CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Lista acuzatorilor publici se îngroașă – Tismăneanu: Marga acționează ca agent plătit al Rusiei

22 comentarii / 3014 vizualizări / 20 septembrie 2022

Politologul Vladimir Tismăneanu îl atacă foarte tăios pe filosoful Andrei Marga în urma afirmațiilor acestuia despre Ucraina, scriind, într-un editorial pentru Contributors.ro în care îl numește ”brontozaur”, că acesta acționează ca un agent plătit al Rusiei.

”Dacă expiratul propagandist Marga Calorifer este ceea ce poate produce Kremlinul ca trambita in România, chiar nu avem motive sa ne facem griji peste masura. Bornat ca o piatra de hotar, greoi ca o piatra de moara, omul este asemeni unei margarine ranceda. Îl cunosc încă din anii 70. A contopit ascensiunea academică si pe aceea politica. Era un politruc trecut prin stagii de cercetare in Vest. Șef al Centrului Universitar Studentesc Cluj. Functie remunerata. Era un activist de încredere al “frontului ideologic”. Nu strident, ci temeinic, stăruitor, chibzuit. Era marxist din convingere precum, sa zicem, Ion Aluas si Calina Mare? Mă îndoiesc. Mai degrabă a devenit marxist-leninist-ceausist din oportunism si tot din oportunism a devenit anticomunist(…)
În 2012 cand Marga a devenit varful de lance ideologic al uselismului. S-a inhaitat cu ce are mai abject lumea publicistică online. S-a predat cu arme si bagaje lui Ponta, Antonescu si Felix. A alunecat vertiginos într-un pompierism naționalist de un nețărmurit, copleșitor penibil. Și-a construit o curte de sicofanti pe care sa conteze oricand, oricat si oricum.
Au trecut zece ani. Nu știu dacă Andrei Marga a fost informator, știm ca a informat. Inclusiv despre o profesoara de antropologie din Vest pe care o cultiva asiduu. Nu știu acum, cand scriu aceste randuri, daca Marga e agent plătit al Rusiei, dar constat ca acționează astfel” scrie Tismăneanu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

22 Comentarii

 1. Agentul Mossad-CIA strigă „agentul Rusiei”! Sau „hoţul strigă hoţii”.

  • 1. se cunosc intre ei,se recunoasc intre ei.
   2.” Dumitru Mazilu (n. 24 iunie 1934, Bacău) este un om politic și dizident român, având un rol cheie în evenimentele din decembrie 1989.” – vampiru cica traieste!

   • Paranoia n-are leac, e ca prostia, iar tu te bucuri de amandoua. Scursurile ca tine isi cauta mereu un obiect al urii din ei.

 2. Pai secatura asta tupeisto-jida-neasca spunea ca renunță la cetățenia romana dacă dulapul de la Cotroceni pune ambasador în SUA pe o alta secatura, muraru.
  Ma duc sa vomit.

  • Sau vomita pana crapi.

 3. citind ce-a scris tisminetski credeam ca e o autobiografie

 4. Se reactivează conservele lui Petrov. Volodimir Tisminețki – un alt românofob care a mutilat adevărul istoric privind instaurarea comunismului de tip bolșevic în România – își reneagă originile propriului părinte Leonid Tismnețki – evreu bolșevic originar din Soroca (membru al Partidului Comunist din România din anul 1930) . În rest, numai de bine!

  • Zău! Parol! Să n-am parte de tine de mint!

  • reneaga si pa maica-sa Tismanetzky
   (e aproximativ o coincidenta de nume
   asa e in Comintern)

   • Cu toata dragostea si basica plina

 5. Si tu Tismenetky ? Dar cum ai ajuns asa mare anticomunist fiu de tortionar stalinist ? Intocmai ca si Sica ,voi „nu aveti nici o vina „. Da v-au fost folositoare numele alor vostri sa ajungeti „marii”de astazi ,nu ? Da mai „pulitologule”daca ai fi la macar 15% de cultivat ca Marga ,poate ai gindi altfel. Dar lichelele fara tara si neam schelalaie cel mai tare . Si de ce ti-ai schimbat numele din Tismenetky in Tismaneanu ? Ca sa pari mai roman ?

  • Tismăneanu a fost cel care a avut misiunea de acoperire a adevăraților torționari din perioada de instaurare a comunismului în România. Acolo au fost acte evidente antiromânești de răzbunare și se cunoaște apartenența etnică a șefilor Securității anilor 1948-1959. Asta a ascuns „anticomunistul” Tismăneanu.

 6. Daca te injura lichele imputite si perverse ca Tisminetski, inseamna ca ai facut ceva de bine.
  totusi de ce un sloboz bolsevico-muscovit isi da cu parerea despre Romania, daca el nu crede ca este roman, nu ii place Romania, nu ii plac romanii, nu ii place cetatenia romana si nu locuieste aici?

 7. Probabil ca insul ăsta tânjește dupa integritatea morala a d-nului Marga. De ce avem voie sa plângem dupa Basarabia iar dupa Bucovina, de ex., nu? Ca asa vor cozile de topor care ne aservesc? Ca se supără piticania Zelenski? La urma urmei, cine e el?

 8. Totusi… ce a spus Marga, de va inflamara-ti toti!?
  Sa recapitulam:
  Rusia Kieveanà: 882
  Cnezatul Galitiei – Volînia: 1199
  Hetmanatul Cäzâcesc:: 1649
  Republica Nationalà Ucraineanà: 1917
  Declaratia de independentà: 1941
  Independenta fatà de URSS: 1991
  Cand apare Ukraina?!… 1917!?… cumva anul revolutiei bolsevice?!
  Greseala facuta de Andrei Marga a fost aceea de a fi prezumat ca lumea a citit istorie (inclusiv alde aurescu si gashca de la M(o)AE!).
  In rest, cu ce a denaturat adevarul?!
  Multumim din inima tembelilor ce ne-au adus razboiul la usa si saracia-n casa!
  Am trait linistiti, pana acum… mai vorbim de la 1 octombrie!

 9. Daca, in opinia majoritati comentatorilor de mai sus, originea lui Volodea Tismaneanu este cauza principala a opiniilor sale, probabil ca,,,concluzia ar trebui sa fie ca V. Tismaneanu este o persoana normala.
  Nu intamplator aceasta ‘conditie’ se aplica tuturor comentatorilor de mai sus.
  Atunci, cate este problema????

  • Daca asta ai inteles din cele citite… hai sa plangem unul pe umarul celuilalt… sau, mai bine, sa facem o plangere la CNCD… ca unii il discrimineaza pe Tismaneanu…
   I don’t give a flying fck about his origins, gender orientation or religion!
   Un lucru este cert: l-a atacat pe Marga complet aiurea, acuzandu-l ca este “putinist”, nicidecum aducand vreun argument – ca, deh, istoria nu conteaza cand deranjeaza!… asa incat, he reap what he sow!

  • „Tismaneanu este o persoana normala.” poate cu norma, adica normat

 10. Bai Timi, fiu de tortionar, daca omul spune adevarul inseamna ca e ca tactu, stalinist ?

 11. Bai Timi, fiu de tortionar, daca omul spune adevarul inseamna ca e ca tactu, stalinist .Stii tu mai bine cum e cu dezinformarea, ca a avut cine sa te invete din frageda pruncie.

 12. culmea e ca tismaneanu(de la Tismana…)
  o duce bine merci in SUA, mai cauta legionari prin Chicago:
  -americanii au 6’000’000 de securoi!
  (1-din-60)

 13. Daca javra asta era ala neplatit putea sa vorbeasca.Un imputit traitor si pupator de funduri securit-globaliste.De acolo de unde mananca kkt il mai si publicati ordinarul asta vandut

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998