CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Laura Kovesi si exportul spectacolului anticoruptie

1 comentariu / 2242 vizualizări / 23 octombrie 2018

Dacă despre fosta șefă a DNA s-a spus adesea că a pus pe picioare o adevărată industrie a spectacolului cătușelor, în dauna calității dosarelor aflate în lucru, iată că o confirmare strălucită vine tocmai despre mări și țări.

Ne amintim că Laura Kovesi a fost anul acesta în două rînduri în Tunisia, pentru a consilia autoritățile de acolo în privința luptei anti-corupție, ultima dată în vară, chiar cînd deasupra capului său atîrna sabia lui Damocles. Care a și căzut, finalmente.
Prea multe amănunte nu s-au aflat la acea vreme despre misterioasele vizite ale lui Kovesi în țara africană, dar vine unul acum.
Mai precis, în week-end se va desfășura în Tunisia primul festival din istorie al filmului anticorupție, RIFAC- International Anti-Corruption Film Festival, realizat la inițiativa Autorității Național Anticorupție – adică DNA-ul tunisian consiliat de Kovesi – cu sprijinul mai multor organisme guvernamentale.
Nu e clar, deocamdată, dacă premiile acordate pentru cele mai bune scurt-metraje pe teme de corupție și pentru cele mai bune investigații jurnalistice vor fi disputate și de români. Dar e cert că Laura Kovesi s-a implicat și a mai produs un spectacol al cătușelor, de astă dată în toată puterea cuvîntului. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Or apărea și investigațiile în cazurile Flota, Alro, EADS, Bechtel sau Microsoft? Cu Ciorduța pe post de narator, bineînțeles. Cum s-o traduce „a decapa” în arăbește, bre?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998