CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON UP

Liiceanu acuza furtul comis de Ciuca: Nu pui un hot sa-ti administreze o tara

23 comentarii / 4604 vizualizări / 19 ianuarie 2022

Filosoful Gabriel Liiceanu intervine în scandalul momentului – acuzația de plagiat la adresa premierului Nicole Ciucă – comentînd, pe contributors.ro, că nu poate fi pus un hoț să administreze o țară. Intervenția lui Liiceanu, care vorbește explicit de furt, survine unei postări ironice a lui Victor Ponta, pe Facebook, în care acesta spune că așteaptă ca filosoful să-i ceară iar demisia pentru plagiat în locul demisiei lui Ciucă.

”De ce oare simte nevoia să iasă în piață tocmai acum, perorând aprig despre musca de pe căciulă?” scrie Liiceanu despre Ponta.

”De ce tocmai pe tema plagiatului, salutându-l participativ pe al doilea (pardon, cu Tudose, al treilea) prim-ministru plagiator de la noi? (Îi mulțumesc Emiliei Șercan că ne-a semnalat creșterea cu încă un membru a „Școlii de prim-miniștri-plagiatori”, căreia Ponta i-a pus bazele.) Dar de ce o fi simțit nevoia primul nostru prim-ministru plagiator să mă pună pe mine în șir cu oamenii politici care s-au răfuit politic cu plagiatul lui? („Aștept să iasă din nou domnii Băsescu, Iohannis, Funeriu, Liiceanu & Co să îmi ceară demisia.”) Nu găsesc neam răspunsul la această întrebare!(…)

”Ieșirile” mele nu s-au făcut, cum ziceți, „în bătălia politică”. Au fost răbufnirile cuiva care se sufocă (pe cont propriu) de indignare, de disperare și de „încotro mergem?” și care a ajuns să trăiască aceste emoții exponențial ca „stare a națiunii”. Zău, ce e așa greu de înțeles că atunci când vrei să stingi focul chemi un pompier, nu un piroman? Nu pui un hoț să-ți administreze o țară sau, exprimat în idiomul pontic, nu poți cere ca hoțul, cum ați fost și dumneavoastră, „să-și vadă de problemele din energie, sănătate, educație, finanțe ș.a.m.d. – și sper să aibă rezultate concrete și mai bune cât mai rapid, că suntem cu «apa peste cap»” – cum ziceți în limbajul dumneavoastră jumate de lemn și jumate sprințaro-șmecheresc”.

De menționat că în postarea sa, Victor Ponta îi ceruse lui Ciucă să ignore scandalul de plagiat și să se ocupe de administrarea țării și de rezolvarea crizelor din energie, finanțe, sănătate, educație, ceea ce face ca referirea lui Liiceanu la Ciucă să fie indubitabilă.

În final, Liiceanu mai reacționează și la comunicatul halucinant al CCIR, în apărarea premierului: ”Și ce ne facem și cu Camera de Comerț și Industrie care, prin vocea dlui Mihai Daraban, a sărit astăzi să-l apere, în limba franceză! (Je suis Ciucă!) – pe care, judecând după interviul acordat site-ului HotNews, pare să o vorbească mai bine decât româna – pe noul nostru prim-ministru plagiator, spunând că furtul de titlu de doctor în cazul Ciucă s-a pierdut hăt!, în negura vremilor, prin 2003, când dl Ciucă era copil. Și într-adevăr, cine, copil fiind, n-a furat și el un titlu de doctor?”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

23 Comentarii

 1. Da cu editura Politica cum rămâne boss?
  Nu de alta dar sa știm si noi!

 2. Ciuca e NATO. Plutonier NATO(si deci general roman). Daca e NATO nu trebuie sa demisioneze. E clar ? NATO e noul Pact de la Varsovia, nu ? Traiasca generalul PLAGIATOR Ciuca ! Tovarasul Ciuca este exponentul autorizat(de NATO!) al ideilor CIUCE!

 3. @ Fi-r-ați ai dracu cu presa voastră , ! S-o vrea Liiceanu prim ministru ca să arate puterea presei și a fenomenologiei cercetate, ?

 4. & Probabil că studiul fenomenologiei are un rol important și în descoperirea plagiatelor, ?

 5. & Bă, Liicene, pe Dîncu și pe ăia de la SRI pe care i-a coordonat când preda Dîncu la Academia Națională de Informații și chiar și pe Helvig să îi căutați bă la plagiate, că a dat Iohannis niște secretizări pe la academia ăstora, ? P-ăștia de la MApN se pare că „i-a omis” de la secretizări, ?

 6. & Bă Liicene, dacă Dîncu îl înlocuiește pe Hrebenciuc chiar și la fotbal, cum e ca fenomenologie că nu e la București însă e la Cluj ca la București, ?

 7. Liiceanu are dreptate. Jos Ciuca batailor de joc ! Nu va este rusine , coruptilor ? Sekurici odiosi !

 8. & Dacă or să găsească plagiate la Helvig după secretizările de la academia de informații o să zică că Iohannis ,,ține cu hoții” , ?

 9. & Bă Liicene, bă dacă Dîncu nu se băga și la fotbal probabil că nu atrăgea atenția despre fenomenologia „hrebencirii” acțiunilor , deciziilor , comportamentelor și a mediului pe care îl accesează, „ca un discipol” , al celui ce lupta cu „ai lui Băsescu” ,pirați sau marinari , nestabilindu-se în mod cert cărei categorii aparțin cei din „oastea lui Băsescu” ,deci Traian Băsescu cel ce lupta cu Hrebenciuc, al cărui „discipol” încearcă să fie domnul Dîncu, însă la Cluj și la București, nu ca domnul Hrebenciuc , dumnealui mai puțin extins geografic, ?

 10. & Niște spețe din care s-ar putea opina că Dîncu îl cercetează pe Hrebenciuc , Liiceanu cercetează pe unii dintre cititori și spectatori, Șercan studiază lucrări scrise și rescrise, etc. ?

 11. & Probabil totuși că domeniul militar este printre cele în care este de preferat ca știința să nu avanseze, fiind de preferat chiar și „doctori în măciuci”, cum ar putea fi și alte domenii în care schimbările și evoluțiile sunt mai dificil de „gestionat” , ?

 12. & Liiceanu și chiar și Dâncu, prin „hrebencizare”, amintesc și de „omenii cărți” ai lui Bradbury, pe care „îi citesc”, îi rescriu și pe care îi publică pe hârtii în mai multe exemplare, ?

 13. @ Aeaea , ?

 14. & New entry, Mircea Dumitru, Universitatea București, posibil suspect plagiat, ?

 15. @ Observați deci și niște formulări de fraze, „specifice” și domnului Liiceanu, ?

 16. Hopa … S-a trezit si her Humanitas ( stie el cum a obtinut-o) Limbriceanu sa dea lectii ? Cuuuum licheaua perfecta se ia de alte lichele ? Si nu i-a adus pe Presu si Florian ? Deranj mare prin cele „sfere-nalte ” .

 17. Hai SICTIR lichea cu chip de om…
  Tu cum ai obținut de la Iliescu in 1990 Editura Tehnica!?
  Humanitas…
  Te- as scuipa daca te- as vedea pe strada…
  Jigodie cu ștaif de fals intelectual…un Dinu Păturică și atât…

 18. Este discutail de ce Ciuca avea musai nevoie de doctorat. Tema poate fi reluata dupa ce face rocada cu psd-u la guvern. Situatia geopolitica nu permite sa ne ocupam acum de demisii pe teme de plagiat.
  Pana atunci Liceanu sa explice cum si in ceconditii a preluat el etidura politica. Sa ne spuna ce cunostine militare are, astfel incat s o supervizeze pe specialista in doctrine militare Sercan. De lucrurile astea am putea sa ne ocupam acum, nu i asa, pt ca domnul L nu are indatorii militare sau de administrare guvernamentala.
  usr-u si simpatizantii, daca tot a luat o pauza, sa si analizeze mai bine doctrina si ideologia, sa socoteasca cui se adreseaza. Sa verifice daca ce fac ei, este in interesul natiunii si daca nu cumva jocul lor ne slabeste puterea. Ca sa citez un celebru al zilei de ieri : „indadoratine inca o data musiu Macron”..

 19. editura a obtinuto de la plesu alt hot daca era de la ciuma rosie il mincau de viu

 20. UITE CINE VORBESTE,. LIICEANU CEL PLIN TE TUPEU. FURTUL UNEI EDITURI SE PUNE????

 21. & Domnu’ Liiceanu poate că nu ar fo fost așa cum este dacă societatea în care ,,viețuiește” nu oferea ,,oportunități”, care l-au făcut mai puțin filozof și ceva mai fenomenolog al „societății investiționale” , ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998