CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Lider democrat-liberal arunca in aer ACL: probleme majore intre PNL si PDL

0 comentarii / 1690 vizualizări / 15 septembrie 2014

Alianța Creștin-Liberală (PNL-PDL) e departe de a funcționa corespunzător, și aspecte extrem de importante ale relației lor politice sunt încă neclarificate, ceea ce ar putea avea un impact negativ major asupra campaniei lui Klaus Iohannis, dezvăluie un important lider al PDL.

Într-un interviu acordat ziare.com, vicepreședintele Raluca Turcan scoate la iveală probleme serioase între PNL și PDL, afirmînd că, deși premisele de colaborare ar fi bune, nu sunt îndeplinite nici pînă acum anumite condiții, totuși:

” Ambele partide sunt puternice si, odata vindecate deplin ranile trecutului, ar putea sa ofere o structura de constructie politica unica(…) Pentru a pune insa complet in miscare constructia ACL trebuie sa stabilim mai clar varianta pe care construim: Iohannis nu e monopolul PNL, responsabilitatea campaniei nu este doar a PDL, cetateanul de rand asteapta actiune si determinare nedisimulata. Odata acceptata aceasta ipoteza de lucru, succesul nu poate fi decat de partea noastra”.

Decriptate, afirmațiile lui Turcan indică faptul că mărul discordiei între liberali și pedeliști ar fi prezentarea exagerată a lui Iohannis drept liberal, prestația neconvingătoare a acestuia, insuficienta implicare a PNL în campanie.

Dar, peste toate, vine cea mai dificilă chestiune: refuzul liberalilor de a-l bate în cuie pe Cătălin Predoiu în calitatea de viitor premier:

”Catalin Predoiu avea si are in continuare un potential extraordinar. Daca noi nu acceptam rezultatele de la momentul desemnarii, ACL nu mai exista. Cred insa ca solutia mult mai puternica si intr-un net avantaj fata de PSD este cea de tandem: Iohannis presedinte – Predoiu premier. Ea nu are echivalent la adversari. De aceea, Ponta nici nu vorbeste despre cine ar fi premier, daca ar ajunge presedinte” mai spune Turcan.

Confruntată cu afirmațiile liderului PNL Marian Petrache, potrivit cărora nu e sigur că Predoiu va fi înfățișat drept viitor premier al ACL, Turcan răspunde:

”Tandemul Iohannis – Predoiu trebuie sa existe, este extrem de util si competitiv. Cine nu intelege nu are decat de pierdut pentru ca pune orgoliul mai presus de realitatea politica. Liderii PDL si PNL trebuie sa lase calculele politice personale la o parte si sa priveasca ce asteapta oamenii. Din sondaje reiese ca oamenii vor un model de reusita administrativa si seriozitate, Klaus Iohannis, si un model de profesionalism si hotarare, Catalin Predoiu”.

Declarațiile Ralucăi Turcan, indiscutabil poziție împărtășită și de liderii PDL, vin, atenție, după ce Klaus Iohannis a anunțat, acum cîteva zile, că l-ar desemna pe Predoiu premier în cazul cîștigării alegerilor.

Faptul că liderul democrat readuce problema în discuție, totuși, denotă că în interiorul ACL nici vorbă ca acest lucru să fie stabilit ferm și ridică, în consecință, un semn de întrebare crucial: ce se va întîmpla dacă liberalii rămîn pe poziție, iar Predoiu nu va fi anunțat oficial și explicit în campania care stă să înceapă drept parte a unui tandem cu Iohannis? (Bogdan Tiberiu Iacob)

 

foto.EVZ.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998