CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9773 RON UP | 1 USD = 4.6189 RON UP | 1 GBP = 5.8269 RON UP

Liberalii, despre intilnirea de la Cotroceni intre Iohannis si candidatul Nicusor Dan

4 comentarii / 2983 vizualizări / 24 septembrie 2020

27 octombrie 2004

PNL-PD: Prin mesajul pro-PSD, Iliescu a încălcat Constituţia

Alianţa PNL-PD îl acuză pe preşedintele Ion Iliescu că, prin conţinutul mesajului său din Parlament, a încălcat litera şi spiritul Constituţiei, fiind în plină campanie electorală pentru “capitaliştii de cumetrie pe care îi tutelează”.

Declaraţia a fost făcută, într-o conferinţă de presă, de deputatul Mona Muscă, membru în Consiliul de Coordonare al Alianţei D.A. PNL-PD, ca reacţie la mesajul prezentat, miercuri dimineaţa, de şeful statului în faţa Parlamentului.

În locul unei radiografii a stării naţiuni, Ion Iliescu a făcut o evaluare partizană în favoarea PDSR-PSD, o apologie a Guvernului Năstase, a spus Muscă. Sloganul PSD (“Să continuăm împreună”) a fost repetat de Iliescu de multe ori în mesajul său, a adăugat reprezentantul Alianţei.

“Ce vrea să continue Ion Iliescu împreună cu PSD? Corupţia, nerespectarea legilor, furtul din banul public, dispreţul şi aroganţa faţă de oameni?”, a continuat deputatul.

Iliescu este acuzat că nu a fost un preşedinte activ, nu a fost un mediator şi “nu a fost de partea cetăţeanului”. În cele trei mandate, s-a rezumat la a constata viciile guvernanţilor, fără a exercita rolul activ prevăzut de Constituţie în rerlaţiile cu Guvernul şi în raporturile dintre instituţiile statului şi societate, consideră Mona Muscă.

Iliescu a mai fost acuzat de “ipocrizie” atunci cînd îndeamnă la solidaritate, el fiind cel care a “dezbinat” societatea şi a adus mari prejudicii prin mineriadele “pe care le-a patronat”. “Prin mesajul de azi, comunistul de omenie se întoarce în fruntea capitaliştilor de cumetrie”,a spus, de asemenea, reprezentantul PNL-PD.

Mona Muscă a criticat, de asemenea, faptul că Iliescu s-a întîlnit, după şedinţă, cu grupurile parlamentare PSD, fiind astfel “consecvent în a face campanie electorală”.

“Nu mai e nici un fel de dubiu că Ion Iliescu nu mai e preşedintele tuturor românilor, el este agentul electoral al PSD, al Guvernului Năstase”, a conchis Mona Muscă.” (Mediafax)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Mona Muscă avea dreptate.
    Ce avea să facă SRI în timpul mandatelor lui Petrov și escroc Iohannis nu mai are nicio legătură cu democrația.

  2. […] Sursa: inpolitics.ro […]

  3. Așa începe orice Diktatura… Neonazism & Neomarxism & Neoliberalism …un ghiveci puturos ambalat de cozile de topor băștinașe in hârtie albastra cu steluțe aurii
    Așa se distruge o națiune….

  4. & Comportament infracțional al instituțiilor și al BNR, care pe fondul insistenței politicienilor de creștere a punctului de pensie cu 40% devalorizează moneda națională pentru a obține veniturile pentru plata de pensii, afectând puterea de cumpărare a populației active, inducând inflație în mediul economic și devalorizând valoarea deja existentă și contribuind la îngreunarea capitalizării de noi investiții,?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998