CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Lichidarea lui Silaghi, o operatiune de amatori

0 comentarii / 1625 vizualizări / 21 august 2013

S-ar fi produs oricum. Si indiferent daca politicianul PNL s-ar fi facut sau nu vinovat de ceva. Pentru ca operatiunea DNA este parte a unui plan politic. Acesta, conceput de Traian Basescu, isi propune compromiterea PNL. Singurul partid puternic, de masa, care alearga pe culoarul de dreapta. Acolo unde, cu coatele racaind peretii, incearca sa-si faca loc Miscarea Populara.

Am aratat intr-un demers anterior in ce fel a fost aplicata, la indigo, formula uzuala a lui Basescu de eliminare a unor demnitari din administratia publica centrala. O vorba aruncata ca un semnal de presedintele insusi, un dosar incropit de ANI si daca nu functioneaza, de DNA. Operatii insotite sau chiar precedate de o campanie a presei basiste careia i se livreaza in premiera si pe surse diverse prostii. Suficient de credibile insa pentru a descumpani opinia publica. Cetateanul roman este mult prea dezamagit si mult prea preocupat de griji pentru a observa ca aceste operatii, tip ANI ori DNA, il au intotdeauna drept numitor comun pe Traian Basescu.

Ovidiu Silaghi a fost odata scos din ecuatia guvernamentala atunci cand Agentia Nationala de Integritate i-a fabricat un dosar dovedit mai tarziu, prea tarziu, fals. Dupa ce Relu Fenechiu a fost la randul lui mitraliat sub o aparenta de natura juridica tot in urma unui dosar confectionat, nominalizarea lui Silaghi pentru portofoliul Transporturilor a declansat o operatiune DNA. Facuta in pripa. La comanda. Si total neprofesionist.

PNL va trebui sa desemneze un nou candidat pentru portofoliul Transporturilor. Sa speram ca nu va fi unul care a pupat in secret pumnul si palma prezidentiale. Asta se va intampla duminica. Este de presupus ca la Transporturi va fi, o vreme, liniste. Am toate motivele sa cred ca Basescu va ataca rapid un alt ministru PNL. Dar, pana atunci, sa analizam putin operatiunea DNA.

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost livrat in plasa DNA de catre procurorii UE. Acestia au descoperit ca Iordache a fraudat fonduri europene. Indiferent cat de solide erau relatiile acestuia in cercurile politice PDL, in special cele din jurul Ancai Boagiu care ii oferise pe tava cele mai importante contracte, Nelu Iordache trebuia supus unei anchete. Este tinut dupa gratii de foarte mult timp fara a fi fost intocmit vreun rechizitoriu. Semn ca procurorii trag de timp. Si ca incearca sa obtina de la el tacerea in anumite situatii, cum este relatia cu PDL prin Boagiu sau denuntul in cazul altora. Pana la proba contrarie, denuntul impotriva lui Silaghi, care sta la baza intregii arhitecturi a acestui rasunator dosar penal, reprezinta o facatura. Procurorii, in atat de mult timp, nu au reusit sa demonstreze nici de unde si nici cum a adunat Iordache uriasa suma de 200.000 de euro, practic peste noapte, nici cum a transportat acesti bani cu o cursa obisnuita de avioane, trecand prin filtre in orasul de domiciliu al lui Silaghi, nici in ce fel a decurs discutia cu acesta – evident bazata pe probe care nu ar putea fi decat inregistrari sau depozitii ale altor martori – si nici cum a cheltuit Silaghi presupusa mita uriasa de 200.000 de euro. Cu alte cuvinte, in atat de mult timp, iata ca procurorii nu au fost capabili sa ia nici intr-un sens si nici in celalat urma banilor. Asta fiindca probabil banii nici nu au existat. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998