CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Liiceanu, mirlan si cu Emil Constantinescu: ”Ocupati-va de starea solului, nu de Levant”

2 comentarii / 7987 vizualizări / 2 martie 2017

După ce a stabilit că electoratul PSD n-are dinți și ”știrbește”, prin asta, imaginea României în lume, filosoful Gabriel Liiceanu are o nouă țintă: fostul președinte Emil Constantinescu, cel care ar trebui să se ocupe de problemele solului, în calitate de geolog, și nu de încurajarea înființării unui institut pentru studierea Levantului. Asta pentru că, spune Liiceanu, România are probleme mai importante de rezolvat.

”Dle Constantinescu, vă întreb din toată inima: chiar credeți că în clipa de față României îi arde de „Institute ale Levantului”? Am rezolvat noi oare toate problemele urgente și dureroase, care fac ca România să cadă la coada tuturor clasamentelor Europei sau, dacă vreți, în fruntea tuturor dezastrelor ei(…) Nu vi se rupe inima de câtă suferință este în țara asta și cât de utili ar fi fost acești bani mergând acolo unde pot salva vieți și destine, și nu acolo unde satisfac, necuveniți, orgolii vide?” afirmă Liiceanu, într-o scrisoare deschisă către fostul președinte, publicată de contributors.ro.

În text, filosoful mai spune că fostul șef al statului ”ca eminent profesor de geologie, ar trebui să se gândească la un institut de cercetare a degradării solului în România în urma defrișărilor dezmățate, și nu la Levant”.

În fine, Constantinescu mai este taxat dur de filosof și pentru că se gîndește la cercetări istorice și nu la ”dosarul penal al președintelui Senatului”, la ”ordonanțele nocturne”, ”la proiectul celor 20 de firme ale primăriei din București, la zecile de mii de titluri doctorale luate peste noapte de toți agramații, la stelele generalissimului Oprea, la aroganța și hoțiile parlamentarilor”.

Una peste alta, acuzația că un geolog se ocupă de Levant ar sta în picioare, dacă ar fi însoțită, însă, și de cîteva explicații: cum se face că un profesor de fizică specializat în protoni și neutroni, Patapievici, disicipol al lui Liiceanu, s-a vopsit filosof și a condus Institutul Cultural Român în loc să se ocupe de mamuții radioactivi? Ori cum se face că un filosof se ocupă pe larg de problemele dentare ale românilor, o activitate care ar trebui, nu-i așa?, lăsată pe mîna stomatologilor? (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. O jigodie patentata care e bolnava de putere si iubire de sine…un narcisist cu diploma alaturi de alti telectuali de aceeiasi ” valoare” umana : plesu, cartarescu etc…. pt aceste triste figuri se aplica dictonul : ” patria ubi bene” ! Nu au nimic cu acest popor si tara ….sunt reprezentantii coloanei a cincea care darama ceea ce a mai ramas din fibra acestei tari….oare in Ungaria exista asemenea specimene?! Ma indoiesc…

  2. Cititi cartea Balcanii de Andrew Baruch Wachtel scrisa de un britanic. Poate o citeste si acest corifeu cu aere de mesia dar inteles numai de cativa… din piata, deoarece ceilalti… tot din piata nu-l inteleg si majoritatea il ignora, alfel cartile lui ar fi fost in Topul vanzarilor… in Europa deoarece „astia” de aici sunt „PATIBULARI” cum zicea alt patibular in viata citit numai de frustrati.
    Opiniile ar trebui dupa!!!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998