CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Lista lui Catarama: 11 masuri contra ”aristocratiei bugetare”

3 comentarii / 2746 vizualizări / 19 octombrie 2018

Prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, Viorel Cataramă, transmite conducerii partidului un set de 11 măsuri de dreapta, necesare economiei, printre acestea fiind şi eliminarea privilegiilor ”aristocraţiei bugetare”. Cataramă crede că măsurile ar putea fi implementate mai degrabă de un partid nou.
„Am trimis conducerii PNL un set de măsuri, alternative la guvernarea socialistă PSD/ALDE”, a declarat Viorel Cataramă, pentru Mediafax.

Măsurile propuse de Cataramă sunt:

1. Anularea tuturor ajutoarelor sociale pentru persoanele apte de muncă.
2. Anularea tuturor pensiilor speciale.
3. Stabilirea pensiei minime în cuantum de 70% din salariul minim.
4. Eliminarea privilegiilor ”aristocratiei bugetare”: disponibilizarea a 25% dintre angajaţii din sectorul public şi îngheţarea creşterilor salariale în acest sector pentru următorii 2 ani.
5. Susţinerea puternică a sectorului privat: încurajarea producţiei şi a serviciilor autohtone, stimularea exporturilor (inclusiv printr-o politică de curs adecvată) şi descurajarea importurilor.
6. Lege fără excepţii: sarcina fiscală va fi aşezată în funcţie de mărimea venitului, nu în funcţie de tipul acestuia şi de forma de organizare a activităţii; cota unică stabilită la 10%, TVA bazat pe taxare inversă.
7. Salariul minim, stabilit prin negocieri între patronate şi sindicate.
8. Stimularea dezvoltarii invăţământului particular (îndeosebi a celui superior), concomitent cu acordarea de către stat a unor burse pentru copii proveniţi din familii cu venituri modeste, pentru a urma cursurile acestor şcoli.
9. Stimularea dezvoltării sistemului de sănătate privat şi reformarea, din temelii, a sistemului asigurărilor medicale de sănătate; într-o primă etapă, costul sănătătii va fi suportat în proporţie de 70% de către stat (CNAS), restul de 30% de către sistemul privat de asiguraări de sănătate (similar ca la pensii, Pilonul 2).
10. Intensificarea eforturilor diplomatice pentru includerea României în Spatiul Schengen (am îndeplinit toate condiţiile tehnice pentru aderare); se poate lua în considerare inclusiv utilizarea dreptului de veto, când drepturile fundamentale ale poporului român nu sunt respectate.
11. Promovarea oamenilor de afaceri în funcţii publice.

Prim-vicepreşedintele PNL Sector 2 este însă sceptic în ceea ce priveşte interesul conducerii liberale de a susţine astfel de măsuri.

„Multe dintre acestea le-am prezentat în ultimii ani atât în interiorul partidului, cât şi în spaţiul public şi, sunt ferm convins că numai un astfel de program poate îndrepta ţara noastră într-o direcţie corectă. Cu astfel de programe, în toată lumea, dreapta a adus bunăstarea! Însă, trebuie să admit, că la noi partidele tradiţionale au o mare teamă în a promova astfel de măsuri; de aceea cred că un astfel de program ar putea fi preluat mai degraba de un nou partid politic”, a mai spus Cataramă.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. „11. Promovarea oamenilor de afaceri în funcţii publice.” ;) jmecher, mesteru!

 2. 11 masuri pentru ca catarama sa ajunga la putere:

  1. madam firea sa faca twerking intr-un lan de castraveti;
  2. dracnea sa-si raza musteatza;
  3. Aifonu icses sa fie redus la 33 de lei rata lunara pe 72 de luni
  4. organu penelist sa-si de-a drumu
  5. madam gorghiu sa poata intra pasta copil in casa
  6. raluca borcan sa sa vestejasca
  7. ioAnusu imperial sa sa zgarie in genunchii lu geta
  8. pesedeul sa-l angajeze comunicator sef pa printu pulii paul dan romanica (sau mi bine pa nevastuica-sa)
  9. madam cacarau sa sa faca amanta lu serbanica ;)
  10 – 11. plm… nu mai am chef

 3. Eu cred ca are dreptate.PLosnitele care umplu MAI si toate ministerele si administratiile ce nu produc nimic ar trebui redusi nu cu 25% ci cu 50%,ca sa vada si ei cum e sa fie calcati in picioare de fagocitele bugetare.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998