CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Liberalii din ochiul ciclonului

0 comentarii / 1421 vizualizări / 18 iunie 2012

Atunci cand Presedintele Traian Basescu, aflat in stare de razboi cu premierul Calin Popescu Tariceanu, a incercat sa-i aplice acestuia o lovitura mortala, din PNL s-a frant o aripioara. Este adevarat, cu mult zgomot. Iar aripioara a zburat in bratele marelui jucator. Aceasta miscare a stat la originea crearii PDL. Ce se intampla astazi cu liberalii de atunci?
Lovitura de pedeapsa preconizata de domnul Traian Basescu impotriva lui Calin Popescu Tariceanu, care nu a vrut nici in ruptul capului sa demisioneze, se vroia cumplita. Ea viza nici mai mult, nici mai putin decat disolutia PNL. Planul urzit la Cotroceni era ca, in cele din urma, liberalii sa se mute in corpore in Partidul Democrat, ei dizolvandu-se pur si simplu ca formatiune, pierzandu-si identitatea si facand juramant de supunere in fata presedintelui-jucator. Dar PNL a rezistat. Un mare merit i-a revenit indiscutabil lui Calin Popescu Tariceanu. Dar si celorlalti lideri de atunci ai partidului. Intre care unul dintre cei mai consecventi a fost Crin Antonescu.
PNL a sangerat dar nu a sucombat atunci cand doi dintre fostii sai presedinti au dezgropat securea razboiului, incercand sa impinga partidul la sinucidere politica. Manevra domnilor Stoica si Stolojan nu a fost incununata de succes. Ei au reusit, totusi, sa plece din PNL, impreuna cu unii politicieni relativ cunoscuti la acea data. Ce s-a intamplat mai tarziu?
Acest corp strain implantat in PD, devenit PDL, nu a fost respins si ejectat, desi au existat numeroase tentative si presiuni in acest sens. In speranta ca el va fi doar un cap de pod intr-un proces care urma sa duca la disolutia PNL, Traian Basescu a conservat cu cerbicie prezenta decorativa a acestui nucleu liberal. Functiile de conducere pe care liberalii le-au primit nu au putut fi cu adevarat exercitate vreodata. Veteranii PD au stiut mereu sa-i tina in linia a doua, pentru ca nu care cumva sa se trezeasca ei insisi invadati si apoi acaparati si, Doamne fereste, tradati de un grup de politicieni predispusi la un joc dublu. Deci duplicitari.
Acestea fiind intamplate, ne aflam in prezenta unei realitati pe care prea putini au sesizat-o si si mai putini au comentat-o. Undeva la marginea unui partid care se scufunda, care face eforturi disperate pentru ca, intr-o buna zi, sa renasca din propria cenusa, se afla si o mana de liberali tradatori, cu un viitor incert in urmatorul PD sau PDL.
Ceea ce observ, chiar cu mahnire, este ca acestia – nu are rost sa-i enumar, pentru ca cititorii ii cunosc – nici macar nu se zbat in vreun fel pentru a juca un rol in miscarile tectonice care s-au produs in ultima vreme, se produc azi si se vor produce maine in PDL. Un partid care avea tot, Guvern, presedintia celor doua Camere, majoritate in Parlament, un aliat in Presedintele Romaniei si toate instrumentele de tortura la dispozitie, pentru a conduce Romania. I-au lipsit doar cetatenii, pe care a stiut sa-i piarda intr-un mod halucinant.
Nici cand PDL a fost atotputernic si nici acum, cand se afla in disolutie, bulversat si amenintat de un veritabil ciclon, grupul de liberali tradatori nu a jucat vreun rol notabil, altul decat cel legat de propaganda. Si chiar acum, acesti fosti liberali stau ascunsi, cuminti, castrati dar imbuibati in ochiul ciclonului. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998