CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Legea dementei politice: USR vrea interdictie pe termen nedefinit a importurilor energetice din Rusia

6 comentarii / 2638 vizualizări / 27 iunie 2022

Parlamentarii USR au introdus azi în parlament un proiect legislativ care are ca obiect interzicerea totală a oricăror importuri de energie din Rusia sau de la interpuși ai acesteia, sub sancțiunea închisorii de pînă la 7 ani. Cel mai halucinant aspect, interdicția ar urma să fie activă pînă la semnarea unui tratat de pace Rusia-Ucraina, cu plata de despăgubiri și pedepsirea exemplară a vinovaților, conform parlamentarilor useriști.

Legea prevede interzicerea totală a ”importului și achizițiilor intracomunitare de petrol, gaze naturale, cărbune și combustibil nuclear provenind din Federația Rusă, în mod direct sau prin intermediari din țările UE sau din țări terțe, ca măsură de limitare a fluxurilor monetare spre Federația Rusă, fluxuri care sunt utilizate pentru purtarea de operațiuni militare de amploare pe teritoriul Ucrainei, cu încălcarea gravă a normelor de drept internațional, de natură a aduce atingere suveranității și integrității naționale a acesteia și de a produce mii de victime umane, inclusiv în rândul populației civile, atrocități indescriptibile și pierderi materiale incomensurabile”.

”Consideram așadar că în contextul geopolitic actual determinat de atacul Federației Ruse asupra Ucrainei și în condițiile în care sumele de bani obținute din exporturile de petrol, produse petroliere și gaze naturale, finanțează o armată invadatoare, stoparea importului acestora reprezintă nu numai o expresie a solidarității cu țara vecină atacată, ci și o problemă de securitate națională; nu putem spera la oprirea atacurilor unui invadator, cât timp îi finanțăm cheltuielile militare” mai spun autorii.

Legea USR prevede închisoare de pînă la 7 ani pentru încălcarea embargoului de către persoane fizice și amenzi de pînă 2.000.000 lei în cazul persoanelor juridice.

”Efectele juridice ale prezentei legi operează pe întreaga durată a invaziei declanșate de Federația Rusă împotriva Ucrainei, pînă la data semnării unui tratat de pace sau a unui acord permanent de armistițiu care să consfințească integritatea teritorială a Ucrainei, să stabilească reparații pentru prejudiciile suferite de țara invadată, precum și cooperarea Federației Ruse cu organismele naționale și intemationale competente pentru pedepsirea persoanelor care se fac vinovate de crime de război sau crime împotriva umanității” mai cer useriștii. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Cretinii astia tocmai au declarat, in numele Romaniei, “razboi” Ungariei, Austriei, Germaniei.. si, altora care nu ii covin SENILULUI de BIDEN, sluga cine stie cui!

  2. […] Bogdan Tiberiu IacobSursa: inpolitics.ro […]

  3. La cât sunt de cretine gunoaiele astea politruce, în frunte cu șmenarul de case și copii de la Cotroceni si la indiferența bezmeticilor de romani, nu este departe momentul când senilul de robinette&șleahta de criminali amerloci sa ne bage în gura lupului(Putin).

  4. CREDETI CA PUTIN SI RUSIA NU CUNOSC TUCALAREALA CONDUCATORILOR ROMANIEI? CU GURA SPUN SI CU FAPTA FAC ALTCEVA…BASESCU LATRA CONTINUU LA RUSI SI FIE-SA SUGEA BANI GREI DE LA MARILE FIRME RUSESTI…AVAND NISTE OLTENI LA VARFUL STATULUI, EI SUNT SI MAI OBEDIENTI SI MAI ARGATI DECAT ORICE ROMANI. COMUNISMUL A FOST INSTAURANT MAI INTAI IN DOLJ. PRIMUL FILM DESPRE BINEFACEREA COLECTIVIZARII S-A FACUT CU OLTENI, DE OLTENI. SA NE MIRAM, TOTUSI, DE CE DRACU TREBUIE SA IL FACI PE UNUL GENERAL SI EROU AL UNOR LUPTE DIN AFGANISTAN, CARE NICI MACAR NU AU AVUT LOC, CA SA POTI DISTRUGE ROMANIA DE MANA OLTENEASCA? TATAL GENERALULUI NICOLAE CIUCA A FOST SOFERUL GENERALULUI DUMITRU CIOFLINA…CEAUSESCU A FOST CIZMAR SI NU S-A RUSINAT CU ORIGINEA SI INCEPUTURILE SALE. DE CE E NEVOIE SA CRESTI DITAI GENERALUL CA SA FACI PRAF ROMANIA?! IL MAI CHEAMA SI NICOLAE…CA PE CEAUSESCU..SI IONEL..NUMELE DE COD AL LUI ION ILIESCU…SI CULMEA NASCUT IN 7 FEBRUARIE…PRECUM A FOST RAPOSATUL TEOCTIST…DOI DINTRE EI OMORATI…IAR URMASII CELUI CARE A SOVIETIZAT ROMANIA, CONDUC M.A.E. FAMILIA CELAC…CACI OLTENII SI ARDELENII AU FACUT PRAF ROMANIA…ARDELENII CU UNGURII…OLTENII MURIND COMUNISTI ..

  5. Delirul unor oameni bolnavi.Ar trebui sa ne fie mila de ei.

  6. Sunt ascultători! Îmi îndeplinesc toate ordinele!
    Şi când le-am spus că nu le mai trimit bani cu Nicuşor Dan ăla care voia ca să pună USR să susţina referendumul pentru familie în 2018, au scăpat repede de el, ca băieţii buni. Tot Nicuşor cred că e de vină că nu am văzut o paradă gay, cum îmi place mie, la Bucureşti, anul acesta.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998