CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Liviu Dragnea – o mare vulnerabilitate a USL in alegeri

0 comentarii / 2548 vizualizări / 31 octombrie 2012

Pe măsură ce se apropie alegerile, devine tot mai limpede că USL, în primul rînd PSD, are o mare vulnerabilitate politică, în persoana șefului de campanie Liviu Dragnea, social-democrații demonstrînd că nu au înțeles nimic din lecțiile trecutului apropiat. În general, explicațiile pentru eșecul electoral sunt multiple și lesne de găsit de toți DUPĂ ce se produce dezastrul; nu ar fi fost mai util pentru PSD să caute și să elimine cît mai mult factorii de risc ÎNAINTE de aceste alegeri? Să vedem ce argumente ar fi pentru această teorie, în rîndurile de mai jos.

Prezent la postul Realitatea TV, Cozmin Gușă a aruncat marți pe piață o informație foarte interesantă, aceea că baronul pesedist Liviu Dragnea e foarte aproape de o condamnare penală în dosarul Teldrum, fără a mai vorbi de dosarul fraudei de la referendum, care se anunță extrem de dur, și el.
Că veni vorba, e interesant de amintit că, în anii guvernării PDL, Dragnea a beneficiat de o stranie clemență din partea acesteia, primind, spre exemplu, o serie de contracte de la ministerul Dezvoltării, condus de Elena Udrea. Ulterior, Comisia Europeana a sistat, cum se știe, plățile pe Axa 2 a Programului Operațional Regional, după ce a descoperit nereguli la lictațiile cîștigate de firma Teldrum, apropiată lui Dragnea.

Revenind, una dintre problemele viu dezbătute pe scena politică în ultimele luni a fost calitatea candidaților trecuți pe listele electorale, pentru a crea cît mai puține vulnerabilități partidelor respective, din perspectiva alegerilor. Unele partide au pus accent mai mare pe acest aspect, altele mai puțin.

Nu poți să nu te întrebi, însă, cum o fi pentru un partid, PSD, să intre în alegeri cu un șef de campanie, Liviu Dragnea, care e presat la modul cel mai serios cu dosare penale grele, care amenință să îl trimită ani buni după gratii?
Asta, în condițiile în care PSD însuși susține că Justiția e în mîna președintelui Traian Băsescu, liderul spiritual al adversarilor USL în alegeri.

Poate Liviu Dragnea să sacrifice rezultatul PSD și, implicit, al USL, în alegeri de dragul de a-și păstra libertatea?

În ce ne privește, nu vom oferi un răspuns la această întrebare de grație.

Vom da, însă, cuvîntul, unui super-greu al PSD care a răspuns tranșant la un asemenea tip de întrebare încă de acum trei ani: Viorel Hrebenciuc.

Concret, pe 2 noiembrie 2009, prezent într-un studio TV, Hrebenciuc, un lider care, dincolo de defecte, știe toate chichițele politicii post-decembriste și, în primul rînd, pesediste, a făcut o afirmație șocantă, potrivit căreia PSD a pierdut alegerile din 2008 din cauza trădării unui alt supergreu pesedist, Miron Mitrea, care ar fi făcut un blat cu Traian Băsescu, evident, tot din cauza unor dosare penale cu care era amenințat la acel moment, după cum a lăsat să se înțeleagă pesedistul.
”Băsescu a făcut blatul cu dl.Mitrea, vă spun un lucru cu caracter de noutate: noi, la alegerile parlamentare de anul trecut nu am făcut numărătoare paralelă, cel care avea obligația să facă asta era dl.Mitrea, iar el ne-a anunțat, plin de seninătate, cu o zi înainte, că nu poate să facă acest lucru. Or, noi aveam în exit-poll-uri șase procente avans față de PDL, iar după ce s-au numărat voturile, în noaptea respectivă, am ajuns egali. Am dreptul, atîta timp cît colegul care răspundea de această acțiune nu și-a îndeplinit sarcinile, să cred că e ceva necurat la mijloc, că a negociat cu dl.Băsescu, că la mijloc a fost o trădare și o fraudă” a declarat Hrebenciuc, la Realitatea TV.

”Acest lucru in partid este cunoscut, nu spun o noutate acum” a mai punctat Hrebenciuc.

Nu comentăm aici în ce măsură afirmațiile incendiare ale lui Hrebenciuc sunt sau nu reale.

Pornind, însă, de la premisa de bună credință a acestuia, punem întrebarea: ce anume a învățat PSD din lecția respectivă, astfel încît astăzi lasă butoanele alegerilor pe mîna unui lider mult mai puternic strîns cu ușa de către adversari și care, după modelul 2008, ar putea să își negocieze libertatea personală în schimbul altor eventuale 6 procente ale USL în alegeri? (Un lider care, aiuritor, abia a obținut fotoliul de președinte de consiliu județean, și s-a decis brusc, peste vară, că e cazul să intre în parlament și de aici, la Ministerul de Interne, semn că simte nevoia unei protecții cît mai mari în viitorul apropiat)

O întrebare la care răspunsul nu îl poate oferi decît liderul partidului Victor Ponta și restul conducerii PSD. (Bogdan Tiberiu Iacob)

P.S: Că Liviu Dragnea e de-a dreptul disperat o dovedește și recenta neașteptată mișcare politica: baronul teleormănean îi oferă lui Crin Antonescu șansa unui succes cu peste 70-80% în colegiul din Alexandria, iar liberalul are grijă, prin declarații publice, să garanteze pentru cinstea nepătată a secretarului general al PSD, victimă a justiției băsesciene bla-bla-bla. Declarații grave, prin care președintele PNL neagă însăși ideea de justiție, substituindu-se cu de la sine putere instanțelor de anchetă și de judecată și asta, mult înainte de a ajunge în fotoliul de la Cotroceni.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998