CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Legea nu prevede ”razgindiri”: Aura Vasile, obligata sa se reinscrie in PSD

0 comentarii / 1370 vizualizări / 20 decembrie 2011

Deputatul PSD Aura Vasile a anunțat azi că s-a răzgîndit în privința demisiei din partidul social-democrat, numai că situația e ceva mai complicată și anunțul acesteia o plasează în conflict cu legea, procedural vorbind.

Asta pentru că Vasile și-a semnat luni adeziunea la UNPR, iar legea partidelor politice nr.14/2003 stipulează clar la art.8 că ”Inscrierea unei persoane intr-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al carui membru a fost anterior”.
Pe lîngă adeziunea scrisă, ea a depus și anunțul scris al demisiei din grupul parlamentar al social-democraților, care urma să fie citit în plen de către președintele de ședință al Camerei, în cursul zilei de azi. Lucru care, de altfel, s-a și întîmplat, anunțul fiind făcut oficial de către pedelistul Ioan Oltean.
Odată cu înscrierea în UNPR și demisia implicită din PSD, deputata își pierde automat și funcțiile deținute în partid. Pentru a redeveni membru al PSD ea este nevoită, în aceast caz, să depună o cerere de adeziune ca orice membru nou, fără a putea să își recapete automat, însă, vechile funcții. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998