CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Lenea institutionalizata: Cit a muncit Iohannis in luna septembrie

2 comentarii / 6264 vizualizări / 2 octombrie 2017

Europarlamentarul Cristian Preda a avut o idee neașteptată, monitorizînd activitatea din ultima lună a președintelui României, așa cum e reflectată ea chiar de siteul oficial al instituției. Concluzia amară a materialui difuzat de ziare.com e că ne-am pricopsit cu un șef de stat căruia nu prea îi place să muncească.

Iată programul activității prezidențiale în luna septembrie:

1-3 septembrie: nimic.
4 septembrie: a semnat 4 decrete
5 septembrie: nimic.
6 septembrie: a semnat 4 decrete.
7-10 septembrie: nimic.

11 septembrie: a vorbit 8 minute si 56 de secunde la deschiderea anului scolar de la Liceul Sincai din Bucuresti.

12 septembrie: a semnat 6 decrete si a asistat (tacut) la depunerea juramantului de catre doi noi ministri.

13 septembrie: a semnat un decret si a inmanat drapele de lupta pentru 11 unitati ISU.

14 septembrie: a semnat un decret, a prezidat sedinta CSAT si a vorbit 4 minute si 22 de secunde sportivilor care plecau la jocurile Invictus.

15 septembrie: a trimis doua mesaje de condoleante.
16 septembrie: a semnat un decret.
17 septembrie: a transmis un mesaj despre furtunile din Banat.
18 septembrie: a semnat un comunicat despre aceleasi furtuni, cerand Guvernului sa avertizeze cetatenii.

19 septembrie: a participat la deschiderea sesiunii ONU, a avut doua intrevederi (de cate 30 de minute) cu presedinta Estoniei si cu presedintele Egiptului, a fost la dejunul oferit de secretarul general ONU, a avut doua alte reuniuni de lucru, apoi a mers la doua receptii, oferite de catre Delegatia UE la New York si, respectiv, Donald Trump.

20 septembrie: s-a intalnit cu premierul Moldovei, cu secretarul general al ONU, a vorbit 11 minute si 25 de secunde in fata Adunarii generale a ONU, 5 minute si 40 de secunde la un seminar despre egalitatea de gen si 12 minute si 7 secunde la un forum despre educatie.

21 septembrie: a facut declaratii de 14 minute si 20 de secunde pentru presa romana care l-a insotit la New York, apoi li s-a adresat – pret de 6 minute si 18 secunde – romanilor din Philadelphia.

22-25 septembrie: nimic.

26 septembrie: a discutat cu gazetarii 3 minute si 3 secunde, cerand ca „persoanele condamnate penal sa nu fie in conducerea statului”, a decorat trei gimnasti, carora le-a vorbit 5 minute si 10 secunde.

27 septembrie: a semnat 3 decrete si a vorbit 12 minute si 10 secunde despre aparare, la un seminar de la hotelul Marriott.

28 septembrie: a semnat 2 decrete, l-a primit pe presedintele Parlamentului de la Chisinau, apoi a vorbit fix 9 minute la un forum filantropic, organizat la hotelul Hilton, iar seara a ajuns in Estonia.

29 septembrie: a participat, la Tallinn, la o reuniune informala a Consiliului European, facand declaratii pentru presa romana timp de 13 minute si 45 de secunde.

30 septembrie: nimic.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. intre timp tradatorul de tara dragnea ii permite lui viktor orban sa se plimbe prin romania cu toker si hunor. psd tradeaza neamul ca iuda pe iisus

    • Dar Presedintele, care este cea mai inalta autoritate a Statului, e seful direct al MAE…. pe Iohannis l-ai vazut luand cumva vreo pozitie oficiala?! Fii corect si echidistant! Numai asa vei putea vedea lucrurile in mod corect…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998