CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Licitația pentru Ponta o câștigă Ponta

0 comentarii / 1759 vizualizări / 5 septembrie 2016

Interesant. De văzut cine va câștiga licitația pentru Victor Ponta. Partidul Social Democrat sau Partidul România Unită. Eu unul nu m-aș hazarda, în acest moment, să fac o predicție. Pentru că totul depinde de un eveniment greu de previzionat. Când îi vor ceda nervii lui Dragnea. Numai după ce nervii acestuia vor ceda, liderul PSD își va lua inima în dinți și îl va scoate pe Ponta din partid. Acela va fi momentul câștigării licitației de către PRU. Dar îi vor ceda nervii lui Dragnea? Dar dacă acesta își controlează reacțiile? Dacă nu îl dă afară pe Ponta din partid? Sau dacă o face în ultimul moment, atunci când va fi prea târziu pentru ca acesta să plece, cu grosul oștirii sale, în noul partid?
Competiția de PokePonta lansată la nivel național s-ar putea să fie o mișcare nu numai deșteaptă, ci și câștigatoare. Acest joc, focalizat politic pe Victor Ponta, îl face simpatic. Adună, în jurul lui, adepți. Îi consolidează fanii. Și totul se focalizează nu în beneficiul PSD, ci al PRU.
Dar să ne întoarcem la tema ejectării lui Ponta din PSD. Aceasta este importantă pentru că numai astfel fostul premier se va putea victimiza. Iar victimizarea strânge voturi în campanie.
Chiar și cu un Ponta dat afară, victimizat și plecat cu arme, bagaje și susținători la PRU, lucrurile nu vor sta chiar atât de rău pentru PSD. A spus-o chiar Victor Ponta. El a explicat ce a avut în vedere atunci când l-a ajutat pe Tăriceanu să creeze ALDE și a sugerat, destul de clar, că și aceasta procedura legată de PRU este asemănătoare. Planul său este, deci, nu neapărat să îl umilească pe Dragnea, ci să strângă un electorat, care nu ar vota direct cu PSD, de partea unei alianțe în jurul acestui partid. Sigur că, dacă se va putea, el nu va ezita, la momentul potrivit, să îi dea, la rândul său, un brânci lui Dragnea. Teoretic, nu este exclus ca, prin ruperea PSD și prin umflarea PRU, socialiștii să piardă prima poziție, după alegeri, că număr de voturi, dar să creeze o majoritate atât de fermă, încât să poată obține o viitoare guvernare.
Și iată cum, în timp ce un partid acuzat, din mai multe direcții, că ar fi cochetat și că ar mai cocheta cu Moscova și că mesajele sale de tip patriotic nu sunt decât demagogie pură și, mai mult chiar, dezvăluit că a plagiat pur și simplu programul Mișcării pentru România lansată, în urmă cu mai mulți ani, de Marian Munteanu, încearcă, cu șanse serioase de reușită, să absoarbă, păcălind, un electorat naționalist.
Se impune o paranteză care prezintă un anumit grad de interes. Făcând copy-paste din programul lui Marian Munteanu, Bogdan Diaconu a sărit totuși două pasaje, pe care PSD nu le-ar acceptat niciodată nici în ruptul capului. Condamnarea comunismului și a crimelor sale și elogierea bărbaților politici care s-au luptat împotriva comunismului și au suferit pentru asta. Ceea ce înseamnă nici mai mult, nici mai puțin că, de la bun început, PRU a fost creat ca partid pentru a “ciuguli” electorat naționalist, păcălindu-i practic pe cetățeni, și mai puțin pentru a practica adevăratul naționalism și adevăratul patriotism.
În acest zgomot general și uriaș generat de licitarea lui Victor Ponta, foarte puțini români au mai observat că ideile lansate, în mod consecvent, de Marian Munteanu, fondatorul și exponentul Alianței Noastre România, destinată și ea patrioților și naționaliștilor, de data asta nedemagogic, au fost confirmate atât de Patriarhia României, cât și de rabinul șef cu prilejul primei Sfinte Liturghii săvârșită la Catedrala Mântuirii Neamului.
Încep să cred că licitația pentru Victor Ponta nu va fi câștigată nici de PSD și nici de PRU, ci de însuși Victor Ponta. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998