CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Legendarul cafegiu Florescu, acuzat de un fost ministru de șarlatanie: Escrocherie calificată!

7 comentarii / 3307 vizualizări / 30 mai 2023

Fostul ministru Teodor Baconschi anunță pe Facebook că ar fi fost escrocat de legendarul cafegiu Gheorghe Florescu, cel mai mare specialist român în cafea, patron și autor de cărți. Incidentul s-ar fi petrecut la tîrgul Bookfest, unde Florescu l-ar fi țepuit pe Baconschi cu mai multe sute de lei.

”Am povestit încântat despre „cumpărăturile” făcute la cafegiul Gheorghe Florescu. Ei bine, fiți totuși FOARTE ATENȚI cu acest negustor. Am luat un ibric (175 ron) şi el mi-a pus mieros în brațe și o pungă de cafea. Nu scria prețul nici pe pachet, nici în mica vitrină de la Bookfest. Azi văd, consultându-mi contul, că distracția a costat… 745 RON. Am bănuit că e o „eroare” a casierei lui Florescu și l-am sunat, ca să-mi restituie cel puțin 500 de ron. Ca să aflu că, neîntrebat și fără să mă pot informa transparent, mi-a vândut, chipurile, 200 grame din (citez) „CEA MAI SCUMPĂ CAFEA DIN LUME” (2000 lei kilogramul!!!!). Escrocherie calificată! Cum mierosul Florescu „m-a făcut” ca la alba-neagra, nu pot decât să scot de pe pagina mea poza pe care tot el mi-a cerut-o – și să descurajez orice vizită la magazinul acestui domn. Te întristează România și prin asfel de practici necinstite, din păcate larg răspândite. Țepari cu pretenții de artiști, hoți cu aere de păstrători ai tradiției”. Tradiția șmecheriei și a șarlataniei…” a scris Baconschi pe Facebook, după ce, într-o primă fază, postase un text foarte elogios la adresa cafegiului, ulterior șters. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Bocanski mananca cacat, nu de ieri-alaltaieri, ci de cand s-a nascut. Nu credeti porcul bolsevic !

 2. Baconschi …excrocat….H.D. Hartmann

  • le dorim
   LIBERA ASSOCIERE!

 3. Hotul striga prindeti hotul.

 4. baconschi! dar tu cu cat iti vinzi chilul de ca ca t pe care il scoti pe gura?

 5. Ce sa-i faci, dom’ ministru era învățat sa primească doar moca, nu știe cum e sa și plătești. Sunt aproape sigur ca nu știe ca acea cafea, probabil Kopi Luwac, a fost căcata de o pisică !

 6. Voi lua cafea de la Florescu.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998