CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

”Legaturile primejdioase”: Basescu, Ponta, Crin-Porumbacu si Felix-Voiculescu

0 comentarii / 1785 vizualizări / 9 februarie 2011

Abia închegata alianță PSD-PNL-PC a oferit, marți, un spectacol neașteptat, după ce Victor Ponta l-a atacat tăios pe Dan Voiculescu, despre care a afirmat, public, că este cea mai mare vulnerabilitate a noii alianțe. Seara, la TVR, Traian Băsescu a repus, și el, pe tapet scandalul Antonescu-Porumbacu, semn că ar putea apărea curînd niște surprize.

Noua alianță ar putea avea anumite probleme pe linie de Securitate, dacă ne putem exprima astfel, iar atacul lui Ponta la Voiculescu s-ar putea să nu fie chiar întîmplător. Mai precis, peste doar cîteva zile, pe 17 februarie, Înalta Curte de Casație și Justiție va da verdictul final în celebrul proces al lui Voiculescu împotriva CNSAS și a verișoarei sale pe care se presupune că ar fi turnat-o la Securitate, Paraschiva Szilagy. Pînă acum, se știe, Voiculescu a pierdut la instanțele anterioare, verdictul fiind de poliție politică. Dacă ÎCCJ confirmă sentința în dosarul 22502/3/2008, liderul PC nu mai are la îndemînă decît CEDO, pentru a-și repara imaginea. Consecințele verdictului de pe 17 februarie ar putea fi nebănuite, nefiind imposibilă nici anchetarea lui Voiculescu pentru fals în declarații la începutul mandatului actual de senator, cînd a dat în scris că nu a făcut poliție politică.

Chiar și fără acest demers, e sigur că Voiculescu va fi tîrît, în cazul respingerii recursului său, într-un amplu scandal mediatic care se va răsfrînge și asupra USL, ceea ce explică, poate, delimitarea lui Ponta de el și faptul că PSD și PNL i-au cerut, sîmbătă, să nu apară la semnarea protocolului.

Voiculescu nu e singurul cu probleme de acest gen: aseară, Traian Băsescu și-a manifestat public, la TVR, disponibilitatea de a da detalii despre presupusa colaborare a lui Crin cu fosta Securitate, sub numele de cod ”Porumbacu”. Amintind faptul că, într-un interviu anterior, Băsescu l-a numit pe Crin ”Porumbacu”, moderatorul i-a cerut şefului statului detalii.
„Am înţeles că aşteaptă el de la mine un răspuns”, a replicat şeful statului.
„Dacă ţine neapărat, i-l voi da”.

Reamintim că, după primul atac al lui Băsescu, acum cîteva săptămîni, Crin Antonescu l-a somat ca, în 48 de ore, să aducă clarificări sau probe legate de eventuala colaborare a sa cu Securitatea, menţionînd că în caz contrar devine clar că şeful statului este „laş ca un turnător”. Băsescu nu s-a conformat, ceea ce a mărit suspansul, pînă aseară cînd, așa cum am spus, a redeschis subiectul. De remarcat, însă, că, pînă în acest moment, nici Crin Antonescu, nici PNL, în ansamblu, nu i-au mai cerut lui Băsescu să-și explice afirmațiile de marți seara. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998