CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9675 RON DOWN | 1 USD = 4.6709 RON DOWN | 1 GBP = 5.7134 RON DOWN

Lazaroiu: ”In 2013 vom avea o coalitie PDL-PSD-UNPR !”

0 comentarii / 1193 vizualizări / 3 ianuarie 2012

USL se va destrăma în vară deoarece o să coboare vertiginos sub 50% iar, în 2013, la guvernare va accede o ”coaliție largă”, formată din PDL, PSD și probabil UNPR, prognozează fostul consilier prezidențial, Sebastian Lăzăroiu, pentru RFI România, el fiind de părere că revizuirea Constituției va fi ”ratată” în 2012.

”USL moare în vară”
”Eu am spus de când s-a înfiinţat USL că va fi foarte greu şi dacă nu chiar imposibil, pentru că nu există un precedent ca un partid sau alianţă să ia 50%. Acum, întrebarea e cât de încet sau cât de repede o să mai scadă. Dacă o să ajungă în iunie la mult sub 50%, în mod normal ar trebui să se rupă alianţa, pentru că practic îşi ratează obiectivul pentru care s-a înfiinţat. Eu cred că asta se va întâmpla în final, va fi o scădere continuă în sondaje şi cele două componente vor găsi un pretext sau una dintre ele va găsi un pretext să se retragă. De aia am spus adeseori şi susţin în continuare că nu vom avea USL pe buletinul de vot”, declară fostul consilier prezidențial care este ferm convins că USL se va deșira în vară.

”Guvern PDL-PSD-UNPR în 2013”
Sebastian Lăzăroiu mai crede că, în 2013, la guvernare vom avea o coaliție largă PSD-PDL, posibil cu aportul UNPR. ”Teoretic, sigur că ar putea să întindă o mână (liberalilor-n.r.). Problema e că în 2013 nu cred că o coaliţie cu liberalii va fi o coaliţie care să ducă la o majoritate calificată. Eu cred că 2012 va fi ratat din punct de vedere al revizuirii Constituţiei. Mai rămâne 2013, dar depinde ce coaliţie o să ai la guvernare, că dacă ai iar o coaliţie fragilă de 50%, nici 2013 nu va fi anul revizuirii Constituţiei. Deci eu cred că inevitabil, 2013 va aduce două partide mai mari la guvernare, o coaliţie largă de genul PSD-PDL şi probabil alt partid mai mic, probabil UNPR, dacă va intra în Parlament, dar în orice caz, trebuie o coaliţie stabilă şi cu cât mai puţini actori, pentru că altfel iarăşi va fi blocaj anul viitor pe revizuirea Constituției”, conchide fostul consilier prezidențial. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998