CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Liviu Dragnea – 3 ani si jumatate cu executare

3 comentarii / 3121 vizualizări / 21 iunie 2018

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat de ICCJ la trei ani și jumătate cu executare în dosarul DGASPC Teleorman în legătură cu angajarea în această instituţie a două persoane care de fapt lucrau pentru organizaţia PSD. Decizia nu este definitivă.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. Calmul, luciditatea si echilibrul lipsesc acestei tari. Reconcilierea este necesara (pentru indepartarea celor interesati in intretinerea permanenta a conflictului deschis) si este posibila doar in limitele clare, stabilite de definitia unanim acceptata a democratiei.

  In mod paradoxal, in aceasta tara s-au creat doua tabere care sustin ca vor acelasi lucru: binele Romaniei si al romanilor. De unde atunci aceasta isterie generalizata??? De ce niste romani cred ca sunt indreptatiti sa descalifice alti romani? Cand vreodata judecatile de valoare au tinut loc principiilor? Cunoaste cineva vreun caz in care intoleranta a fost solutia vreunui conflict? Sunt intrebari legitime, iar cand vom gasi raspunsul la ele si, mai ales, il vom accepta cu totii, ne vom afla pe drumul corect, legal si moral pentru aceasta tara si pentru poporul ei.

 2. Practic, dacă această decizie a judecătorilor va fi menținută și la apel, atunci Liviu Dragnea nu va mai putea ocupa nicio funcție publică și nici nu va putea să candideze la alegerile prezidențiale din 2019 și nici la alegerile parlamentare sau locale din 2020.

  Coincidență sau nu, odată ce Liviu Dragnea a fost scos din joc de judecătorii ICCJ, președintele Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat de președinte.

  ”În baza art.71 alin.1 şi 2 din Codul penal 1969, aplică inculpatului DRAGNEA NICOLAE LIVIU, pe lângă pedeapsa principală a închisorii, pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului drepturilor prev. de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, b şi c din Codul penal 1969.”, se arată în minuta judecătorilor ICCJ.

  Ce prevede articolul 64 din Codul Penal:

  ”Art. 64

  Interzicerea unor drepturi

  Pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi constă în interzicerea unuia sau unora din următoarele drepturi:

  a) dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice;

  b) dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat;

  c) dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii;”.

 3. Reafirm opinia potrivit careia gruparea care il sustine pe K.W. JOHANNIS nu trebuie sa se teama de Dragnea, iar toate eforturile acesteia de a-l scoate din joc cu orice pret (inclusiv cu pretul unor ilegalitati, sanctionabile la un moment dat) se vor dovedi zadarnice. Nu Dragnea este miza.

  Daca ‘jocul’ pe care il face Dragnea este ceva mai subtil decat isi poate imagina gasca #rezist? Daca Dragnea, avand constiinta clara a faptului ca trecutul lui, cel pe care nu l-a revelat public, il impiedica definitiv sa acceada in pozitia nr. 1 in stat, bine sfatuit de niste consilieri competenti (de care am observat cu totii ca nu duce lipsa, dovada cea mai recenta cu miscarea mutarii ambasadei la Ierusalim fiind una cu efecte devastatoare pentru K.W. JOHANNIS, in special in plan extern), deci daca acesti consilieri l-au convins ca jucand rolul de ‘iepure’ in viitoarea campanie prezidentiala va obliga intreg statul paralel, impreuna cu cel subteran si impreuna cu ‘Sistemul’, sa alerge asa, ca la vreun an, dupa o tinta falsa? Timp in care, inevitabil, aceasta concentrare de forte oculte vor comite si erori (sanctionabile la un moment dat, cum ziceam)…

  Ar fi o lovitura de maestru si va deveni complet nerelevant si secundar ulterior, daca un astfel de plan nu este nicidecum meritul cetateanului cu hamster sub nas din Teleorman… Mai ales in contextul in care, se stie, ceeace generic este denumit drept ‘strada’, nu este sub nicio forma relevant in perspectiva votarii propriu-zise. Cu alte cuvinte, ca place sau nu, ceeace vedem agresiv, isteric si repetitiv in strada din februarie 2017, cu siguranta NU reprezinta intreaga Romanie. Cea care voteaza, vreau sa zic…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998