CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Liberalul Andrei Gerea – un ministeriabil pe ”gustul” lui Basescu

0 comentarii / 1379 vizualizări / 15 octombrie 2013

Propunerea PNL pentru ministerul Economiei are șanse să fie una pe gustul lui Băsescu, adică numai bună de respins pe motiv de mapă profesională necorespunzătoare, după un model deja brevetat în trecut. Asta pentru că noul ministeriabil e un personaj mai degrabă caricatural decît demn de luat în serios, și nu de gîndim musai le modul în care își dedică singur balade pe blogul propriu. Nici nu e de mirare că prima declarație de după nominalizare constituie și prima gafă.

Andrei Gerea, propus azi de gruparea Crin Antonescu, în acord cu cea a lui Rușanu/Chițoiu, pentru locul lăsat liber de Vosganian e un cvasi anonim al politicii, care a prins oarece notorietate abia după ce i-a luat locul lui Orban la șefia deputaților liberali. Parlamentar de Argeș, el este electronist de profesie, dar a avut și aventuri în mediul afaceristic, soldate mai mereu cu eșecuri de proporții, la loc de cinste fiind chixul dat în materie de vînzări de mașini Honda în Argeș. Cunoscut, totodată, pentru certurile și răfuielile cu foștii parteneri de business, Gerea pare cel mai deficitar taman la capitolul făcut bani, el înregistrînd uriașe datorii, potrivit declarațiilor de avere depuse în parlament.
În urmă cu trei ani, el a făcut deliciul presei locale prin divorțul de soția musulmană, băgat în regim de urgență pentru ca femeia să poată recepționa o moștenire din Turcia. Divorț la care a renunțat, ulterior, după ce a aflat că doamna poate deveni moștenitoare oricum.
Nici în parlament nu a rupt gura tîrgului: autor al 18 inițiative legislative, a văzut două treimi dintre ele respinse definitiv, restul fiind încă în dezbatere, dar cu șanse să meargă tot la coș.

Cea mai trăsnită idee a fost, însă, cea de a adapta o celebră poezie a lui Alecsandri, postată pe blogul propriu, care sună cam așa:

”Balada lui Andrei Gerea

Cine trece Valea Seacă,
Îmbrăcat în blugi şi geacă,
Şi cu pieptul dezvelit?
Andrei Gerea Dominic,
Andrei Gerea Dominic.

Patru ani deputăţie,
A stat pe lângă domnie,
Şi cum prada na-ncetat,
Andrei Gerea deputat,
Andrei Gerea deputat.

Deputat şi e vestit,
Andrei Gerea Dominic.

Zi şi noapte pe motoare,
Trage bir din drumul mare,
Din judeţ şi peste tot,
Fug piticii cât ce pot,
Fug piticii cât ce pot.

Căci el are o Hondă plină,
Cu mulţi cai la rădăcină,
Şi-un mandat de patru ani,
Care muşcă din duşmani,
Care muşcă din duşmani” etc etc.

Una peste alta, Gerea nu prea are nimic în mapa profesională care să-l recomande pentru un post cu greutatea celui de ministru al Economiei, chiar și activitatea din domeniul bancar limitîndu-se, în general, la domeniul relațiilor cu clienții, plus ceva muncă prin conducerea Poștei Române, aflată azi pe butuci, cum se știe.
Prima declarație dată presei după anunțul nominalizării e și prima gafă majoră a lui Gerea: ”Fiind din Argeș, o prioritate o va reprezenta Oltchimul”.
Deputatul uită că un ministru al Economiei răspunde de toată România și nu își planifică prioritățile funcție de rădăcinile politice.

Un profil perfect, am îndrăzni să pronosticăm, pentru a fi respins de președintele Traian Băsescu, ultima stavilă în calea preluării ministerului. Să vedem dacă șeful statului va face uz de prerogativele sale pentru a da un nou bobîrnac USL. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998