CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Legenda ”miliardarului Patriciu” incaseaza o noua lovitura

1 comentariu / 2779 vizualizări / 8 octombrie 2014

Legenda averii de miliarde a defunctului afacerist Dinu Patriciu încasează o lovitură nouă dintr-o sursă extrem de bine informată, și care se adaugă altora similare venite de-a lungul timpului, ce duc în mod clar spre ideea că magnatul își umflase cu pompa de cel puțin cîteva ori numărul bănuților.

Prima asemenea lovitură, reamintim, a venit la scurtă vreme după ce Patriciu vînduse Rompetrol, de la Elena Udrea, bine conectată atunci, ca și acum, la conducta informațiilor cotroceniste, via serviciile secrete. Aceasta declara public, într-o emisiune din 2008, zîmbind misterios: ”nu știu dacă dl.Patriciu a încasat atîția bani cît s-a spus”.

O teorie confirmată recent, după moartea afaceristului, de către fostul manager general al holdingului ”Adevărul”, Răzvan Cornățeanu, care scria și el, negru pe alb, într-un articol: ”Nu a avut niciodata miliardele de care vorbeste lumea. Totul a fost o minciuna. Avea un mare motiv sa para mai bogat: atragea mai repede si mai usor finantari si era pasuit lejer de creditori. De aici si diferenta uriasa cand s-a facut socoteala banilor la divort. Unii jurnalisti stiau adevarul, dar le convenea senzationalul minciunii. Era mai “vandabil””.

Iată că, ieri, a venit și o altă confirmare, de această dată din partea celebrului broker Cristian Sima, care, într-o postare pe blogul său, scrie: ”Dosarul Rompetrol are insa un final mult mai interesant. Cum a vindut Patriciu o firma din antilele olandeze, si cum nu a platit niciun sfant la fisc, nici romanesc nici olandez. Ba mai mult, din ce a incasat, a reusit sa dea curat, lui Kulibayev (ginerele presedintelui Kazahstanului, fost boss al KazMunaiGaz n.n.), aproape 2 miliarde de dolari para-ndarat. Cum de stiu eu finalul? Simplu, din noroc. Para-ndaratul a venit la BSI Chiasso, iar directoarea si adjunctul erau atunci actionari WBS.Stiu ca sunteti deceptionati dar, in realitate, benzinaria lui conu’ Dinu nu s-a vindut nici macar cu un miliard” mai scrie Sima, care promite noi amănunte pe această temă, curînd.(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. It’s always a pleasure to hear from someone with exsretipe.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998