CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Literatura buna bate criza la Bookfest 2010

0 comentarii / 1716 vizualizări / 9 iunie 2010

Începând de astăzi şi până pe 13 iunie, pavilioanele 13, 14, 15, 16 şi 17 ale Complexului expoziţional Romexpo – Bucureşti găzduiesc cea de-a- V-a ediţie a salonului Internaţional de carte „Bookfest”, devenit o tradiţională punte de legătură între scriitori şi cititori.

Filme româneşti pe alese

Şi anul acesta, iubitorii de literatură au luat cu asalt standurile de cărți, în ciuda greutăţilor financiare cu care se confruntă întreaga ţară. Printre cei care şi-au etalat oferta de profil s-au aflat şi firme de distribuţie a filmelor, cum ar fi E-Media, care a venit cu o gamă variată de producţii româneşti consacrate sau Electrecord – îndrăgita casă de discuri autohtonă, care şi-a prezentat cele mai noi înregistrări. La standul acesteia din urmă am întâlnit-o şi pe celebra Margareta Pâslaru, cristalul de baccara al muzicii uşoare româneşti, care continuă să sfideze trecerea anilor.
La mare căutare au fost standurile dedicate vechiului Bucureşti, printre acestea, numărându-se cel al editurii „Bucureştii vechi şi Noi” care a venit cu o ofertă interesantă de hărţi şi reconstituiri ale Micului Paris din urmă cu peste un secol. Ca o noutate, la „Bookfest 2010” din această vară Pavilionul 13 a găzduieşte salonul de carte spaniolă, prezent cu numeroase traduceri de autori clasici şi contemporani, publicate în România, dar şi cu autori români care au intrat în mediul literar din această ţară. Poate şi datorită acestui fapt, românii vor fi apreciaţi şi ca mânuitori ai condeiului, nu numai ca strângători de căpşune în ţara lui Cervantes.
În seara aceasta vizitatorii vor avea parte de un recital de Flamenco, iar joi şi vineri, actorul Marian Râlea le va spune copiilor basme spaniole. (Răzvan Mateescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998