CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Liberalii din pubela

0 comentarii / 1649 vizualizări / 14 februarie 2012

Schimonosirea unei miscari politice, confectionarea unui asa zis duplicat al unei organizatii face parte din arsenalul cunoscut al diversiunii de orice fel. Iata ca niste papusari au initiat o asa zisa alternativa liberala. Deocamdata, si probabil asa va ramane, are aparenta unei miscari civice. Care se numeste Romania Liberala. Ce scopuri urmaresc initiatorii? Prin ce mijloace incearca sa compromita un PNL aflat in plina ascensiune?
Nimic nou sub soare. Cand, in 1990, s-a nascut o miscare numita CADA, menita sa faca curatenie in Armata Romana, in scurt timp adeptii restauratiei comuniste au inventat si ei o miscare numita GAMA. Lasand impresia ca ar fi tot o emanatie a aceleiasi importante institutii a statului roman. Miscarea monarhista autentica a fost schimonosita printr-o miscare antimonarhista, confectionata in laboratoarele puterii. Au existat tentative de a “dubla” si PNTCD. Ca sa nu mai vorbim de PNL, unde tentativele au fost mult mai numeroase, ca de altfel si esecurile. Aparitia unei platforme civice, care intentioneaza sa se transforme in partid, numita Romania Liberala, nu este decat o continuare, intr-un alt plan si intr-un alt timp, a acelorasi diversiuni.
Ce este, in definitiv, Romania Liberala? De ce, la scurt timp dupa ce s-a nascut si nici macar nu a fost bine lansata pe piata, eu imi permit sa afirm ca organizatia este alcatuita din “liberalii din pubela”. Cine sunt indivizii si ce vor?
Pe site-ul Romaniei Liberale, cele mai multe mesaje si interventii publice sunt facute de anonimi. Este ca si cand o demonstratie civica de protest sau o demonstratie politica de orice fel ar fi alcatuita, in cea mai mare parte, din figuranti. Din personaje purtand o masca. Lipsite de identitate. Sau care se incapataneaza sa ramana necunoscute marelui public. Dar pentru credibilitate, in prim plan, se afla si cateva persoane identificate. Oameni cu biografii onorabile dar cu personalitati subtiri, aproape sterse, cel putin din perspectiva liberala. Acestia pretind ca fac parte din PNL dar afirma, fiecare in felul lui, pe limba lui, dar intr-un cor comun care se vrea bine dirijat, ca au o cu totul si cu totul o alta viziune despre rolul si locul acestui partid.
Si despre ce viziune vorbim? In acceptiunea anonimilor din asa zisa miscare civica dar si a persoanelor care au curajul de a se legitima, PNL, cu Crin Antonescu in frunte, savarseste o grava eroare politica. In ce consta? In faptul ca il contesta pe Presedintele Traian Basescu. In faptul ca isi concentreaza mesajele politice asupra nocivitatii regimului pe care Traian Basescu l-a generat si il intruchipeaza.
De fapt, asa zisa “Romanie Liberala” considera ca seful statului roman ar avea capacitatea de a se reinventa. De a deveni, peste noapte, un democrat pursange. Si ca, la randul lui, ar putea reinventa PDL. In fine, ca noul PDL, cu noul Traian Basescu in frunte, ar putea deveni un partener ideal pentru PNL. Si impreuna ar putea lupta eficient impotriva unui dusman comun. Care este, in conceptia “Romaniei Liberale”, PSD.
Nu miroase, de la o posta, a diversiune? Nu miroase aceasta miscare, aparuta dintr-o pubela, a lucratura? A tentativa de rupere a USL? De rupere a PNL? Si pentru ce? Nu cumva pentru faimoasa “Alba ca Zapada”? Inventata de cine? Nu de Sebastian Lazaroiu, fost consilier oficial si actualmente consilier neoficial al lui Traian Basescu? Nu cumva exista si un institut de cercetare de piata, care face sondaje prin boscheti in sprijinul aceluiasi proiect diversionist?
Pana una alta, PNL ignora aceasta zbatere a liberarilor din pubela. Si tot ce se poate sa nu existe de fapt niciun risc, intrucat, din momentul lansarii ei si pana astazi, miscarea e destul de anemica. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998