari europene au făcut profit bun pe piaţa românească cu români. Deci putem sta cu fruntea sus în faţa oricui în Europa, parteneri şi prieteni, nu slugi. Avem nevoie de conducători curajoşi”, a afirmat Antonescu.

La rândul său, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că Uniunea Social Liberală este un proiect pentru România şi că, în afară de victoria în alegerile parlamentare, susţinătorii USL trebuie să ducă schimbarea până la capăt în România, aceasta însemnând alegerea lui Crin Antonescu ca preşedinte al ţării.
„Să ducem schimbarea până la capăt, schimbarea înseamnă preşedinte Crin Antonescu. (…) USL este un proiect pentru România, nu este al lui Crin Antonescu şi Victor Ponta, este al dumneavoastră şi vreau să reuşim împreună, să mergem împreună înainte, să ducem schimbarea până la capăt. Şi sunt convins că, alături de Crin Antonescu şi de toţi cei care sunt aici, vom reuşi acest lucru”, a spus liderul PSD.

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a afirmat că USL se află în faţa celei mai importante campanii electorale din ultimii 20 de ani şi a pledat pentru o revenire la normalitate, la lege şi agenda cetăţeanului.
„Suntem azi în USL mai mulţi ca niciodată. Mai important e că azi, la un an şi jumătate de la constituire, după cinci luni de guvernare, USL e mai unită ca niciodată. (…) La început a fost o idee, apoi trei oameni care au crezut în această idee. (…) USL până acum şi-a atins mai multe obiective, însă azi suntem în faţa celei mai importante campanii electorale din ultimii 20 de ani”, a spus Daniel Constantin.

Discursurile rostite de pe scena de la Arena Naţională nu au fost lipsite de atacuri la adresa preşedintelui Traian Băsescu şi a reprezentanţilor fostei guvernări democrat-liberale.
„În 2013 trebuie să schimbăm nu doar Constituţia României, ci modul în care a fost gândit statul român în aceşti ani. În 2013, o dată cu sfârşitul regimului Băsescu, se va încheia perioada post-comunistă în România. Traian Băsescu este ultimul comunist al Europei, ultimul securist al Europei, trebuie să îl schimbăm nu doar pe el, ci sistemul care l-a ţinut la putere în aceşti ani”, a susţinut Victor Ponta.

El a menţionat că nu se mai poate să fie introduse „false cvorumuri” pentru ca 7,5 milioane de cetăţeni să conteze mai puţin decât cinci judecători de la CCR. „Preşedintele României, indiferent cine este acesta, trebuie să asculte voinţa democratică a poporului român”, a subliniat Victor Ponta.

Liderul social-democraţilor a criticat măsurile luate de fostele guvernări democrat-liberale, subliniind că România se bazează pe o creştere economică, nu prin tăierea salariilor, pensiilor şi a ajutoarelor pentru cei dezavantajaţi, ci folosind potenţialul pe care îl are din energie şi agricultură.
„Propun să nu mai tăiem pensii şi salarii, ci să investim şi să avem locuri de muncă. (…) Vreau să stabilim infrastructura de care avem nevoie, nu de piscine în sate fără curent electric, nu de piste de schi unde nu e niciodată zăpadă. (…) Udrea, Sulfina Barbu şi Lăzăroiu şi-au bătut joc de banii europeni ai românilor şi acum încercăm să reparăm ceea ce au făcut ei, dar acest lucru trebuie să-l facem printr-o administraţie modernă”, a afirmat premierul, care a adăugat că nu poate fi asigurat viitorul ţării dacă educaţia şi sănătatea nu sunt considerate domenii importante.

Liderii USL au salutat prezenţa la Bucureşti a popularilor europeni, dar au subliniat că Europa înseamnă, în egală măsură, şi socialiştii şi liberalii europeni şi că „niciodată Europa nu va fi doar a unor demnitari de moment sau a unei singure familii politice”.
„Europa este din plin liderul socialiştilor europeni care este aici cu USL şi cu poporul român, Europa este din plin şi de mult liderul liberalilor europeni (…) şi liberalii europeni cu Graham Watson sunt aici la Arena Naţională cu USL şi cu poporul român. Nu e adevărat că la Palatul Parlamentului şade Traian Băsescu şi PD-ul împreună cu Europa, pentru că dacă poporul român simbolic e aici nu ai cum să fii în Europa fără poporul tău, în Europa fără poporul tău eşti nimeni sau eşti o slugă”, a afirmat Crin Antonescu.

La evenimentul de lansare a candidaţilor USL au transmis mesaje de susţinere şi preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanişev, şi preşedintele Partidului European Liberal Democrat şi Reformator, britanicul Graham Watson.
„Aveţi echipa potrivită, aveţi candidaţii potriviţi, aveţi mesajul potrivit pentru a produce o schimbare adevărată în România, o schimbare de care ţara dumneavoastră are nevoie cu disperare. Liberalii de pe întregul continent european sunt alături de dumneavoastră în această campanie pentru a aduce o schimbare în Parlament şi, mai târziu, o schimbare de preşedinte, pentru binele ţării voastre. Continuaţi treaba bună”, a spus Watson, într-un mesaj video proiectat la miting.

Adresându-se celor prezenţi, în limba română, la începutul discursului său, Stanişev i-a îndemnat pe alegătorii USL ca la alegerile parlamentare din 9 decembrie să-i dea preşedintelui PSD, Victor Ponta, un mandat ”să cureţe mizeria”. ”Eu înţeleg ce face Victor Ponta. Creşterea economică poate să vină cu coeziune socială şi cu coeziune pe partea de grijă pentru oameni. Eu îl sprijin pe Victor Ponta pentru că el vrea să dea România cetăţenilor din România. Puterea este acum în mâine voastre, mai aveţi şapte săptămâni până pe 9 decembrie. Pe 9 decembrie veţi avea ocazia să puneţi România în locul unde merită să fie”, a spus Stanişev.

Manifestarea de pe Arena Naţională a debutat pe ritmurile melodiei „Thunderstruck” a trupei AC/DC.

Liderii Uniunii şi-au făcut intrarea pe un covor roşu care traversa gazonul până la scena albă, amplasată în mijlocul stadionului, pe care inscripţionată sigla USL şi mesajul „2012 – Anul Victoriei”.

Peste 400 de candidaţi ai USL vor intra în bătălia pentru fotoliile de deputaţi şi senatori, în colegiile din întreaga ţară, la alegerile din 9 decembrie. (text si foto Agerpres)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998