CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Legea care desfiinteaza fisele de post, atacata de Avocatul Poporului la CCR

7 comentarii / 3587 vizualizări / 17 mai 2021

Controversata OUG 37/2021, care a modificat Codul Muncii, în sensul că pentru microintreprinderile cu până la 9 angajați nu mai este obligatorie Fișa postului, este atacată de Avocatul Poporului la CCR după identificarea mai multor încălcări ale Constituției.

Despre recenta OUG a guvernului Câțu s-a spus că deschide drum abuzurilor patronatului în raport cu angajații.

Conform actului normativ, în conținutul contractului individual de muncă nu mai trebuie să se regăsească informații cu privire la Fișa postului pentru salariații microintreprinderilor care au până la 9 salariați și realizează o cifră de afaceri anuală neta sau dețin active totale de până la 2 milioane euro, echivalent în lei. Specificarea atribuțiilor postului se poate face verbal.

În adresa către CCR, Renate Weber atrage atenția că OUG încalcă dreptul la măsuri de protecție socială a muncii, obligatorii din perspectiva statului în vederea apărării persoanei aflate într-o poziție de inferioritate economică în cadrul raportului de muncă.

”Informarea și consultarea angajaților sunt elemente componente ale dreptului la protecție socială a muncii având valențe constituționale. Modul în care legiuitorul delegat a înțeles să înlăture din lege obligația de informare în scris a angajatului unei microintreprinderi asupra atribuțiilor sale din fișa postului neagă insuși dreptul la informarea și consultarea angajaților într-o manieră nejustificată ceea ce echivalează cu nesocotirea dispozițiilor art. 41 alin. (2) din Constituție” se mai arată în adresă. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Codul Muncii, in ansamblu, trebuie atacat la CCR…E o rusine, plecand chiar de la initiatorii sai, germani (Camera de comert romano-germana), care l-au croit in sfidarea oricaror prevederi democratice, pana la anularea (de facto) a sindicatelor…daca PSD-ul plateste o nemernicie, asa e chiar lipsa de reactie la ticaloasa lege care permite sclavagizarea unui popor (e adevarat ca si poporul doarme…). Iar desfiintarea fisei postului e doar o fireasca urmare a „ideologiei” useriste…cum ar putea intelege si accepta o specializare needucatii si nescolitii guwernerului meu?! Romanul, indiferent de competente rebuie sa fie sclav si sa execute intttocmai si la timp…acum si dupa lege – se generalizeaza ucenicia la locul de munca, anulandu-se orice specializare

 2. Pai da- le.naiba de Cod al Muncii…
  In aceste timpuri de real progres neomarxist nici nu ne mai trebuie….nu-i așa!?

 3. Sunteti chiar comici. Carevasazica, USR sunt neomarxisti, dar tara are noroc ca vine pesedeaua care apara capitalismul.
  Jalnice comentarii, la un articol si mai jalnic. Oricine a lucrat macar un minut la un patron serios neroman, va prefera de fiecare data un angajator strain unuia roman. Da, desigur, cine a lucrat doar la stat, la „institutii” nu stie altceva decat sa bata campii, pentru simplul motiv ca habar nu are ce e aia munca!

  • Dacă n-ai fi fost un securist prost, toată viața ta de cioban retardat, ai fi apreciat fișa postului dintr-o corporație.

   Normal că habar nu ai ce-i aia muncă pentru că tu te ocupi eclusiv cu laba.

 4. Boulene, exact asta si spun. Mai intai este fisa postului, apoi munca iar la urma salariul. Tu esti invatat ca legumele pesedelei, toate la fel, ce spune Dragnila asa si este. Hai megi de te culca ca ai obosit iar inainte de ora 10

  • Pulete, preferații tăi, pe care-i scurmi în cur cu gura, promovează sclavagismul, prostovane!!!

 5. ii transforma in ong.isti!
  (sclavi de sclavi,aia se duc acolo,in u-intreprindere PENTRU SALAR!)

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998