CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Liberalii la răscruce. Tăriceanu sau Antonescu ?

4 comentarii / 2702 vizualizări / 6 iulie 2014

Oglindă, oglinjoară, cine e cel mai liberal din ţară ? Cu cât Crin Antonescu e mai „ppe”, mai „popular” – nimeni nu ştie ce înseamnă cu adevărat „popular”, ştim doar ce înseamnă creştin-democrat, conservator, liberal, social-democrat –, cu atât se înmulţesc membrii cu carnet PNL care-şi amintesc, ca prin aburi, ca prin ceaţă, că ultimul lider „legitim” al partidului lor a fost, totuşi, prim-ministrul dat de acelaşi PNL, Călin Popescu Tăriceanu. Pentru tot mai mulţi liberali, halucinaţia, aventura, moara de vorbe Crin Antonescu e de domeniul trecutului.
Acuzele la Tăriceanu cum că ar fi păpuşa PSD, că ar fi un liberal stângist, aduse de „dreptaciul” pedelist Crin Antonescu, de Ludovic Orban şi de grupul lor de ciolănari mai tineri şi mai vulgari („populari”), sunt cu atât mai ridicole, cu cât nimeni n-a uitat în ţărişoara noastră îmbrăţişările, sărutările, jurămintele de fidelitate USL, de sărăcie, castitate şi credinţă, de dreptate până la capăt dintre Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin. Acest film gen producţie Bollywood a rulat, ca şi pe vremuri „O fată şi doi grădinari”, pe toate ecranele şi vreo trei ani fără întrerupere. Ce, ne-a lovit pe toţi amnezia pentru că aşa au hotărât şmecheraşul de Tulcea Crin Antonescu şi trepăduşul de Bucureşti Ludovic Orban ?
Deci, pe scurt, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu a rămas pe aceeaşi linie de negociere profitabilă pentru partidul său cu PSD ca şi în perioada în care a fost prim-ministru, susţinut atunci „discret” şi foarte eficient de social-democraţi, Crin Antonescu s-a împerecheat oficial, gălăgios şi patetic („Jos Băsescu !”) cu aceeaşi stângă a lui Victor Ponta, Adrian Năstase, Ion Iliescu, Ilie Sârbu, iar în secret, noaptea, prin berării, se întâlnea cu „amanta” de dreapta şi „populară” care semăna leit cu Vasile Blaga şi Sorin Frunzăverde, infiltrat deja la vârf în PNL.
După care „popularul” Crin Antonescu a trecut la demisii, reveniri, introducerea proaspătului liberal Iohannis, care nu are alt merit decât că e neamţ, totul sub bagheta epigramistului nonagenar Ionescu Quintus, unul dintre personajele cele mai hilare ale tranziţiei. Cum să le explici cu seriozitate vechilor liberali disciplinaţi recenta avansare a neamţului Klaus Iohannis, care nu a fost liberal decât ca să fie promovat teoretic de USL pentru diferite funcţii (prim-ministru, viceprim-ministru, ministru al Economiei, ministru de Interne) care toate îl depăşesc de departe ? Oare nu am locuit prea mult timp noi, telespectatori români şi electorat liberal, în halucinaţia instituţională datorată unui profesoraş de istorie, care şi-a abandonat o vocaţie pe care, de altfel, nici n-a avut-o vreodată ? În ce laboratoare, altele decât eprubetele „popularului” Crin Antonescu şi ale vicepreşedintei popularilor europeni, Adina Vălean, a fost clocit acest straniu liberal de lume nouă, Klaus Iohannis ? În afara faptului evident că e neamţ, ce alte merite are răsuflatul deja electoral primar al Sibiului ? Spunem „răsuflat” pentru că nici sibienii nu l-au mai votat la europarlamentare (pentru PNL). Îl vor vota, în schimb, la preşedinţie oltenii, muntenii, moldovenii, dobrogenii, cărora nu le pasă defel că Iohannis e neamţ ?!
Dacă până acum o lună nu aveam nici un candidat cert la alegerile prezidenţiale, iată că acum avem doi, Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, şi amândoi sunt de aceeaşi parte a baricadei şi destul de bine poziţionaţi ca să ajungă amândoi în turul doi. Această ipoteză neaşteptată are toate şansele să se cimenteze în lunile următoare. Referendumul din iulie 2012 şi recentul scandal monstru Bercea Mondial, care-l implică direct pe încă preşedintele Traian Băsescu, liderul de facto al fragilei, dezarticulatei drepte, creează un bulevard pentru stânga şi pentru centru (pentru că PNL e un partid de centru !) în turul doi, decisiv, al prezidenţialelor. Se poate spune că Antonescu a fost cel mai bun agent electoral pentru PSD, involuntar, desigur, prin promovarea confuziei şi a haosului pe partea dreaptă a eşichierului.
Enormitatea enormităţilor e aceea că echipa Iohannis-Antonescu, în negocierile cu Blaga-Predoiu (PDL), vrea să păstreze sigla PNL, deşi, practic, prin alegerea Adinei Vălean (afacere de familie) ca vicepreşedintă a Parlamentului European, a trecut la PPE. Impostură, escrocherie, iuţeală de mână, dar o vedem şi noi ! Sorin Frunzăverde a sugerat un alt nume (parcă PPNL ?), dar ar avea mai multă pertinenţă dacă ar propune ca noua formaţiune să se numească Partidul Popular Internaţional (şi nu Naţional) din România. I-ar zice la siglă PPI din RO…
Rămâne încă o mare problemă aproape deloc discutată. Electoratul a votat de două ori USL, iar nu PSD sau PNL. Prima dată a fost înşelat grav în cazul referendumului. Dar, bizar, electoratul a tras încă o dată aceeaşi carte USL la alegerile generale, iar azi e condus din Palatul Victoria numai de Ponta şi de PSD, partidele mici nu prea contează, cu excepţia UDMR. La două păcăleli atât de mari, referendumul şi votul deturnat de la legislative, la care PSD şi Victor Ponta nu au răspuns corect, cinstit, pentru întâlnirea următoare cu aceiaşi votanţi, PSD s-ar putea să achite toată nota. Asta dacă votul are şi o doză de raţionalitate.
Şi dacă după alegerile din noiembrie Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu îşi distribuie reciproc postul de prim-ministru, indiferent de cine câştigă alegerile ? Poate exista un fiasco mai categoric pentru Băsescu, băsişti, Antonescu, Blaga, Udrea şi cetele lor fidele şi corupte ?(Petru Romoşan)

Text preluat de pe blogul Editurii Compania

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. romosan asta nu e fost securist? ce crede el ca electoratul liberal il vpteaza pe stangistul tariceanu, vandut psd? votantii lui tariceanu sunt ai psd-ului. e complet aerian acest securist romosan, pe de alta parte , vad ca e si sustinator al vechii securitati si ai partidei pro-ruse din tara noastra. iarasi pariaza pe un cal mort. coloana a 5-a prorusa e curatat de dna cat ai clipi. inca putin si poate chiar ponta va fi arestat de catre dna in cazul duicu. asa ca mai lasati-ma cu acest prorus si antioccidental securist numit petru romosan…

  2. erata: *curatata de dna

  3. E adevarat ca cei doi Orban, Ludovic si Leonard, sin copiii unui securist de pe la Brasov ? Si cu Porumbacu Crin cum ramine, tovarasi ?

  4. Dar cu congo, curatitorul de mazga al leprelor de la cia, cum ramane?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998