CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Lista lui Rizea – Ludovic Orban: Caramizi de bani, smenuri, trafic de functii. Plus o arestare fentata ”la pont”

3 comentarii / 5757 vizualizări / 5 mai 2020

Un alt loc de cinste pe lista celor care sunt ținta dezvăluirilor fostului politician PSD Cristian Rizea, în cartea sa, ”Spovedania lui Rizea”, îl ocupă Ludovic Orban, actualul prim-ministru al României și președinte al partidului de guvernămînt, PNL. Fugarul Rizea relatează despre șpăgi imense care ar fi fost și încă mai sunt încasate în mod obișnuit de către Ludovic Orban, despre trafic de influență, negocieri subterane de funcții și demnități politice, combinații politice cu hoți de mașini etc. Un portret foarte incomod zugrăvit personajului care conduce azi România. Pentru că spațiul nu ne permite, vom prezenta doar cîteva fragmente dintre aceste acuzații care trebuie urgent lămurite, în opinia noastră, pentru că nu se poate îngădui macularea funcției de șef al guvernului României. Iar mijloacele pentru asta sunt la îndemîna autorităților.

– ”Acum când vă aștern aceste rânduri și văd cine a ajuns prim ministru în România, mi-aduc aminte de anii 2006-2007 când, neavând nici o funcție publică, l-am rugat pe un coleg din PSD, Sorin Bota, care fusese secretar de stat la ministerul transporturilor, să-mi faca și mie rost de un ecuson de trecere pentru a putea staționa în parcarea de la aeroportul Otopeni, pentru că acestea se schimbau la o perioadă de un an (acum la 6 luni) și cel pe care îl avusesem expirase! Acesta m-a trimis la cel de la PNL care îi luase locul, Antonel Tănase, actual secretar general al guvernului condus de Ludovic Orban, care a răspuns pozitiv solicitării mele!
Ca și acum, si atunci Antonel Tănase îl avea ca șef direct pe Ludovic Orban!
Ceea ce mi-a atras atenția atunci când am intrat în sediul Ministerului Transporturilor a fost că, urcând la etajul 1, unde se aflau birourile demnitarilor (în stânga secretarii de stat și în dreapta ministrul) în holul mare care despărțea cele 2 zone de birouri l-am văzut pe Mișu Popescu, consilier al ministrului transporturilor, Ludovic Orban în acel moment, luându-și la revedere de la un celebru asfaltator de la care primise câteva, ”cărămizi de bani” pe care se chinuia să le ducă în direcția cabinetului ministerial, amuzându-se chiar că unele, ”cărămizi“ îi căzuseră din mâini și se aplecase să le ridice!
Interesant acest personaj Mișu Popescu sau Mișu Pricopsitu așa cum îl mai alintă presa mondenă, tot el e cel care pe vremea guvernării PNȚCD a, ”rezolvat” privatizarea fostului hotel București, actualul hotel Radisson, bagându-si în buzunare o sumă cu multe zerouri.
Iar după mandatul de ministru la transporturi al lui Ludovic Orban, unde a fost consilier personal al acestuia și din câte spun gurile rele, s-a ocupat de preluarea și predarea șpăgilor către șeful său, (o mare parte pierzându-se pe drum în buzunarele personale), s-a retras în Cuba, chiar pe plaja de la Varadero unde și-a întemeiat o frumoasă familie! În prezent acesta locuiește la Miami, unde se ocupă cu pescuitul, participă la party-uri și mai nou s-a apucat să joace și în filme…gen Miami Bici. Sunt sigur însă că nu și-a pierdut instinctul de prădător al bugetului public și așteaptă ca și alți băieți de oraș, ca fratele său Cristian Popescu să ajungă primar la sectorul 2! Atunci să vezi party-uri la Miami!!
Apropo de acel mandat de ministru la Transporturi al lui Ludovic Orban, de notorietate sunt și șpăgile primite via Nelu Iordache (cel căruia Ludovic Orban îi dăduse OK-ul pentru a face aeroport pe terenul deținut de acesta la Adunații Copăceni) care a scris romane întregi despre ,,colaborarea” bogată în comisioane și șpăgi cu ministrul Orban! Degeaba, romanele stau bine mersi la sertar iar între timp SISTEMUL a reușit să închidă și celebrul dosar TRANSALPINA mai ales că astăzi omul a ajuns Prim Ministru și președinte PNL, așa că trebuie protejat!
Acum, Nelu Iordache, descurcăreț așa cum îl știm, a ”revenit” lângă premierul Orban, dar nu direct, ci printr-un interpus vechi prieten de-al lui, pe numele său Adrian Iliescu, fiul fostului primar de Giurgiu, Lucian Iliescu. Astfel, brigada de la Giurgiu, formată din Adrian Iliescu, Nelu Iordache și nelipsitul Mădălin Stan vor să și-l pună primar la alegerile locale acum în 2020 pe Dumitru Beianu, marioneta lor. Din câte au aflat și cei din SRI, Ludovic Orban ar fi acceptat această solicitare cu condiția ca Adrian Iliescu să finanțeze PNL Giurgiu, și o parte din mass media locală! Iată cum Adrian Iliescu, cel care acum 10 ani de zile era cercetat penal pentru mai multe furturi de mașini, ajuns între timp om de afaceri după ”tunurile” date în timpul celor 4 mandate de primar ale tatalui său, va trebui să stea mai mult pe plaiurile mioritice și să renunțe la deplasările periodice spre Miami, unde deține un apartament de lux venit, ”la pachet” cu un Rolls Royce Phantom cu care se deplasează mereu la restaurantul său favorit, Carpaccio din Bal Harbour.
Ce nu înteleg giurgiuvenii care vor fi chemați la urnele de vot e că brigada de la Giurgiu a făcut deja BLAT cu Bădălău, cedându-i acestuia șefia Consiliului Județean pentru finul său, actual președinte C.J. Giurgiu, Marian Mina, având asigurată în contrapartidă câștigarea Primăriei pentru Dumitru Beianu!
Marea ,”Famiglie“ de la Giurgiu, fie că vorbim de Bădălau, Nelu Iordache, Adrian Iliescu sau Mădălin Stan își va continua nestingherită afacerile pe bani publici ca și până acum.
Dovada acestei înțelegeri parafate o avem chiar în aceste zile critice, când COVID 19 face ravagii în România, unde profitând de starea de urgență decretată, o firmă obscură înființată în 2019 Romwine& Coffee din satul Uzunu, comuna Călugăreni, județul Giurgiu primește, ATENȚIE!, 12 milioane euro pentru a livra 1,75 milioane măști de protecție (prețul unei măști de protecție în acest caz fiind de 3 ori mai mare)! Iată cum premierul Ludovic Orban, care în campaniile pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale nu mai putea de dragul românilor din Diasporă, îi face cadou 12 milioane de euro pesedistului Niculae Bădălău aflat în spatele acestei firme (chiar dacă l-a băgat pe unul, Cătălin Hideg, în față) și cel care a folosit mereu declarații jignitoare la adresa românilor din Diasporă! Acum când s-a aflat public de acest contract, premierul Orban se face că nu a știut nimic, mimând perfect naivitatea și arătându-se chiar indignat chipurile de această, ”achiziție penală” made in Giurgiu!
Sunt foarte curios să aflu ce părere aveți voi cei care munciți în Italia și Spania departe de cei dragi aflați în România și care ați votat la alegerile europarlamentare și prezidențiale din 2019 candidații PNL?”

– ”Într-o zi îmi amintesc, eram, cred, în 2013, când Ludovic Orban, în calitate de deputat, îl critica de la tribuna Parlamentului pe Victor Ponta! Nimerisem în banca din Camera Deputaților chiar lângă Viorel Hrebenciuc, care văzându-l pe acesta cât de vehement era în declarația sa contra PSD, mi se confesează spunându-mi că, în 2007, când Orban era ministru, l-a salvat, anunțându-l telefonic printr-un intermediar că i se pregătește un flagrant de către DNA. 30 de minute dacă mai întârzia Hrebenciuc cu celebrul telefon, ministrul Orban ar fi fost înhățat de SISTEM. Așa se scrie istoria, iar azi același SISTEM îl protejează oferindu-i imunitate pentru toate ”combinațiile financiare la pungă” făcute împreună cu secretarul general adjunct al Guvernului, Cristi Barbu, fost primar de comună și client fidel vara pe celebra plajă de la Caelia în anturaje destul de dubioase!”. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Cite milioane de euroi a furat troglodidul asta pui de tortionar securist de la Ministerul Transporturilor ? Dar ce averi face martafoiul pe vreme de pandemie ? Imparte cu Wuhannis ?

  2. Infricosator! Chiar ma gandeam ca „achitatul”, cu probe certe impotriva, traia, in lux, numai din mana cereasca, el neprestand nicio munca remunerata, oficial, cam de cand a aparut in spatiul politic…Realizati ca „taxa de protectie” creste geometric, in functie de numarul, tot mai mare, al implicatilor in apararea curului orbanistic si ca pe-asta o platim tot noi

  3. @ Dacă acțiunea de colectare de declarații de la populație, pe motiv de pandemie, condusă de ministrul Vela, contravine solicitării lui Traian Băsescu de publicare a arhivelor secrete ,cum ar fi și cele ale DGPA, DIPI, SIPA, etc, și ar avea ca scop de a oculta afaceri ilicite protejate de MAI, ?
    Apreciați că reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică ar trebui să explice și cum contribuie colectarea și arhivarea de declarații de la populației la combaterea răspândirii virusului și la sănătatea populației, deci și care sunt eventualele efecte ulterioare și dacă au asfel de efecte ce efecte au arhivele secrete de la MAI și ce ar putea ascunde despre sănătatea populației, ? Deci, dacă activitățilr de la MAI influențează sănătatea populației și pe termen scurt și pe termen lung, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998