Legea puscariei la domiciliu si minciunile liberalilor, cu Orban in frunte
10 comentarii / 5495 vizualizări / 4 aprilie 2020
„Este o aberatie. E un proiect de lege care a fost initiat de un senator al nostru fara a avea acordul grupului parlamentar din Senat, dar mai ales fara a avea acordul conducerii PNL”. Declarația așa-zis iritată de mai sus îi aparține liderului PNL, Ludovic Orban și se referă la legea închisorii la domiciliu, inițiată de Alina Gorghiu. Numai că Orban ori minte, ori e complet rupt de realitate, ambele, lucruri obișnuite la el: la vîrful PNL s-a știut de acest proiect și el a fost chiar girat de nume extrem de grele.
Proiectul de lege care introduce posibilitatea efectuării la domiciliu a condamnărilor de pînă la șapte ani a fost inițiat de senatoarea PNL Alina Gorghiu, fost președinte al partidului, și a fost depus în parlament anul trecut, între Sf.Nicolae și Crăciun, adică într-un moment în care, în mod tradițional, atenția românilor la manevre politice e redusă dramatic.
Bine de observat, în adresa către Biroul Permanent al Senatului, Gorghiu a cerut dezbaterea legii în procedură de urgență, destul de ciudat în condițiile în care sesiunea parlamentară era pe final, urmînd să fie reluată abia în februarie anul acesta, iar legea nu e chiar o mare urgență. De unde ipoteza că Gorghiu&comp. și-ar fi dorit adoptarea ei pînă la revelion, ca să fie tot în cadrul perioadei de atenție publică scăzută.
Propunerea legislativă a ajuns și a luat avizele de la Consiliul Legislativ și cel Economico-Social, de la comisia Juridică, apoi a fost votată în plenul Senatului și a plecat la Cameră.
După vot, cei la USR și-au cerut scuze pretinzînd că au votat favorabil din greșeală, iar premierul Orban și-a manifestat indignarea profundă
Numai că, și mai interesant, propunerea a fost trimisă, înainte de parcursul în parlament, și la guvern pentru obișnuitul punct de vedere, dar acesta, curios, nu a venit.
Lucru care demonstrează fără drept de apel că guvernul și al său premier au știut permanent despre ce e vorba; de unde, însă, șovăiala executivului de a furniza un punct de vedere? Un răspuns simplu ar fi că, un punct de vedere negativ ar fi obligat-o pe Gorghiu să retragă proiectul, fiind vorba, totuși, de un guvern al propriului partid, iar cu un aviz pozitiv, Ludovic Orban nu ar mai fi putut juca azi comedia indignatului care nu a știut și a fost luat prin surprindere.
”PNL nu sustine acest proiect de lege, Guvernul pe care il conduc este categoric impotriva acestui proiect de lege. Am dat mandat in camera decizionala, Camera Deputatilor, catre grupul parlamentar al PNL din Camera Deputatilor sa voteze impotriva acestui proiect care este contrar liniei politice a PNL de alegerea mea ca presedinte al PNL si, de asemenea, in cazul in care va trece de Camera Deputatilor, pentru ca am vazut ca la Senat au votat intr-o veselie aproape toti senatorii, il vom ataca la CCR. Acest proiect este neavenit, este un proiect care nu are nimic de-a face cu politica penala a statului roman in viziunea Guvernului pe care il conduc, este un proiect care pare sa ofere solutii unor oameni certati cu legea si nicidecum sa ofere o solutie pentru problemele existente la ora actuala in Romania”, a declarat, pentru Agerpres, Ludovic Orban.
Același PNL, de fapt PDL, se codește în privința raderii pensiilor speciale. Se trage de timp, deși starea de urgență va fi prelungită cu lunile. Se cam strânge funia de par. Deja lasă urme! :))))))))))))))
Probabil ca o anumita ambasada nu a fost de acord cu solutia legislativa.
Ce se vede public?
Liberalii – o bascalie de politicieni.
„USR și-au cerut scuze pretinzînd că au votat favorabil din greșeală”. Alti cacanari!
E buna legea toți vorbesc dar sunt oameni pentru nimicuri la puscaroe e greu pentru cei care nu au facut omor sau altcineva grav nimeni nu stie cat de urat e nu mai comentați fara sa stiti
Dacă Dragnea dădea legea asta, aveai aceeaşi părere?!
Era revoluție! :)))))))
Cum se poate guverna bine o țară când toate măsurile bune sunt contracarate cu marote, guvernul legitim, răsturnat, iar apoi vin zdrențele nelegitime și pun în practică agenda corporatist-securistă?
Si nu scoate pe nimeni doamna Gorghiu doar la da o sansa celor care au fapte usoare sa stea acasa si doar acasa nu au cum sa iasa pe strada daca le pun brățări citiți legea inainte sa comentati
Este o lege bună…va rezolva problema supraaglomerarii si totodată ii va ajuta pe cei care au gresit o dată în viață sa nu iasa din detenție mai rau decat au intrat!
Exact Adriana asta am zis si eu e o lege buna dar Domnul Orban nu vrea sa nu îl scoată pe Dragnea dar sa scoată pe aia care nu au facut mare lucru
Sa dea odată legea
Sper ca aceasta lege sa fie benefica pentru persoanele care sunt la prima abatere ,pentru tinerii care au mici greseli pentru prima data,cu pedepse mici,pana la 2-3 ani,nicidecum pentru cei cu infractiuni majore,si care prezinta un pericol public.Sunt foarte multi tineri,care au gresit,oare credeti ca se vor reabilita ,printre ceilalti infractori,dimpotriva ,se vor intoarce cu alte”metehne” mai rai si cu dorinta de razbunare.In familie ,vor avea un ajutor moral.Si asa penetenciarele sunt supra-aglomerate,focar de infectie,cu conditiile din penetenciarele romanesti,cate 20-30 intr-o celula,asa prevede legea apararii drepturilor omului? Nu va ganditi ca suntem cu economia praf,si cine stie cat timp de acum in colo,iar banii repartizati pentru puscarii,tot din buzunarele noastre? Ganditi-va ,oameni si mai ales acei „alesi”….!